Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Ami a rendőröktől való félelmet illeti... ( digitális ország )

2021. május 14. - GABOR2

Nagyon sokszor láttam már fórum beszélgetésekben, hogy amikor történt valami durva hackertámadás, olyanokkal álltak elő, hogy az lenne a megoldás erre, hogy féljenek a törvényektől és a rendőrségtől a hackerek, az majd megoldja a bajt. Az ilyen szövegektől a falra mászok...

Ez a történet más képet fest:

"Most a washingtoni rendőrséget zsarolják a hackerek"

"A zsarolóvírusokkal dolgozó bűnözők senkit és semmit nem kímélnek, ezért aztán kicsit sem meglepő, hogy a hatóságokat is rendszeresen támadják. Most épp a washingtoni rendőrséget."

"A washingtoni rendőrség megerősítette, hogy a hackerek bejutottak a szervereire, továbbá azt is, hogy elkezdték az interneten közzétenni a megszerzett adatokat. A nyomozásban az FBI segíti a rendőrséget."

"A The New York Times szerint két hónapon belül ez a harmadik rendőrség, amit Amerikában ilyen támadás ért. A régi szoftverek és rendszerek pedig különösen sebezhetővé teszik a hatóságokat a hackerekkel szembe"

Ó itt is itt van... csak a legújabb frissítések kellenek és minden oké lesz... hát nem lesz, az alapkoncepicó rossz nagyon.

" ...rendőrségek elleni támadások a szakemberek szerint részei egy nagyszabású tervnek, amelyben kormányzati szervezeteket vesznek célba a támadók. "

Szóval ennyire félnek a hackerek a hatóságtól.

De még pár részlet:

"Ha már a rendőrséget is zsarolják, akkor tényleg baj van"

"A zsaruk a legutóbbi hírek szerint ki vannak szolgáltatva annak, hogy ha nem fizetnek, akkor a zsarolók kiszivárogtatják a beépített emberek adatait, életveszélybe sodorva az informátorokat. Miután megszakadtak a tárgyalások, a magát Babuknak nevező, feltehetőleg orosz hátterű csoport máris mutatott néhány bizalmas iratot. Egyelőre nem a téglákról, hanem például rendőrök kínos fegyelmi ügyeiről."

Ez az digitális ország, jeee... ez kell nekünk, csak szép és jó.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr2216560130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KalmanBlog 2021.05.14. 21:45:12

"feltehetőleg orosz hátterű csoport" ezt valahogy mindig megállapítják a szakértők. Ha valaki derült égből meghal, akkor tuti, hogy koronavírus. Ha pedig zsarolóvírus jön, akkor oroszok vannak mögötte. Sehogy máshogy nem lehetett, csak így. Nyilván, hiszen a szakértők megmondták. LOL
süti beállítások módosítása