Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Milyen kényelmes... az amerikai hírszerzés egyszerűen megveszi a helyadatokat

2021. január 26. - GABOR2

Úgy tűnik az a problematika, hogy saját lakosságról gyűjt adatokat az amerikai hírszerzés Snowden után ennyi évvel is fennáll.

"Megveszi a felhasználók helyadatait az amerikai hírszerzés"

A másik ami érdekes, hogy állítólag ugye azt szokták mondani, hogy a begyűjtött adatokat anonimizálják, hogy csak nagy statisztikai dolgokhoz jó, nem lehet konkrét személyhez kapcsolni... Ezek szerint ez se igaz. Nem vagyok meglepve.

"Az amerikai Védelmi Hírszerző Ügynökség (DIA) egy Ron Wyden szenátornak küldött, és a The New York Times által elfogott anyagban bevallotta: az amerikai kormány tényleg megveszi azokat a helyadatokat, amelyeket az állampolgárok mobiljai gyűjtenek össze a tulajdonosaikról."

"Az adatokat állítólag nem szedik külön az alapján, hogy egy adott személy Amerikán belül vagy kívül él-e. A helyadatokat konkrétan pedig adatbrókerektől vásárolják. Ezek olyan cégek, amelyek begyűjtik és eladják az emberekre vonatkozó információkat."

"Ezek a vállalatok úgy tudják begyűjteni az emberek helyadatait, hogy fizetnek az appok és a weboldalak fejlesztői számára mindezért. A begyűjtött adatokat aztán összesítik, majd eladják bárkinek, aki fizet azokért. Köztük a jelek szerint az amerikai kormánynak is."

Privátszféra védelme: zéró.

De azért intéz még több dolgot a mobiloddal.

Ez egy ügyes kis jogi rés, akár a titkosszolgálat is alakíthat egy ilyen álcacéget és mehet is a dolog:

"A hatóságok szerint a brókerek közbeiktatása miatt nincs szükségük bírói engedélyre sem mindehhez. A civiljogi szervezetek persze nem értenek egyet ezzel az állásponttal, és el akarják érni, hogy tilos legyen ilyen adatok engedély nélküli vásárlása, függetlenül a forrástól."

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr6316404734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása