Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Az Apple titkai a neten lógtak, hát gondolták miért is ne vinnék akkor el

2021. április 26. - GABOR2

Megint egy példa rá, hogy ha érzékeny üzleti titkok lógnak neten, abból baj lehet... még ha nagy is vagy.

"50 millió dolláros zsarolótámadás érte az Apple-t"

"A The Record jelentése szerint az orosz REvil hackercsoport megtámadta az Apple egyik gyártópartnerét, majd az Apple-t is zsarolni kezdte."

"A Quanta nevű cégtől jelenlegi és jövőbeli Apple termékek mérnöki és gyártási vázlatait lopták el. A bérgyártó MacBookokat és más termékeket gyárt az Apple számára, de készülnek az üzemeiben HP és Dell laptopok is."

"Miután a Quanta nem volt hajlandó kifizetni a zsarolótámadás részeként követelt 50 millió dollárt, a támadók elkezdték nyilvánosságra hozni a lopott adatokat, már az április 20-i Apple-rendezvény alatt (szándékos volt az időzítés).

A hackercsoport most az Apple-höz fordult. Amennyiben az Apple nem fizeti ki nekik a kért 50 millió dollárt május 1-ig, újabb és újabb lopott képeket tesznek majd közzé."

A Quanta megerősítette, hogy bejutottak a szervereire. Külső IT-szakértőkkel dolgoznak jelenleg, továbbá a hatóságokat és a rendőrséget is bevonták már az ügybe. 

"Az új iMac vázlatait mindenesetre már akkor közzétették, amikor senki más nem láthatta volna még, csak az Apple és a gyártópartnerei – a szakértők szerint tehát valóban hiteles adatokat loptak el a támadók. A vázlatok és tervrajzok minden oldalán rajta van, hogy ez az Apple tulajdona, és vissza kell adni a vállalatnak, továbbá tilos sokszorosítani, másolni vagy kiadni a dokumentumokat."

Valamit tanultak belőle, valami másként lesz ezután?

"A cég üzleti működésére a történtek nincsenek hatással."

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr116513918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása