Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A Microsoft gondoskodása és fejlesztései

2021. május 14. - GABOR2

Most távol voltam egy ideig, de ez nem jelenti azt, hogy a Microsoft ne gondoskodott volna legkedvesebb ügyfeleinek szükségleteiről... A mazoistákról beszélek.

Így van, rengeteg durván szivatós ügy volt.

"Furcsa hiba van a Windows 10 vírusirtójában, magától fogyhat a gépen lévő hely"

"Volt, akinél a hiba 24 óra alatt 30 gigabájttal rövidítette meg a merevlemez kapacitását.

A jelenség háttere egyelőre nem teljesen ismert, de a panaszok alapján komoly hiba adódott a Windows 10-be épített Defender vírusirtóval: a program egyes esetekben akár több gigabájtnyi “szemetet” pakolhat a számítógép merevlemezére, így csökkentve a rendelkezésre álló helyet."

Gondolt az irodai mazoistákra is a Microsoft. Bár a szemeteknek ott van a lehetőség késleltetni a frissítést, de... miért hagyna ki bárki egy ilyet... ha elmebeteg, mazoista:

"Elrontotta az Outlook levelezőklienst a Microsoft keddi foltcsomagja"

"Ugyan a Microsoft keddi foltcsomagja egyértelműen rekordkicsire sikeredett, de a jelek szerint a cégnek így is sikerült abban legalább egy, igen durva hibát benne hagynia. A frissítés telepítését követően ugyanis egyes felhasználóknál teljesen használhatatlanná vált az Outlook levelezőprogram, miután az nemes egyszerűséggel megszűnt emailjeiket megjeleníteni."

És a Home verziót használók végigszenvedhetik ezt minden hónapban, mert ők nem passzolhatják el a frissítést. 

 És még kevesebbet is fizetnek érte... hát de jó fej ez a Microsoft.

De ez még semmi... milyen izgi... volt itt egy titkos meglepi is:

"Titokban javíthatta a Windows 10 egy csúnya hibáját a Microsoft"

"A Microsoft a hónap elején kiadott havi frissítéscsomagjában szép csendben kijavított egy olyan hibát, aminek korábban még létezését sem ismerte elírja a Windows Latest. A magazin szerint ugyanis a szóban forgó pakk telepítését követően ismét helyreállt a Windows File History (Fájlelőzmények) szolgáltatásának működése, amit még a cég februári foltcsomagja rontott el egyes gépeken."

"Az eset azért különösen érdekes, mert a Microsoft nem csak, hogy a hiba javítását nem dokumentálta sehol, de annak létezését sem ismerte el a "bűnös", februári javítópakk problémái között. A bug egyébként abban merült ki, hogy a felhasználók hiába kapcsolták be a szóban forgó funkciót, ami elmenti a fájlok előző változatait módosításuk esetén, hogy a biztonsági mentéseket 0 bájtosként jegyezte fel, így gyakorlatilag lehetetlenné tette azok tartalmának visszanyerését."

Nem ismerte el... hát... a felhasználó oldal a mazoista, ők meg a szadisták, ők az urak és nekik nem kell elismerni semmit.

És, hogy mekkora urak:

"Nincs apelláta - Kényszertörölni fogja minden Windows-ról a Flash-t a Microsoft"

Méghogy a te operációs rendszered...

"A nyár közepétől a Windows felhasználók meglepetten (?) tapasztalhatják majd, hogy eltűnik gépükről egy, azokon gyakorlatilag több évtized óta jelenlévő szoftver. A Microsoft ugyanis kötelezővé fogja tenni azon "frissítése" telepítését, ami törli rendszere minden példányáról az Adobe Flash nevű médialejátszó szoftverét."

De a Microsoft kegyes úr, ad is... micsoda fejlesztéseket, miért nem egyből Windows 11-nek nevezte el az opercációs rendszert?

"Lecseréli az Office alapértelmezett betűtípusát a Microsoft - de még nem tudja mire"

"Ingyenes "álca"-témákat adott ki Windows 10-hez a Microsoft"

"A Microsoft a múlt hét végén két új, teljesen ingyenesen elérhető témacsomagot adott ki a Windows 10-felhasználók számára. A cég által Forest Camo-nak, illetve Arctic Camo-nak elnevezett csomagok mindegyike "terepmintássá" alakítja át az operációs rendszer külsejét, de némileg eltérő (sarki, jeges, illetve erdei, zöldes) "felhanggal"."
Ó waó! Erre volt szükségünk... Lehet az új űrkatonáink tiszteletére van ez.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr2216560330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GABOR2 2021.05.18. 14:29:52

Úgy tűnik nem is kell várni egy hónapot, máris itt a támadókód ami "extrém" veszélyes.

pcforum.hu/hirek/23448/nyilvanos-a-tamadokod-a-windows-ok-extrem-veszelyes-uj-hibajara
süti beállítások módosítása