Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Felhős cég a valóságban: halál a "sikertől" ( IRhythm story )

2021. április 20. - GABOR2

Ismét egy felhős cég ami mert nagyot álmodni... és jó úton halad a pusztulás felé.

A cég amiről szó lesz az a IRhythm, ők lényegében újfata érzékelőket gyártanak amik figyelik az emberek szívét és... ennyi nem elég... az adatokat elküldik a felhőbe ahol a "mesterséges intelligencia" segítségével kielemzik.

"Rhythm is a digital healthcare solutions company headquartered in San Francisco, California, which is focused on the advancement of cardiac care. The company helps patients at risk for arrhythmias by improving the diagnosis procedure using wearable biosensing technology with cloud-based data analytics."

A cég létrejött és tavaly a koronavírus miatt... ellentétben másokkal, valósággal szárnyalt a tőzsdéken.

Még nemrég is az év elején olyan elemzések jöttek ki róla, hogy robban majd a bevétel...

Pár napja több mint 40%-ot zuhant a tőzsdén egy nap alatt, ma is még ahogy néztem a veszteségekhez még hozzájön olyan 7,5% minusz... tehát a cég értékenek a felét elveszítette szinte pillanatok alatt... hogy történt?

Nos, úgy tűnik a cég vezetők itt is megrészegültek, hogy a felhőé a jövő és hirtelen sz@rni kezdtek a felelős gazdálkodásra és eladósodtak + még az elemzők se értik... mintha a pénz úgy eltünt volna... ők mivel egészségügyisek kapnak állami zsozsót, amiből most külön kunyerálásra még több is járt nekik, de valahogy még sincs meg/ illetve igazából kevesebb jár?!

Elkezdett feltünni többeknek, hogy valami gáz van... valamit mintha nem nagyon akarnának elmondani.

Aztán nemrég a cég bevallotta, hogy olyan kamat problémai vannak, hogy az a cég bevételének nagy részét felemészti önmagában...

A hírre összeomlott az árfolyam...

Csak egy nap minusz 40%:

"Can IRhythm Stock Rebound After A Large 40% Drop Yesterday?"

"The stock price of iRhythm Technologies (NASDAQ: IRTC), a healthcare company that provides ambulatory electrocardiogram (ECG) and cardiac monitoring products, saw a large 40% drop in a single trading session yesterday. This large drop can be attributed to the company's press release on the adverse impact of new rates on its business."

A cég állami Medicare bevételektől függ részben és itt is elég nagy a zavar, elemzők se értik... A cég tán azt... hazudta, hogy több ilyen pénzük van... de igazából kevesebb... ők se értik:

" Around 27% of iRhythm’s 2020 revenues came from Medicare, and nearly all of those sales will be affected by a reduction in reimbursement rates – which was reported as an increase – which makes the whole thing quite confusing. "

Magyarul nagyot álmodott a felhős cég... nagy baj lett belőle... össze-vissza hazudoztak, míg nem kiderült legalább az, hogy nagy a baj és... a cég az önmegsemmisülés folyamatába lépett.

Azért is önmegsemmisülés, mert a körülményekre tekintettel töröltek máris a szolgáltatásuk közül valami "megoldást", hogy nem tudják finanszírozni a kamat problémájuk miatt.

"Due to the cost of providing the service relative to the updated rates published by Novitas, iRhythm will not be able to provide its Zio® XT service to the Medicare fee for service segment if these rates remain unchanged. "

Láttak megoldást is: még több pénzt akartak. Vagyis... a felhő megintcsak nem lesz olyan olcsó dolog...

És kiderült, bár még mindig nem tiszta a kép... kaptak több pénzt. De még a több pénz ellenére is bajba került a cég.

Szóval úgy általában csökkent az állami pénz, de ők még többet is kaptak... most azt mondják, hogy emiatt vannak akkora bajba... de közben meg ez is hazugság, hisz csak ők, még több pénzt kaptak... hát igen, a hivatásos elemzők se értik.

" The new rates were higher than the ones offered up in January, but they weren’t good enough for iRyhthm. "

Azt lehet viszont lehet érteni, hogy ebben a cégben nem lehet megbízni.

Az elemzők véleménye az egyik helyen egy csak AI elemzés szerint, hogy érdemes venni ilyen részvényt... hát komplexen nem tud gondolkozni a cucc, hát nem is csodálom.

Máshol viszont emberi elemzők arra jutottak, hogy a cég halálra van ítélve, egyre kisebb lesz a bevétel és a vége az egésznek elkerülhetetlenül az lesz, hogy felvásárolják a céget... de csak azért, hogy az összegyűjtött rengeteg adatot megkaparíntsák... amit lehet nem szerettek volna azok, akik az elején ügyfelek lettek.

"We’re less concerned about iRhythm’s slowing revenue growth and more concerned about the “small” TAM they’re targeting of $1.8 billion with a niche product. Still, it’s a disruptive medical device that generates large amounts of big data which can be used to train AI algorithms. The investment thesis today would be to open a position and wait for the inevitable exit when a larger medical device company acquires them as a bolt-on acquisition." 

Aztán az elemzők elkezdenek brutálisak lenni: Azt írják... ez egy olyan cég amit szeretnek... de nem fektetnének bele pénzt. Nyilván mert, menő, meg modern, meg felhő... amié a jövő... de azért... ha pénzt kéne beletenni... kösz nem:

" this is a stock we like, but won’t invest in. "

És a brutalitásnak még közel sincs vége. Közlik, hogy a tavalyi év stárját... törlik a megfigyelési listájukról, mert szerintük ezután felesleges erőforrás pazarlás lenne:

"This is the moment of truth, and we’re going to pass in favor of other companies we’d rather spend our limited manpower researching."  We’ll be removing iRhythm from our tech report, while keeping it in our stock catalog as a “like.

Ismét egy felhős cég ami így járt...

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr3016507736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása