Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Magyar digitális ország: Reménykedni is kár

2021. február 23. - GABOR2

Na mi az; megint valami újabb hír arról, hogy a kormány csak a szépet és a jót akarja meglátni a digitalizációból és megszívja? Reménykedek? De miért, hisz már párszor egy hidrogénbomba erejével verték fejbe a kormányt a valósággal és ő ment tovább úgy, hogy az egészből semmit se vett észre.

Akkor hát miért lehet az újabb ilyen ügy mégis reménykeltő? Hát azért, mert van politikai szál. Bár ez talán nem biztos, hogy jó... hisz az értelmes vita innentől halott, de még talán ez is többet ér majd a totális álomvilágban maradásnál.

Szóval az történt, hogy megint megtámadtak kormányzati oldalakat hackerek és abból, hogy miket támadtak meg, arra lehet következtetni, hogy... ellenzéki hátszele van a dolognak.

"Hackertámadás érte a vakcinaregisztrációs oldalt"

"A vakcinaregisztrációról és nemzeti konzultációról szóló honlap is érintett."

"Orbán Viktor konzultációval kapcsolatos pénteki bejelentését követően összehangolt kibertámadás indult a kormányzati oldalak ellen – közölte Dömötör Csaba.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára azt írta, hogy a támadás érinti az oltási regisztrációs oldalt – ahol a nemzeti konzultációt is ki lehet tölteni –, valamint a kormany.hu portált is."

Szóval ha generációs probléma miatt csak a szépet és jót tudta eddig meglátni a digitalizáltságban Orbán... talán arra beindul valami reakció, hogy az ellenzék támadja digitálisan... talán... tenni kéne valamit.

"Kibertámadás indult a magyar kormányzati oldalak ellen a miniszterelnökség szerint"

"Összehangolt kibertámadás indult a kormányzati oldalak ellen"

"Orbán Viktor miniszterelnök konzultációval kapcsolatos pénteki bejelentését követően összehangolt kibertámadás indult a kormányzati oldalak ellen. Ez érinti az oltási regisztrációnak és a konzultációnak otthont adó oldalt, a koronavírusról szóló tájékoztatóoldalt, valamint a Kormány.hu portált is – közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára."

Az hogy mennyire kiüti az ember szemét, hogy ez egy "ellenzéki támadás" lehet, abból is látszott, hogy a baloldali hozzászólók hogyan reagáltak egyből.

Alapvetően három reakcióval találkoztam:

- Nincs támadás, csak béna a kormány.

- Totális, "vicces" túlreagálás, hogy biztos a Soros volt, meg ilyenek. Miközben az ilyesmi magyarázat kézenfekvő... ezért is kell egyből letámadni, ha valakinek eszébe jutna a logikus megoldás.

- Összeesküvés-elmélet gyártás. Már nagyon régi nóta az, hogy a jobboldalon vannak az összeesküvés elmélet gyártók csak. Teli van vele a baloldal is. A külömbség az, hogy őket nem bannolják. Olvastam pl. olyat, hogy Orbánék támadták meg igazából a kormányoldalakat, mert most meg akarják adózatatni a Facebookot, meg beszabályozni és ezért teszik ezt... Hogy miköze lehet a Facebooknak bárhogyis ehhez a hackertámadáshoz azt nem tudom, de valahogy náluk meglett a kapcsolat.

A jobboldali reakciók elég érdekesek voltak, mert ellenben a kormánnyal, több hozzászóló is úgy látta, hogy az ilyen támadások egyre gyakrabban fognak majd jönni és... erre számítani kell.

Szóval itt volt nekem ez a plusz elem a reménykedésre... de aztán tegnap kaptam ezt:

"Palkovics László: Hazánk az 5G technológia európai bázisa kíván lenni"

"A magyar kormány szándéka, hogy Magyarországot tudáson és innováción alapuló nemzetként szilárdítsa meg"

"Palkovics László elmondta: a magyar kormány digitalizációs stratégiája négy fő területre fókuszál, melyek a digitális infrastruktúra, a digitális képességek, a digitális gazdaság és a digitális állam. A stratégia elsődleges célja, hogy Magyarország 2030-ra az első tíz közé kerüljön az EU tagállamok között a digitalizáció terén."

Aztán arról is szó volt, hogy az önvezető autók tekintetében is vezetők akarunk lenni... és ki lenne jobb partner ehhez mint Izrael...

Egészen biztos vagyok benne, hogy Izrael az önvezető technológiákat merényletekhez fogja majd használni, úgyhogy "tök jó", hogy pont velük lesz együttműködés. Gyakorlatilag garantálva van máris, hogy lesz majd az önvezetőinkben "szörnyű tragédiát" okozó "hiba".

"Együtt kutatják a jövő technológiáját izraeli és magyar tudósok"

Ez egy kidobott pénz, mert amint az emberek felfogják, hogy hackeléssel mostmár meg is halhatnak, el fognak az egésztől fordulni.

Aztán az is itt van, hogy ugye mindez majd kínai 5G-t használna, amivel kapcsolatban még Trumpék se örültek; az amerikai nagykövet figyelmeztette elég direkt módon Orbánt, hogy ne tegye ezt és hogy ezen fog múlni a gyerekeink jövője vagy ilyesmi. ( Korábban írtam róla több cikket. ) Nos, Biden talán majd még golyót is hajlandó lenne küldeni. Mindenesetre megint kijelentette, hogy elvárja a partnereitől is, hogy Kína ellen álljanak be a sorba. Majd meglátjuk Orbán meddig bírja ezt a nyomást.

Ami pedig a reményt illeti... megint meghalt, vagy talán csak...

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr2416437110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása