Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A koronavírus és a gazdaság és Orbán... 25

2021. január 26. - GABOR2

Micsoda hét, micsoda hét... egyre inkább kezdenek sötét kis titkok kiderülni a vakcinákról... persze gonoszos az aki ilyeneket felvet, csak az a baj, hogy... igazából már egyik másik vakcinagyártó támad rá a másik termékére.

De vannak gazdasági hírek is és azzal kezdünk.

Mint tudod, ha olvasod a sorozatom, a kormány rengeteg pénzt elköltött már gazdaságvédelemre hivatkozva, de közben meg igazi gazdaságvédelemre nem ment szinte semmi. És sikerült rekordmértékű költségvetési hiányt csinálni.

Vajon mit tesz ezután a kormány? Elkezd egy igazi gazdaságvédelmet, vagy legalább megállítja a teljesen másra mennő és haszontalan költekezéseket?

Nos, egy dolgot tudhatunk... limit nélkül akarnak ezután költekezni a vírusra hivatkozva:

"A kormány mostantól akármennyit félretehet a járvány elleni védekezésre"

Matolcsy megint beszélt és ítéletet mondott... a kormány "gazdaságvédelme" kudarcotvallott... részben, mert nyalni is kell pl.:

"Matolcsy György: kudarc volt az állami beruházásbővítés, de még több év van a kanyarban előzésre"

Szóval az, hogy mondjuk stadionokat építesz, meg sportklubbokat támogatsz nem jó gazdaságvédelem, de még van pár év Matolcsy szerint megtalálni a helyes utat... Mondjuk már így is elveszett 8 év adósságcsökkentési eredménye, de lehet még mínuszba menni... Valószínű úgyis "leváltják" őket egy színesforradalommal úgyhogy nem szívbajosak a költekezésnél már.

" míg „a járvány elleni harc sikeres volt 2020-ban”’, addig „a beruházások, ezen belül az állami beruházások bővítése terén azonban inkább kudarc, mint siker a válságkezelés”. A jegybankelnök ezért ismét a minél hatékonyabb állami beruházás élénkítést sürgette, hogy a kanyarban tudjunk előzni, mert meglátása szerint ez a lehetőség még évekig fennáll, ahogy a spanyolnátha miatti járvány is 3 évig pusztított 1918-1920 között."

Azt hiszem neves közgazdászok is egyettértenek abban, hogy egy országot nem a sport sok milliárddal való támogatása húzza ki a bajból. Vajon ők olyan butuskák lennének, hogy ezt nem tudják? Vagy valamiért úgy érzik, hogy sietniük kell, már nem lesznek a helyükön sokáig? Úgy zuhanunk mint Kína, az is remek helyzetben volt, aztán szuperrövid idő alatt iszonyatosan eladósodott.

Vannak itt Matolcsynak elemzései, amik elég bullshitek, de van itt ilyen is:

"Harmadszor, rájöttünk, hogy miért nem előztünk már 2020-ban: a beruházások miatt. Kiderült, hogy teljesen új, gyorsított, központosított és azonnali visszajelzésekkel működő állami beruházási modellre van szükség. Továbbá arra, hogy az üzleti szektor és a családok is rákapcsolódhassanak saját beruházásaikkal a nagyívű állami programokra”."

Szóval majd a labdarúgókat megkérdezik majd... na mennyivel növelted a GDP-t? Ért valamit, hogy adtunk 10 milliárdot, sikerülni fog majd többet visszaadni a munkád által? Aztán majd kijön, hogy nem... és akkor majd tudni fogják, hogy valami más kéne.

Amúgy ha már beruházás. Ugye lehet Orbánék azért halmozzák fel a vakcinákat mindenhonnan, mert jó üzlet lesz szerintük eladni, Müller Cecilia szerint ugye aranyat érnek a vakcinák.

Szijjártó pedig mondta, hogy mi meg is fogjuk fizetni ezt az árat:

"Szijjártó Péter: Az oltóanyag áránál fontosabb az emberélet"

Úgy tűnik nem is fontos, hogy az emberek nem akarják beoltani magukat, akkor is legyen minden vakcinából több millió. De akkor ez nem a magyar emberek életéről szól...

De ki tudja, most hallottam a rádióban, hogy Szlovákiában ezután tán majd nem mehet dolgozni az aki nem oltatja be magát, vagy nincs negatív tesztje, nem tudom... Szóval lehet mégis kötelező lesz ez.

Akkor most vásároljuk milliószámra az oltóanyagokat, amiket nem akarnak beadni maguknak a magyarok... jó befektetés ez?

Nos, nemsokára teljesen piacképtelen termék lesz a koronavírus elleni vakcina, mert tengernyi vakcina lesz, "ingyen", erre utal ez a cikk is kicsikét:

"Kína vakcinákkal árasztaná el a fejlődő világot - És Magyarországot is?"

Szerintem Orbánék egyfajta vakcina diplomáciát akarnak majd szegény országgal folytatni, magyarán pár jó szóért cserébe majd ingyen fogjuk osztogatni a sok millárdért vásárolt vakcinákat és reméljük, hogy kapunk is érte valamit még, de amint látod a címből is... ezt Kína már lestipi-stopizta magának. El fognak árasztani vele rengeteg országot... magyarán a mi, millárdokért vásolt vakcinánk kb. semmit se fog érni és a saját lakosságnak se kell... magyarán ez az egész kidobott pénz lesz... úgy hogy már csináltak az Orbánék egy rekord államháztartási hiányt.

És ennek nincs vége, még többet akarnak majd ebből.

"Kína közjóként tekint az országban fejlesztett vakcinákra, amelyek exportján keresztül igyekszik megerősíteni saját hatalmi pozícióját. Úgy néz ki, hogy ebből a közjóból az afrikai, ázsiai és dél-amerikai országok mellett Magyarország is kaphat."

Aztán térjünk rá a furcsa és sötét ügyekre. Bár egy országot feleslegesen csődbevinni... elég sötét ez is.

Olvasok egy ilyet:

"Izraelben már a tinédzsereket oltják"

De olvasok egy ilyet is:

"Koronavírus: a Pfizer elkezdte gyerekeken tesztelni a vakcináját"

Jó, oké, a kamasz már nem gyerek, de... azért érdekes, hogy előbb oltogatnak tinédzsereket minthogy gyerekeken tesztelték volna. Még csak most kezdik el...

Aztán... a kormány elkezdett egy internetes tájékozató sorozatot... amiben már elsőre egy olyat mondanak amiről tudják az emberek, hogy ezt így nem lehet kijelenteni... magyarán a "bizalomépítés" épp ellenekző hatást vált majd ki.

"Merkely Béla a koronavírusról: jobb a vakcina, mint átesni a betegségen"

"A kormány internetes tájékoztató videósorozatot indít az oltással kapcsolatban – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ."
"A kormány rövid tájékoztató videókban ismerteti majd az oltással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. "
Szóval rövid lesz, tehát nem maradhat idő olyan lényegtelen dolgokra, minthogy normálisan kibeszélni a dolgokat amik aggasztják a lakosságot, hanem minden szereplő majd gondolom kimondja, hogy be kell oltani magad, hülye vagy ha nem teszed és... vége a videónak.
Megnéztem a videót most... Ez sokkal rosszabb mint gondoltam. Az egész videó rövidebb mint egy perc...
És pár megjegyzés: 1.Merkely Béla keze fura... valahol hófehér, valahol normálisan le van barnulva... Miért? Bár mindegy...
2. Még ezt az egy percnél is rövidebb videót se tudták normálisan megvágni... Hallgassátok csak meg... azt mondja, hogy sajnos nagyon sok honfitársunk meghal... vágás... ezt csak a vakcinákkal tudjuk elérni. Bizalomépítés...
3. Az üzenet hazug, mert a legtöbb ember észre se veszi, hogy elkapta a vírust, míg nagyobb eséllyel tapasztal a oltásnál rövid távon is mellékhatásokat, aztán, hogy hosszabbtávon milyen hatásai vannak a vakcináknak senki se tudja... legalábbis hivatalosan.
4. Nem tudtam meg semmi újat, semmi mélyet, semmit se ért az egész.
5. Viszont gondolom pénzbe kerül ez a sorozat is...
Aztán további "bizalomépítő" cikkek és információk... olykor egyes konkurens gyártóktól:
"Orosz vakcina Magyarországon: titkolózáson és szokatlan ellenőrzéseken keresztül vezetett az út a bevezetésig"
"Lantos Gabriella: Jó az orosz vakcina, de az engedélyezése politikailag motivált"
"Több krónikus betegségnél kockázatos lehet az orosz vakcina beadása"
"444.hu: Nem javasolták a külső szakértők az orosz vakcina engedélyezését"

 

"A portál szerint több tag is úgy döntött, nem vesz részt a továbbiakban az OGYÉI tanácsának a munkájában."

"Nem javasolták az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) által felkért külsős szakértők a Szputnyik V vakcina engedélyeztetését – állítja a 444.hu. A lap szerint a szakértők azért nem javasolták az orosz oltóanyag engedélyét egy múlt hét kedden tartott tanácskozáson, mert fontos adatok hiányoztak vagy ellentmondásosak voltak a dokumentumban. Úgy vélték, ezek tisztázásra szorultak volna."

Harmatgyenge vizsgálatok vannak, de azok is "rossz" eredményt adnak és felállnak tagok, hogy ezt nem csinálják tovább... tényleg nincs miért agggódni?

"Szerdán az OGYÉI vezetője megerősítette, hogy megkapta az intézettől az ideiglenes engedélyt a szer. A 444.hu úgy értesült, ezek után több tag is úgy döntött, nem vesz részt a jövőben a tanács munkájában."

Hát az ilyen lépések nem igazán növelik a bizalmamat.

"a szakértői bizottságokban folyó munka részleteit, a szigorú titoktartási előírások következtében nem oszthatják meg a nyilvánossággal."

Tegyék fel netre, azt valamiért mindenki jó ötletnek tartja, aztán majd hackerek lelopják.

"Szentiványi Mátyás, az OGYÉI főigazgatója a Magyar Hírlapnak adott interjújában elismerte, hogy az orosz vakcina vizsgálatakor akadtak gondok."

Aztán... míg valahol leállítják, mert veszélyes volt,  valahol inkább el se kezdték, nálunk viszont oltanák az időseket is:

"Müller Cecília: Az új vakcinákkal már a 60 év felettiek oltása is megkezdődhet"

"Müller Cecília utalt arra, hogy az új vakcinabeszerzésekkel már a 60 év felettiek, illetve a 89 évnél idősebb állampolgárok oltása kezdődhet meg"

Aztán valamelyik vakcina pont az időseknek nem ér semmit tán:

"Cáfolja az AstraZeneca, hogy ne működne a 65 év felettieknél az oltásuk"

"A vakcina gyártója szerint az oltóanyaguk hatékonyságát ért kritikák teljesen alaptalanok."

Csak azok kapnának vakcinát akiknek nem is fontos, hogy kapjanak?

"Egészségügyi szakpolitikusok szerint ha a vakcinát tényleg csak 65 év alatt engedélyezik az EU-ban, az annak lesz köszönhető, hogy az oltóanyagot főleg fiatalokon tesztelték. A Handelsblatt beszámolója szerint a vakcinával az a gond, hogy az engedélyeztetési eljáráshoz benyújtott dokumentáció alapján nagyon alacsony, mindössze nyolcszázalékos a hatékonysága a 65 éven felülieknél."

Ebből is látszik, hogy az a kevés tesztelés is ami volt mennyit ér. Ja és itt is egyből már nem szállítják a megbeszélt vakcina mennyiséget az EU-nak:

"Az AstraZeneca nemrégiben jelentette be, hogy nem tudja leszállítani az Európai Uniónak azt a mennyiséget az oltóanyagából, amiről az előzetes megállapodások szóltak."

Aztán vakcina vs vakcina háború:

"A kínai trollhadsereg elkezdte befeketíteni a Pfizer vakcináját"

"Rárepült a kínai trollhadsereg a Pfizer-BioNTech termékére, hogy elterelje a figyelmet a saját vakcinája által kiváltott visszhangokról."

A nyugati sajtó persze sohase részesítené a sajátját előnybe...

"A lap szerint az álhírkampányt a kínai állam privát trollhadserege indította, hogy elterelje a figyelmet azokról a tudományos publikációkról, amelyek a kínai oltóanyag hatásosságát firtatják."

"Az álhírkampány általános célja a kínai lakosság félelmének erősítése a nyugati oltóanyagokkal szemben. Ezt változatos cikkekkel próbálják elérni, olyanokkal, melyekben a Pfizer termékét egyszerűen rossz minőségű oltásként mutatják be. Az egyik írásban például azt állítják: a Pfizer vakcinája beadása után hunyt el több idős és súlyos beteg Norvégiában"

Az eset megtörtént és le is állították az idősek oltását.

"Egy ausztrál intézet szerint a kínai trollhadsereg azt követően lendült munkába, hogy egy brazil tanulmány megállapította: a kínai Sinovac vakcina a gyártó által közölt 80 százalékos védettség helyett valójában 50 százalékot nyújt."

Ezek szerint tudományos vizsgálatokat idézni... trollkodás.

Kezd ez az egész kicsit szétesni.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr2916404668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KalmanBlog 2021.01.28. 22:10:46

Egyre nagyobb a káosz a hírekben, mostanra mindent lehetett olvasni, és mindennek az ellenkezőjét is. Jól szórakozok.

GABOR2 2021.01.28. 23:45:17

@KalmanBlog: Most jól érzem, hogy te olyan állásponton vagy, hogy Orbánnak hiszel és kész? Szerintem nézd meg magad is, hogy konkrétan mire költötték el a "Gazdaságvédelmi" pénzeket és döntsd el, hogy azokat lehet-e gazdaságvédelemnek nevezni. Egyáltalán nem mondom, hogy akkkor jöjjön a baloldal, vagy az igazából baloldali hálózathoz tartó "fiatalok", szerintem akkor még sokkal rosszabb is lenne... de amit csinál Orbán "gazdaságvédelem" címszó alatt az borzalmas.

KalmanBlog 2021.01.29. 00:24:07

@GABOR2: Ebből a kommentemből hogy jött ez le? Nyilván politikusnak azt sem hiszem el amit kérdez. Ez alap.

Egyszerűen az van, hogy ezeken dühöngeni már nem tudok és nem is akarok, hanem inkább szórakozok rajta. Két lépést hátralépve messziről nézve mintha rád nem is tartozna, akkor vicces.

Ma például bankban voltam. Maszkban ellenőrizték a személyazonosságomat LOL. Az ügyintézőn ilyen piramis-szerűen az arcából kilógó csiszolára való maszk volt, ami lélegzetvételre pulzált. Körülnéztem a teremben, és mindenki maszkban volt ott, savanyúan álldogáltak, mert egymás mellé ülni nem mertek. És akkor csoda történt: kivonatkoztattam magamat a helyzetből és röhögés tört rám, hogy ez kész, ez röhej. És tök jó kedvem lett.

Évek óta mondogatják, hogy "clown world" van, de mára teljesen objektíven eljött. De annyira, hogy már ez tűnik a normálisnak.

GABOR2 2021.01.29. 01:04:13

@KalmanBlog: Hehe, a banki biztonsági őr meg besz@rt, hogy ez olyan mint a Jokerben... egyszercsak valaki minden előzmény nélkül kitőr röhögésben aztán jöhet a bankrablás.

Persze igazából ez nagyon szomorú... Pedig ha jól tudom tudtommal a vállalkozásod amúgy nem annyira szenved a koronavírustól, tehát ilyen szempontból legalább nincs baj.

De amúgy igen, hirtelen bevették a bohóc világot, mert a különféle társadalomkutatók kihozták, hogy ez lesz az a generáció ( Y ) ami mindent be fog nyelni. Ez nem lett igaz, ezért is van kultúrharc, és igazából sokkal-sokkal erősebb az ellenállás mint gondolták. Reménykednek abban, hogy majd a Z generáció viszont már tényleg nem lesz normális. De... nem várnak, végülis nem állították le a harcot várva még egy generációt és ezt gondolom azért tették mert azt látják, hogy az ellenállás olykor még egészen erős is, de az emberek akkor se elég... hogy is mondjam... összetartók, szervezettek és akkor még mindezzel eggyütt nyerhetnek. Amiket ők akarnak az se kell igazából nekik se, mármint a többségnek, de nekik van valami ami megadja azt, hogy összetartsanak és leszimulálják, hogy szeretnék amit építenek. Ez az összetartó erő pedig a szinte limit nélküli pénz. Öntik a politikusokra, meg "civil szervezetekre", bíróságokra stb. a pénzt, hogy eljátszák a szerepüket. Meg kéne semmisíteni ezt az ingyen pénznyomtatás és osztogatás lehetőségét és mindennél előbb kéne az, hogy létrejöjjön egy sokkal szorosabb kapcsolat azok között akik nem akarják ezt a bohócvilágot. És együtt sikerülhet.

GABOR2 2021.01.29. 01:09:33

@KalmanBlog: " Két lépést hátralépve messziről nézve mintha rád nem is tartozna, akkor vicces.
"

Tegyük fel, hogy amúgy a privát életedben minden rendben, mármint dől a lé és ilyenek... de akkor is gondolom vágysz rá, hogy a tágabb környezeted is rendbe legyen? Jobban szórakozol azon ha rendbe megy magad körül is a világ és amúgy is ha nem megy rendben... előbb-utóbb "eljönnek" érted. A baloldal és társai nem nagyon tudnak jól országot, várost vezetni és előbb-utóbb majd jönnek elvenni amennyit csak tudnak azoktól akiknek jobban megy... de azért nem elég nagyok ahhoz, hogy ellenálljanak; milliárdosok megoldják maguknak a problémát, van rá csapatuk.

KalmanBlog 2021.01.29. 01:36:52

@GABOR2: Azt hiszem, hogy beletörődtem abba, hogy lehetetlen ezen változtatni, és inkább fel kell készülni arra ami jön. Nagyszüleim túlélték a kommunizmust is, és még meg is mondta a nagyapám, hogy ennek szerinte nem lesz vége, úgyhogy meg kell tanulni ebben élni. Aztán nem lett igaza, mert vége lett, csak ő azt már nem élte meg.

Még el sem kezdődött, de én már beletörődtem, hogy nem lesz vége. Legalábbis nem az én életemben. És jól szórakozok az embereken, akik teljesen mást látnak ugyanebből a világból.

GABOR2 2021.01.29. 02:19:31

@KalmanBlog: @KalmanBlog: Valószínű, hogy vége lesz, mert az egész egy nagy önpusztítás; kérdés, hogy előtte mekkora kárt okoz. Ha Magyarországon akár csak egyszer átvennék megint a kormányzó hatalmat, szerintem sohatöbbé nem adnák vissza; nálunk is lenne mondjuk digitális szavazás és mindig az jönne ki, hogy ők nyertek, a külföldről pedig őket támogatnák. Tehát a központoknak kell összeomlani. Már össze is kellett volna, csak ugye... megy a végtelenségbe a pénznyomtatás, ez nem egy olyan rendszer ami kiegyensúlyozott és visszalendülne magától a dolog. Az USA-ban kell valami nagy dolognak történnie, hogy ez megváltozzon... beleértve akár azt is, hogy egyszerűen a következő generáció kb. 100%-ban úgy állna a médiához ahogy kell... ők az ellenségeink és olyan dolgokat nyomatnak ami árt nekünk.

Azért ne nyomasd túl ezt a beletörődést, kell a jókedv az egészséghez, meg ugye... a Szojvetunió se tartott örökké.

Ami bohócvilágot összehoznak meg senkit se fog elégedetté tenni. A kövér haragos feministák bármilyen politikát is vezetnek be továbbra is nyomurt életet élnek; ha fontos pozicókba tesznek olyan embereket akik nem odvalók az életük non-stop kudarc élmény lesz és folyamatosan azt fogják érezni, hogy nem a helyükön vannak.

Nem szoktam róla írni, de pl. a kultúrában, filmekben, képregényekben... folyamatosan kudarcot vallanak; termelik a zéró közeli forgalmat. Nem érnek el semmit. Hiába árasztanak el vele mindent... nem kérnek belőle.

Marad tehát a fenyegetés, lenézés, amíg van pénz... aztán sajnos kapják a jegybank pénzt meg ilyenek, de a háborúk nagyon drága dolgok, mégha csak kultúrháború is és nem mehet ez végtelenségig. Óriási bevételektől fosztják meg magukat a cégek amik ráállátak erre az SJW irányra. Ha túl költséges lesz majd leállnak vele, dacára a sok ingyen pénznek, meg annak, hogy már eleve pár emberé a világ vagyonának nagy része; legalábbis muszáj lesz nekik szüneteket tartani. Bár azt is csinálják, hogy míg itt kultúrháborúznak és a nyugati pl. Twitter oldaluk szivárványszínű lesz, a Közel-Keleti nem, vagy pl. eltüntetik a fekete szereplőket a kínai plakátokról... tehát máshol megteszik a pénzért; de még mindig a Nyugat adja a legtöbbet nekik, úgyhogy szerintem előbb-utóbb végül ki fognak merülni.

De amúgy meg kellene egy olyan új összefogás ami végül erősebb lehet és ezért a soft fenyegtései ezen hatalomnak nem fog számítani. Csak ehhez az kell, hogy kellemes legyen, mert amúgy igazából az emberek rühellenek dolgokkal többet foglalkozni mint kell, tehát egy ilyen vonala is a dolognak kell, hogy az embereknek megérje... a másik oldalon ott a közel limitnélküli pénz, hogy megérje nekik amit csinálnak.

KalmanBlog 2021.01.29. 02:29:49

@GABOR2: A költség sosem lesz probléma: a hitel alapú pénzrendszerben minden gazdasági tevékenységből jópár százalék ott csapódik le. Egyrészt a bankhiteleken keresztül, másrészt pedig az államok törlesztéséből. Sosem fogy el ez a pénz. Már eddig is látszott, hogy például a filmiparnak teljesen lényegtelen kérdés a bevétel. Sőt, az arány csak növekedni fog, mivel most mindenki még jobban eladósodik.

A Covid kapcsán is látszik, hogy a gazdaság teljesítménye sokadik kérdés.

Én úgy látom, hogy a great reset-et semmi nem állíthatja már meg, be fog következni, és az általuk lefestett jövőben fogunk élni. Már az Index is írt róla, onnan pedig már hamar eljutunk oda, hogy konkrét történéssé váljon.

A kultúrbal, vagy akármi amiről beszélsz, hogy szerinted nem lesz fenntartható: ez csak egy eszköz volt mindigis, nem feltétlenül végcél. Sőt, a great reset után nem lesz már szükség ilyen eszközökre.

Roosh Hour #42-t megnézted már egyébként? Jó hosszú.

KalmanBlog 2021.01.29. 02:36:20

@GABOR2: Ja, és érdekes módon a beletörődéstől inkább jobb kedvem lett. Amióta nem akarom megváltoztatni az embereket, azóta jobban szórakozom rajtuk.

Például egy ismerősöm december környékén házibulit akart szervezni februárra, mondván hogy addigra vége lesz a járványnak.

Vagy vannak ovistársak, akik mondták, hogy áthívják a lányunkat barbizni. Amint vége van a járványnak.

Ezek most már szórakoztatnak. Pláne, hogy kicsit pálinkáztam is.

Régebben jóindulatúan szántam az öreg embereket, most már rosszindulatúan szánom őket.

Illetve azonkívül, hogy szórakoztatnak az emberek, végre a saját dolgommal törődök, "rendet rakok a szobámban" ahogy kedvencünk Jordan Peterson apánk mondta (mielőtt totál szétcsúszott, LOL), és ettől is jobb kedvem van, hogy fogynak a nyomasztó elintézetlen dolgok körülöttem. Úgyhogy egyelőre pluszos a beletörődés.

GABOR2 2021.01.29. 03:08:55

@KalmanBlog: "Illetve azonkívül, hogy szórakoztatnak az emberek, végre a saját dolgommal törődök,"

Ebbe az a szomorú, hogy ez atomizálódáshoz vezet és ha nincs szervezett ellenhatalom akkor már tényleg csak Isten kegyelme maradt...

Az embernek szüksége van másik emberekre... meg nemcsak másikakra hanem másfélékre és együtt erősek leszünk... A millió dolláros kérdés, hogyan lehet ezt megcsinálni, a másik oldalnak már van erre eszköze... közel limitnélküli pénz; ettől persze nem szeretik, vagy hisznek benne amit építenek, de megcsinálják...

KalmanBlog 2021.01.29. 03:14:44

@GABOR2: Van pár normális ember is, csak nyomasztó kisebbségben. Egyáltalán nem vagyok atomizálva. A birkákról mondtam le, akik a túlnyomó többséget alkotják.

GABOR2 2021.01.29. 03:24:41

@KalmanBlog: A bírkák szerintem egyszerűen úgy vannak genetikailag programozva, hogy egyszerűen csak kövessék azt és támogassák is akinél sok hatalom van, meg pénz meg ilyenek és úgy éreznék, ha nem tennék meg, hogy... nem teljes az életük. Igen... sajna én is arra jöttem rá, hogy nagyon úgy tűnik, hogy hogy is mondjam... vannak akik szeretnek szolgák lenni; de ez jó is lehet, akkor ha megfelelő emberknél van a hatalom.

Viszont nem élünk természetes körülmények között és így nem azoknál van a hatalom akik törődnének az emberekkel, meg a környezettel amiben élnek.

Rá kéne jönni, hogyan lehetne összefogni úgy, hogy... az szórakoztató lenne, örömet adna, nem pedig úgy tekintenének rá az emberek, hogy csak teher.

Ha elég ember összefog és... elég sokféle, mert azért nem csak mennyiségről szól, akkor megváltoztathatják a világot olyanra, hogy embernek jó legyen.

GABOR2 2021.01.29. 13:19:11

"Bizalmat építő" videó a vakcináról:

www.youtube.com/watch?v=WBBsQmnc8fI

GABOR2 2021.02.01. 14:48:03

Világelső lett Magyarország a vakcinák tekintetében... milyen kár, hogy alig akad aki beadatná magának:

"Koronavírus-vakcinák: világelső lett Magyarország"

www.portfolio.hu/gazdasag/20210201/koronavirus-vakcinak-vilagelso-lett-magyarorszag-467764
süti beállítások módosítása