Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A józan ész és a koronavírus kezelése mintha egyre messzebb kerülne egymástól

2021. március 03. - GABOR2

Gyere gondolatbűnözzünk kicsit és próbáljuk összerakni a dolgokat, hogy vajon miért csinálják vezetőink amit csinálnak.

Mióta Biden az elnök varázslatos módon 77%-kal csökkent a koronavírus esetek száma.

"We’ll Have Herd Immunity by April"

Csak pár hetet késett a magyar sajtó, tegnapelőtt láttam először a hírt itthon egy helyen:

"Egyértelmű fordulat az Egyesült Államokban: öt hónapja nem volt ilyen kevés új fertőzött"

"Öt hónapja nem volt ilyen alacsony az újonnan regisztrált COVID-19 fertőzöttek száma az Egyesült Államokban és a számok folyamatosan csökkennek - derül ki a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem hétfőn közzétett adataiból."

Persze ebben nyilván szerepe van annak is, hogy most, hogy Biden az elnök a statisztikusok "módszert" váltottak és nagy sietségükben, hogy Bident jószínben látassák, még azt se várták meg, hogy ráfoghassa, hogy az ő intézkedései miatt volt ez. Mindegy... úgyis rá fogja fogni... csak simán ki lehet mutani, hogy ez nem igaz.

Viszont most kiderült, hogy már India is lényegében elérte hirtelen a nyájimmunitást:

"India a nyájimmunitás közelébe érhetett, de nem tudja, hogyan"

"A lakosság felét is elérheti a megfertőzöttek száma India több részén, immunitást szerezve a koronavírussal szemben. A járvány mintha kezdene gyengülni a sűrűn lakott országban."

"a 23 milliós Újdelhi lakosságának több mint a fele elkaphatta a vírust, holott a hivatalos esetszám 650 ezer alatt van."

Ez sok kérdést vet fel...

Például: Ha igazából sokkal többen fertőzödtek meg, akkor az adatok amit eddig közöltek sz@rok voltak, amiből következik, hogy a szakértők elég gyengén teljesítettek a fertőzés felmérésénél az egész világon. Vagyhát voltak akik mondták, hogy nem kéne annyira félni, de őket bannolták.

Ja és felmerül az, hogy ha igazából ennyivel többen kapták el... akkor a hivatalos halálozási arányszám is sokkal kisebb, kisebb tán mint az influenzáé.

Sokan észre se veszik, hogy elkapják és igazából sokkal kevésbé halálos...

Nos, tán csak pár hét kellett, hogy Magyarországra is el jusson ez a hír.

Európában most viszont mi megy? Éppen megy ezerrel a pánikolás, tehát nem lett volna hasznos ilyen infókat megszellőztetni.

Nálunk is éppen azon megy a filozofálás, hogy még több lezárás kéne.

De eleve... ez hasznos lenne? Azok az országok amellyek túl vannak a fertőzésen és nyájimmunitásuk van már védettek lesznek valószínű az új, durvább verzóikkal szemben is... akkor nem lenne inkább hasznos, hogy csak az időseket védjük és hagyjuk, hogy gyorsan kialakuljon a nyájimmunitás a maradék lakosságban... amivel szintén védjük az időseket. És közben nem omlik össze a gazdaság? Nincsenek új verziók amik kialakulhatnak, mert előbb kihal a vírus a legjobb esetben, meg védettek leszünk  a már meglevő durvább verziók ellen amikor ideérnének.

Miért nincs az európai intézkedésekre semmi hatással az, ami kiderült? Semmi értelme küzdeni így a vírus ellen, sokan elkapják, úgy hogy észre se veszik, nem is annyira halálos... akkor minek ezek a rendkívül káros intézkedések? Influenzánál se tesszük ezt.

Nem, itt megy a pánikolás, semmit se érzékelnek ezekből a mindent megváltoztató hírekből. Miért?

A másik amin nagyon ki tudok akadni... Magyarország vakcinabeszerzése.

Eleve a fenti hírek miatt lehet a vírus eltűnik majd szinte magától, hisz kiderülgetnek, hogy sokkal jobban elterjedt a vírus mint hittük és már meg is van a nyájimmunitás... persze lehet, hogy ehhez előbb egy progresszív vezetőnek kell hatalomrajutnia...

Ha így lesz, a vakcinák hamarosan semmit se fognak érni.

A mi országunk meg mindegyiket úgy szerzi be, hogy már talán háromszorosan be lehetne oltani az egész országot. Persze sokan eleve nem is akarják beoltani magukat... Akkor mi a tökömért veszünk annyit, hogy az országot többszörösen be lehet oltani vele?

"15 548 855 ember beoltására rendelt vakcinát a magyar kormány"

"Magyarország az Európai Unió beszerzési rendszerén keresztül eddig 12 048 855 ember oltásához szükséges vakcinát rendelt, míg saját közvetlen beszerzés útján további 3 500 000 ember beoltásához elegendő szállításról állapodott meg. Ennek eredményeképpen év végéig 15 548 855 fő beoltására nyílik lehetőség."

Minek, minek? Baromi drágák az oltások.

"50 milliárd forintba kerülhetett a kínai vakcina"

Persze az is kérdés lehetne, hogy vajon miért ilyen drágák ezek az oltások eleve. De ezt most hagyjuk.

És nem, nem arról van szó, hogy ezt el kell osztani kettővel, mert két oltás van, nem, már azzal eggyüt is simán átléptük a 10 milliót és a fenti hír óta is, nem tudom hány ilyen hírt hallottam, hogy még jönnek milliók innen, százezrek onnan. Minek?

A lakosság egésze eleve nem akarja beoltani magát és már lassan tényleg 300%-kal több lesz vakcinából mint amennyi a lakosságunk.

Szerintem majd Orbán végül azt fogja csinálni, hogy szegényebb országoknak fogja elpasszolni ingyen az oltásokat amiket most milliárdokért vett... de lehet, hogy majd nem kell nekik, mert a vírus magától eltünik majd.

Az ellenzék meg nem a szokásos dolgot nyomatja: hogy ezt soknak találná, hanem az a problémája, hogy miért nem szerzünk be még többet millió számra:

"Tényleg önként mond le Magyarország több millió nyugati vakcináról?"

Mi a tökömnek szerezzünk még több milliót, ha már háromszor beolthatunk itthon mindenkit?

Akárhogyis... ez nem normális, ez nem a magyar lakosság beoltásáról szól már.

Aztán ami még kiakaszt, hogy annyira, de annyira akarják, hogy oltasd be magad, hogy mostmár semmi se számít, ami korábban fontosnak volt mondva.

Mostmár pl. az is mindegy, hogy másodjára milyen oltást kapsz... pedig eddgi külön oktattak, hogy mennyire más technológiákkal készültek az egyes, különböző vakcinák:

"Immunológus: Mindegy, hogy ugyanazt az oltást kapja-e valaki a második alkalommal"

Jó, lehet, ebbe nem látok bele mint szakértő.

Viszont mostmár azt is nyomatják, hogy nem baj, ha csak egy oltást kapsz, de akkor is kapd meg, míg korábban ugye más volt a szöveg.

"Brit tanulmány: egy dózis Pfizer- és AstraZeneca-oltás is hatékony a megbetegedés megelőzésében"

Müller Cecilia is mostmár azt nyomatja, hogy mindegy csak mostmár legalább egyszer oltassuk be magunkat gyorsan.

Meg úgy általában is megy a szöveg: Csak gyorsan, gyorsan az oltással:

"Karikó Katalin: „Meg kell nyernünk a versenyfutást, gyorsabban kell oltani"

Közben meg az USA és India túl van rajta már simán, mondhatni oltás nélkül, mert annak még nincs hatása. Azért kell sietni, mert tudják, hogy hamarosan itt is az lesz és gyorsan oltsunk, hogy ráfogjuk az oltásra a javulást? Vagy miért siessünk? Miért nem látja senki mi történt az USA-ban és Indiában?

Aztán mostmár azzal is előállnak, hogy minden évben kéne oltás:

"Évente be kell oltanunk magunkat a koronavírus ellen – véli a Pfizer vezetője"

A Youtubeon meg mostmár folyton Bill Gates magyaráz nekem, hogy mit kéne csinálni.

És persze senki se teszi fel a mainstreamben a kérdéseket amiket itt feltettem.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr2816449204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.03.03. 23:24:35

"A Youtubeon meg mostmár folyton Bill Gates magyaráz nekem, hogy mit kéne csinálni."
Ilyen jóban vagytok? :-)

"Aztán mostmár azzal is előállnak, hogy minden évben kéne oltás:"
Influenza ellen is van minden évben oltás de önkéntes volt eddig hogy valaki beadatja-e vagy nem. Nekem volt a családban valaki aki beadatta egyszer pár éve de utána még betegebb volt tőle mintha az influenzát kapta volna el úgyhogy azóta nem adatja...

GABOR2 2021.03.05. 11:41:52

@Sipi81: Megszállta a Youtube-ot a reklámjaival, pedig én nem keresek rá a dolgaira.

Szerintem majd egyszercsak bejelentik hogy "legyőzték" a vírust és ha meg is marad, többé nem lesz fontos.
süti beállítások módosítása