Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Felhő hackelést mindenkinek, egyszerűen

2021. március 03. - GABOR2

Egyesek kényelmesebbé tették a Spectre tipusú támadásokat, amivel nagy adatközpontokat is lehet támadni. Eddig voltak akik szerint azért se kell tömeges támadástól tartani, mert nem a legegyszerűbb végigcsinálni, de mostantól ez nem akadály:

"Mostantól szinte bárki meghekkelheti a biztonsági hibás processzorokkal szerelt gépeket"

"Bár az elsősorban az Intel processzorait érintő - de részben más gyártók chipjeiben is megtalálható - ún. Spectre típusú sebezhetőségek már évek óta ismertek a széles nyilvánosság számára is, kihasználásuk mindeddig elsősorban csak elméleti lehetőségnek tűnt. A közelmúltban azonban ez megváltozott - ugyanis elérhetővé vált egy olyan, kvázi kulcsrakész exploit, ami a szóban forgó biztonsági gyengeségek által érintett gépek megtámadását teszi lehetővé szinte bárki számára."

"az exploitot minimális hozzáértéssel más célokra is lehet módosítani, és tetszőleges információk kifejtésére felhasználni, amik révén aztán a gépekre történő betörés és ott kártevők elhelyezése is megoldható lehet."

"A támadókód megjelenése azt jelenti, hogy a Spectre sebezhetőségek kihasználása egyértelműen valódi, hétköznapi fenyegetéssé vált, aminek immár bármikor áldozatává válhat bárki és bármilyen olyan eszköz, aki és amelyikre nem telepítették fel a kihasználás ellen védő javításokat. Ezeket a processzorgyártók, valamint a hardvergyártók és az operációs rendszerek készítői folyamatosan tették elérhetővé az elmúlt évek során, de a felhasználók jelentős része eddig elodázhatta telepítésüket, mivel azok jellemzően a gépek hasznos teljesítményének jelentős csökkenését vonták maguk után."

Nem lepődnék meg, ha megnőne a felhős "szivárgások" száma.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr3916449424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása