Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A progresszívek megint hatalmasat léptek... persze hátrafele... korábbi önmaguk véleménye szerint

2021. április 20. - GABOR2

Hányszor hallhattad, hogy ne legyenek előítéleteid... ha már van egy előre legyártott képed arról milyen mondjuk egy cigány ember akkor az rasszita, előítéletes, csúnya dolog. Nálunk még most is tán ez a nóta, node a Nyugat ahonnan jön az ihlet eljutott a nagy haladásba oda, hogy kiderült, ma már az a helyes hozzáállás, ha úgy viselkedsz, hogy megfelelj a rólad élő sztereotípiáknak.

Most egy fekete színésznek először örültek, hogy főszereplő egy sorozatban, de aztán rájöttek, hogy nem jó... nem jó mert "nem elég fekete"... és ezt úgy kell érteni, hogy nem viselkedik úgy mint egy "tipikus" fekete, tehát nem lehet reprezentációja a fajának... ki kéne rúgni.

"Idris Elba’s Luther Isn’t ‘Authentic’ Because ‘He Doesn’t Have Black Friends,’ Says BBC Exec"

A BBC diverzitásért felelős főnöke szerint Idris Elba nem jó választás, mert nem elég fekete, mert...: Nincsenek fekete barátai, nem eszik caribbi ételeket... nem úgy viselkedik mint egy fekete. Mint egy tipikus fekete...

"As Wayland explained, “When [‘Luther’] first came out everybody loved the fact that Idris Elba was in there — a really strong, Black character lead. We all fell in love with him. Who didn’t, right? But after you got into about the second series you got kind of like, ‘OK, he doesn’t have any Black friends, he doesn’t eat any Caribbean food, this doesn’t feel authentic.”

Wayland continued, “It’s great having those big landmark shows with those key characters, but it’s about making sure everything around them, their environment, their culture, the set is absolutely reflective. It will be very much about how can we make sure that this program is authentic in terms of the storytelling.”"

Vajon eljutnak oda is, hogy Hitler végülis óké volt... ha így haladnak két év és talán már ott vagyunk... csak ne legyen Hitler fehér.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr5816507618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása