Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A koronavírus és a gazdaság és Orbán... 24

2021. január 21. - GABOR2

Nem tudom feltünt-e nektek, de a kormány a vakcinaügyekben nemrég gyökerestűl megváltoztatta a kommunikációját. Erre találtam nemrég három nagy esetleges okot is és főleg ezekről lesz szó... Viszont pénzügyi dolgokkal kezdünk úgyhogy egyből hangulatba jöhetünk... magyarul egyből becélozzuk az apátiát.

Míg bizonyos országok 75-100%-ig fizetnek minden hónapban bért a koronavírus miatt bajbajutottaknak, mi kb. semmi gazdaságvédelmet nem folytatunk... igazából, mert ráhivatkozás van, de ha olvastad ezt a sorozatom  láthattad mire mentek el konkrétan a pénzek és azok közül szinte semmi se volt gazdaságvédelem, de pl. sportra ment dögivel; rengeteg pénzt elherdált a kormány, olyan sokat, hogy töredékéből fizethette volna a bajbajutott magyar emberek bérét.

A mostani cikk próbálja megvilágítani a katasztrofális "gazdaságvédelem" árát amit Orbán csinált, de elárulom, hogy a szívásnak még csak az elején vagyunk. Mert oké hogy rengeteg pénzt elherdált a kormány, de még vár ránk a koronavírus pusztítása és... a "koronavírus végének" pusztítása... ugyanis majd a banki moratórium le fog járni és amikor rá kéne kapcsolni a gazdaságnak, a moratórium vége miatt majd rekord mértékben lesznek csődök... legalábbis ezt várják. És amikor ez lesz, a kormánynak nem lesz "mozgástere", hisz mindenféle hülyeségre elverték a pénzt.

Alacsony vérnyomás ellen nem fog kelleni most gyógyszer ezután...

"Huszonöt éves csúcsra ugrott Magyarország államadóssága a járvány miatt"

"Tavaly év végén a 81 százalékos szint fölé érhetett a magyar államadósság GDP-arányos értéke, ami meghaladja még a 2008-2009-es pénzügyi válságot követően látott adósságszintet. A koronavírus-járvány az adósság elleni harcot is elintézte, és nem csak egyetlen évre."

"AZ ELMÚLT 8 ÉV TÖRETLEN ADÓSSÁGCSÖKKENÉSÉNEK HATÁSA TŰNT EL EGYETLEN ÉV ALATT."

8 évnyi "fogjuk vissza magunkat" az adóságcsökkentésért, a gyerekeink jövőéért stb... pár hónap alatt semmi lett... és lényegében a semmiért, mert nem hasznosan lett elköltve ez a rengeteg pénz.

De nyugi, hamarosan majd megint előjön a szöveg arról, hogy milyen fontos az egyensúly, hogy most kicsit kevesebbet kell költenünk, hogy később jobb legyen.

Mi értelme van így az egésznek? Az egésznek semmi értelme nem volt.

Undorító az egész amit Orbánék műveltek. Nem is lennék meglepődve azon ha ez is része lett volna a bankokkal kötött újdonsült barátságának; azoknak megint lesz pár plusz százmilliárd kamat.

Ja amúgy ha abban reménykednél, hogy akkor majd a baloldal jobb lesz... tapasztalatból is mondom... még jelentősen sz@rabb lenne. De ez is sz@r, Orbán nagyon megérdemelné már, hogy eltünjön a hatalomból.

Most hogy így szuperül megalapoztam a hangulatot térjünk rá a vírusra.

Teljesen megváltozott a kommunikáció a vakcinával kapcsolatban.

Eddig ugye az volt, hogy be kell oltani magad, az ország lakosságának minimun 60%-a be lesz oltva, vagy maradnak a kórlátozások, sőt lesznek valami újabbak.

Az egyik csúcsa ennek szerintem ez a cikk, bár hvg-s... ebben túl nagy eltérés nincs, max. azért balhéznak, hogy kitől jön a vakcina:

"Dr. Szakmány Tamás: Aki elutasítja az oltást, a tükörben egy gyilkost fog látni"

Igen, szóval már addig elmentek, hogy gyilkos vagy, ha nem oltatod magad, ezzel a szuperül letesztelt, biztonságos vakcinával.

De akkor nézzük is az egyik történést ami miatt lehet Orbánék változtattak a kommunikáción:

"Koronavírus: Norvégia szerint túl kockázatos beoltani az idős embereket"

"Norvégia szerint túl nagy kockázattal bír, ha nagyon idős és betegségben szenvedőket oltanak be a koronavírus elleni vakcinával, miután 23-an rövid idővel az oltás első dózisa után elhunytak - számol be a hírről a Bloomberg."

Igen, szóval a szuperbiztonságos, letesztelt vakcina, amit ha nem adunk be magunknak gyilkosoknak számítunk... szóval ez a csodaszer gyakorlatilag azonnal megölt sokakat azok közül akiknek igazából szüksége lenne védőoltásra, hisz csak az ő korosztályukra igazán veszélyes.

Képzeljétek a saját családomban többek nem hitték ezt el, amíg meg nem mutattam egyenként nekik a cikket... azt mondták ez egyszerűen nem létezik, hogy ilyen történt. Pedig... de. Pedig ők olvasnak médiát... hát talán nem volt elég előkelőhelyen a hír.

Az is érdekes a cikkben, hogy mintha már nem is lenne fontos annyira az idősek élete... pedig igazából csak nekik lenne fontos, hogy megkapják az oltást:

"Az egészségügyi hatóságok szerint a 80 felettiek esetében, és ahol már csak rövid várható élettartammal lehet számolni, a vakcinából fakadó előnyök marginálisak vagy nem is bírnak jelentőséggel."

Szóval akkor... kiknek kell a vakcina? Azoknak akik lehet észre se veszik, hogy elkapták a vírust, de a vakcina mellékhatásaitól szenvednének majd tuti? Saját maguk cáfolták ezzel, hogy van értelme az egésznek.

Aztán kiderült, hogy nem is olyan hatékony mint mondják és a második oltásnál még komolyabbak a mellékhatások:

"A második vakcinadózis után erősebben jelentkeztek a mellékhatások Izraelben"

"Izraeli tisztifőorvos: nem olyan hatékony a Pfizer első dózisa, mint állították"

És ez még csak a nyugati vakcina, amitől állítólag nem kell... vagy inkább nem szabad félni.

Aztán kiderült az is, hogy nem jönnek majd a vakcinák ide úgy ahogy beigérték... emiatt akiknek meg kellene kapniuk a második adagot nem fogják megkapni és akkor ki tudja mi lesz.

TV-ben volt tán, hogy azt mondták, hogy Izrael háromszoros árral rálicitált az európaikra... Kit tudja, talán ezért van ez.

"Koronavírus: kevesebb vakcinát szállít a Pfizer Európába"

"A vártnál kevesebb vakcina-szállítmány miatt panaszkodnak az EU-s országok"

Merkelnek is hirtelen jó lett az orosz vakcina... akiknek amúgy mostmár állítólag van 100%-os verzió is. Na erre verjenek rá. Lesz-e 150%-os valakinek?

Egyébként az, hogy sokan a Pfizer vakcináját veszik nem logikus, inkább politikai erőt sejtet maga mögött, hisz állítólag sokkal nehezebb tárolni, hisz állandóan -70 fok kell hozzá... mégis abból fogy a legjobban.

Most pedig kicsit szúrjunk ide egy cikket arról, hogy milyen hülye vagy, ha felmerül benned, hogy a vakcinák nem biztonságosak... azok amik azonnal megölték Norvégiában az időseket... dehát ők idősek mit számítanak... dehát ők a célkorosztály, mivel rájuk veszélyes a vírus... igen, hát nem tudom, hogy hogyan működik ez így. Na mindegy, bár öl a vakcina, de biztonságos, és rémhír, hogy azért mert öl, ne lenne az... és még egy kis technoblablát is kapunk, amit úgy se ért a többség, tehát tuti igaz:

"Jakab Ferenc: rémhír, hogy az új típusú vakcina ne lenne biztonságos"

"A harmadik generációs, úgynevezett mRNS-vakcinák, amilyen technológiával például a Pfizer–BioNTech-vakcina is készült, jóval hatékonyabbak és kevesebb a mellékhatásuk is – magyarázta az InfoRádió Aréna című műsorában Jakab Ferenc virológus, a Pécsi Tudományegyetem tanára."

Az is vicces, hogy korábban mindenhol az ment, hogy csoda lenne ha elkészüne ilyen gyorsan, meg korábban mindig ment a szöveg, hogy sok éven át kell tesztelni minden gyógyszert... most meg hülye aki emlékezik ezekre.

Oké, most hogy elolvastuk hivatalosan, hogy minden oké, bár emberek haltak meg, nézzük tovább, hogy milyen további problémákra derült fény, a szuper és biztonságos vakcináról:

"Sok probléma volt az Európai Gyógyszerügynökség szerint a Pfizer vakcinájával az engedélyeztetés előtt"

Röviden, a hackerek megszerezték az Európai Gyógyszerügynökség eredményeit és kiderül belőle, hogy a Pfizer pl. csalt; amit nekik adtak tesztelésre mintát és a tömegeknek szánt cucc nem ugyanaz volt.

De egyéb dolgok is kiderültek... pl. hogy óriási nyomást gyakoroltak azért, hogy megadják az engedélyt... vagyis amivel nyugtatgatnak, hogy ezeket a vakcinákat megvizsgálják... nem, még a rövid távú hatásokkal kapcsolatos vizsgálatokat sem engedték, hogy normálisan lefolytassák:

"A dark webre korábban kiszivárogtatott, a Pfizer vakcináihoz kötődő dokumentációk alapján nagy volt a nyomás az Európai Gyógyszerügynökségen a vakcinák minél gyorsabb engedélyeztetése miatt – számol be hírről a le Monde."

" Ezek között megjelent egyes gyártási helyszínek ellenőrzésének hiánya, a tömeggyártásra szánt vakcinák adatai még hiányoztak, de a legnagyobb problémaként egyértelműen azt tüntették fel, hogy a klinikai környezetben használt vakcinák minősége eltért a tömeggyártásra szánt oltóanyagokétól. Ezeket a problémákat a gyógyszerügynökség novemberben jegyezte fel."

"A klinikai fázisban 69 és 81% között volt az ép RNS a vakcinákban, ehhez képest az újonnan legyártott vakcinákban átlagosan 59% volt az RNS az oltóanyagokban, amit a gyógyszerügynökség november 23-án jelentős eltérésnek mondott, mindez pedig nagyban befolyásolhatja a vakcina hatásosságát."

És akkor ezt még "fel is vizezik" mint tudjuk. Ja, amúgy ez talán még arra is magyarázat lehet, hogy Izraelben miért bizonyult kevésbé hatékonynak a szer.

"Hogy mennyire függnek össze a hírek, nem tudni, minden esetre érdekes, hogy az izraeli tisztifőorvos szerint a Pfizer vakcinák első dózisa nem hozza azt a hatékonyságot, amit a gyártó korábban ígért."

Persze aztán, biztos nem nyomásra, most az Gyógyszerügynökség szerint minden okés.

De igazából olyan is van, hogy valamelyik hackerek megváltoztatták a dokumentumokat és nyilvánosságra is hoztak anyagokat ami azt bizonytja, hogy a Pfizer hazudik a vakcináról:

"Állítólag manipulálták az ellopott vakcinafejlesztési dokumentumokat"

Netrekötöttség és a digitalizáltság, fontos rendszereknél... most is szembever minket, hogy nem jó ötlet, dehát... nincs agyi potencia, hogy ezt felfogják.

"a publikált dokumentumokat módosították, azzal a céllal, hogy aláássák az oltásokba vetett bizalmat."

"Ugyanakkor a Yarix nevű olasz biztonsági cég nemrég jelentette be, hogy ők a dark weben megtalálták azt a december 30-án megjelent 33 megabájtos adatcsomagot, melyet "Megdöbbentő csalás! Gonosz Pfffizer! Hamis oltások!" tettek közzé, majd ezek a dokumentumok más alvilági fórumokon is megjelentek."

Még ideraknám azokat a híreket, ami a kínai vakcinával kapcsolatosak... már a címek is elég beszédesek. Szóval a Pfizer, szuper, nyugati vakcina időseket ölt... mire készül Orbán a kínaival:

"Kínában egyelőre csak 59 éves korig adják azt a vakcinát, amivel Orbán a 60 feletti krónikus magyar betegeket oltatná be"

Erre is érdemes odafigyelni:

"Váratlanul lemondott annak a kínai gyógyszercégnek az elnöke, amelyiktől Orbánék rengeteg vakcinát vennének"

Aztán... mint tudjuk sok-sok év kell ahhoz, hogy normálisan leteszteljenek egy gyógyszert... Ez most nem történik meg, de úgy tűnik, hogy a porhíntésnek jó, rövid, magyar, vizsgálatok se folyhatnak normális körülmények között... így pedig nemhogy sz@rt se érnek, hanem híg f@st se... Csak arra jók, hogy átverjék az embereket, hogy ne féljenek:

"Orbán óriási nyomást helyezett a magyar hatóságra, hogy napokon belül engedélyezze a kínai vakcinát"

Vadiúj hír, hogy az is kiderült, hogy pl. a brit vakcinát nem is vizsgálták, legalábbis érdemben, mégis megadták neki az engedélyt:

" brit AstraZeneca vakcinájának hazai használatához szükséges engedélyt pedig azért adtuk meg, mert a britek már kiadták az engedélyt, így számunkra is elfogadható – gyakorlatilag ezeket az indokokat írta az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) a Világgazdaságnak."

Vagyis a hazai szakemberek vizsgálata... semmi. De jól hangzik a médiában.

Szóval ezen rövid idő alatt kiderült durva dolgok elegek lehetnek ahhoz, hogy esetleg Orbánék megváltoztassák a retorikát és ne nyomassák annyira a vakcinát. De lehetnek másik okok is, most nézzünk egy lehetségest:

Sorra jöttek a felmérések, hogy az emberek nem akarják beoltatni magukat:

"Nemzetközi felmérés: tartanak a kínai és orosz vakcináktól az emberek"

Pedig eddig elvileg csak a nyugati ölt... mostmár gondolom félnének attól is... vagy nagyon jó az agymosás, hisz minden ok megvolna ahhoz, hogy féljenek tőle.

"A magyarok az egyik leginkább oltásellenesek az EU-ban, de várják a hiteles információkat a kormánytól a vakcinákról"

Ja azt várhatják, látszik, hogy tuti az igazat mondják majd...

"A magyar lakosság az egyik leginkább oltásellenes az egész EU-ban és hiteles információkra várna a környezetétől, illetve a hatóságoktól, de közben az emberek kétharmada nem tekinti transzparensnek a hatóságok kommunikációját a vakcinák ügyében – derül ki az Európai Bizottság által megrendelt, most közzétett oltási közvélemény-kutatásából.

A többséghez tartozok az ügyben... pedig ugye a média és hatósági vadászat miatt úgy tűnne, mintha azok lennének kevesebben, akik azt gondolják erről a vakcinaügyről mint én... közben mi vagyunk a túlnyomó többségben... és nem azért, mert összeesküvés elméleteket olvasunk... hanem mert emlékszünk rá mint mondtak nekünk éveken át a mainstreamben:

"Idehaza a gyors átoltottságot mindezek mellett az is hátráltathatja, hogy az emberek közel háromnegyede szerint túl gyorsan fejlesztették ki a vakcinákat és az is nagyon érdekes, hogy miközben relatív magas a magyar lakosságon belül az igazolt koronavírus-fertőzöttek és elhunytak aránya, aközben éppen az egyik legkevésbé a magyarok félnek attól, hogy elkapják a fertőzést."

"A felmérés eredményei azt is üzenik, hogy a magyarok többsége szeretne több hiteles információt kapni a vakcinák biztonságosságáról, ez pedig segíthetne enyhíteni az oltásokkal kapcsolatos szkepticizmust is és így végülis hozzájárulhatna a járvány mielőbbi legyőzéséhez."

A tájékoztatás az, hogy hülye vagy, ha nem hiszel nekik, sőt... gyilkos... közben meg kicsit arréb olvasod, hogy a vakcina ölt. Kösz a "hiteles" infót...

EU-s szinten se örülnek, hogy vannak országok ahol a lakosság nem bárányként áll sorba a vakcináért:

"Kifakadt Ursula von der Leyen a koronavírus-oltások miatt"

"Fel kell gyorsítani a koronavírus elleni vakcinációkat, mert kezd túlzottan eltérni a beoltottsági arány egyes uniós tagországokban - jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, az uniós parlament keddi, a portugál soros tanácselnökség feladatairól szóló vitában."

Ezt is lehetne még folytani, de a lényeg az... Orbánék talán azért változtattak a kommunikáción, mert látják, hogy minden felmérés szerint a magyarok nem igazán akarják oltatni magukat.

Viszont van itt egy hatalmas bibi... Mindezen hírek ellenére, a kormány mindenféle vakcinát vesz milliószámra. Sokkal többet mint a lakosság száma... még úgy is, hogy elosztjuk kettővel, mert egy embernek két oltás kell. ( Több beszerzés még folyamatban van. )

Tehát... akkor miért veszünk ennyit?

Sajnos talán azért -  és ez a harmadik lehetséges ok - mert a kormány igazából businesselni akar a vakcinákkal. Vagyis igazából nem is a magyar lakosságnak veszi ezeket.

Sőt mondok rosszabbat is... majd ingyen fogja osztogatni a vakcinákat, diplomáciai jó pontokért cserébe.

Amúgy az egésznek semmi értelme... ugyanúgy mint mondjuk a lélegezetőgépeknél... megvesszük 10-szeres áron mondjuk, aztán ingyen elpasszoljuk, amikor már az egész világ rááll a gyártásukra és fillérekért lehet venni.

A maszknál is... az elején hiány volt, egymás elől szerették volna megszerezni a szállítmányokat az országok, aztán már segget lehet törölni a maszokkal annyi van.

Most valamiért a kormányunk azt hiszi, hogy ez valami baromi jó üzlet lesz, de ugyanaz lesz ennek is a sorsa... hamarosan filléreket ér majd az ami most aranyat ér.

Müller Ceciliát megkérdezték, hogy kiöntik-e majd a fel nem használt vakcinákat... igazából megértné kiönteni, mert a tárolásuk is pénzbe kerül, de Müller Cecilia szerint ezt fölvetni is döbenetes butaság, hisz a vakcina aranyat ér...

Ja, csak hamarosan filléreket fog érni:

"Müller Cecília a kérdéstől is megdöbbent, hogy tényleg kiöntik-e a fel nem használt vakcinákat"

"„Már a kérdéstől is megdöbbenek, hiszen tudjuk, hogy a vakcina manapság aranyat ér. Ilyen biztosan nem fordulhat elő. Az oltópontok és az ott szolgálatot teljesítő orvosok és mindeki, aki teszi a dolgát, pontosan jól tudja, ..."

Szóval szerintem szinte tuti, hogy az lesz, hogy Orbán a milliárdokért beszerzett vakcinákkal próbál majd meg egyes országokban diplomáciai pontokat szerezni... Merthogy ha mindenkit beoltanak is majd még milliószám marad majd a nyakunkon a vakcina tenger.

És ez a vakcina tenger hamarosan semmit se fog érni, hisz mindenkinek lesz rengeteg:

"AZ UNIÓ ÉS AZ VAKCINAGYÁRTÓ VÁLLALATOK KÖZÖTT MEGKÖTÖTT SZERZŐDÉSEK KERETÉBEN 2,3 MILLIÁRD DÓZIS VAKCINA ÁLL MAJD AZ EU RENDELKEZÉSÉRE, AMELY BŐVEN ELÉG LESZ AZ EGÉSZ POPULÁCIÓNAK ÉS A SZOMSZÉDOS ILLETVE PARTNERORSZÁGOKNAK IS."

Így is el lehet pazarolni milliárdokat.

De ha rátérünk arra, hogy hogyan változott a vakcina kommunikáció akkor is úgy tűnik, hogy businesselni akar a kormány.

Képzeljétek, a lakosság szám arány szerinti 50%-ról felment az arány 60%-ra, azért, hogy most lezuhanjon 20%-ra... ennyinél már rendben vagyunk legújabban:

"Zsiday: elég a lakosság 20 százalékát beoltani, aztán mehetünk nyaralni, fesztiválozni"

Persze ő nem kormánytag, de... ilyen cikk eddig nem jelenhetett meg.

Viszont az operatív törzs is hangot váltott... eddig ment az elképedés, hogy mennyire nem akarják oltani magukat az emberek... most kiderült, hogy igazából minden nemcsakhogy okés, hanem f@sza:

"Operatív törzs: mondhatni túl jól is halad az oltás Magyarországon"

De leginkább még beszédes a csend... legalábbis most nem hallok annyi felháborodott műinterjút.

Mindenesetre úgy látom nagyon rossz irányba tartunk.

További szép napot... 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr5016398610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KalmanBlog 2021.01.22. 08:40:44

Én már csak egy kávét kérek! Élvezem ezt a káoszt :-)

GABOR2 2021.01.22. 13:12:36

@KalmanBlog: Káoszt most a tengerentúlról kell várni, ez csak szimpla reménygyilkos menetelés a rossz irányba.

GABOR2 2021.01.22. 13:54:46

@GABOR2: Legalábbis ami a gazdasági irányt illeti.

Amúgy meg vettünk 1 millió ember beoltására elég orosz vakcinát... Igazi vakcinanagyhatalom leszünk akkor amikor majd mindenki annyit rendel magának amennyit akar, vagyis amikor már semmit se ér és itthon se akarják beoltani magukat az emberek.

"Szijjártó: 1 millió ember beoltásához elég orosz vakcinát vettünk"

hvg.hu/itthon/20210122_Szijjarto_1_millio_ember_beoltasahoz_eleg_orosz_vakcinat_vettunk

Viszont Orbán megint fenyegetett, hogy tömeges oltás nélkül nincs nyitás, csak már nem mondott számot hozzá.

KalmanBlog 2021.01.22. 13:59:47

@GABOR2: A vicces az orosz oltásban az, hogy ettől hirtelen a legvéresszájúbb oltáspártiak is oltásellenessé váltak :-)

GABOR2 2021.01.22. 14:23:22

@KalmanBlog: De Merkel már az EU-ban történő gyártásáról beszél; majd kiadjáj az utasítást, hogy ezután csak a kínaitól féljenek.

szekertabor · provo.blog.hu 2021.01.22. 15:10:40

Mik a választási lehetőségek?
1. Bevetjük a jó eredményeket mutató vakcinákat anélkül, hogy még 4-5 évig tesztelnénk őket.
Ettől azt várjuk, hogy még idén sikerül elérni a kritikus tömegű védettséget (nyájimmunitás), és így nem lesz szükség a rendkívüli vészhelyzeti korlátozások fenntartására.
A kockázat az, hogy valamilyen eddig még nem vizsgált csoportra nézve súlyos hosszútávú mellékhatások jelentkezhetnek.
2. Nem vetjük be a vakcinákat, hanem kivárunk, hogy mi lesz a beoltottakkal.
Ettől azt várjuk, hogy az engedélyezett vakcinák közül végül azt használjuk, amelyik a leginkább biztonságosnak bizonyul.
A kockázat az, hogy mivel nem érjük el a nyájimmunitást, egy éven belül azok is elveszítik a védettségüket, akik megkapták az oltást vagy átestek a betegségen, így még legalább egy évvel kitolódik a járvány. Ha ehhez még hozzávesszük a vírusmutációkat, lehet, hogy az egész fejlesztést kezdhetjük előlről.
3. Nem vetjük be a vakcinákat. Kivárjuk azt a 4-5 évet, amíg egy rendes engedélyeztetési eljárás tart.
Ettől azt várjuk, hogy tökéletes vakcinák kerüljenek használatra.
A kockázat az, hogy kiderül, nem tudunk tökéletes vakcinát előállítani. Az emberiség egy része kipusztul, egy része megnyomorodik, nagy része tönkremegy.
4. Nem vetjük be a vakcinákat, de feloldjuk a korlátozásokat (Svéd példa).
Ettől azt várjuk, hogy aránylag kis veszteségek és szenvedés árán átesünk a járványon, és helyreáll az élet.
A kockázat az, hogy a veszteségek és a szenvedés sokkal nagyobb, mint gondoljuk, az egészségügy összeroppan a terhelés alatt, és magával sodorja a teljes társadalmat.

Kihagytam valamit?

GABOR2 2021.01.22. 15:50:43

@szekertabor: Ezzel van némi problémám egyrészről:

" Az emberiség egy része kipusztul, egy része megnyomorodik, nagy része tönkremegy."

Max. akkor megy tönkre ha nem hagyják dolgozni, kipusztulni se fog senki, mert a legtöbb ember észre se veszi, hogy elkapta.

4-5 év is inkább 10+.

Az lehetne egy út, hogy csak az öregeket zaklatnák, hogy oltsák be magukat, mert rájuk veszélyes, de a Pfizer vakcina pont őket ölte meg már az első adagnál és a második állítólag még durvább. Meg érdekes módon azzal jöttek elő, hogy nekik már nem is érdemes beadni, mert hamarosan úgyis meghalnak.

Tehát akkor kinek van ez a vakcina? A fiataloknak akik észre se veszik legtöbb esetbe, hogy elkapták, ellenben a vakcina mellékhatásai valóban hatnak rá, amibe beletartozik a még fel nem fedezett hatásokat, amik talán később jelentkeznek.

Tehát szerintem ne legyen vakcinálás és engedjék, hogy az emberek dolgozzzanak és éljenek, az öregenek meg legyen vakcina ami nem öli meg őket.

Azt se szabad elfelejteni, hogy miközben a nagy multik működhetnek tovább és még jegybanki pénzt is kapnak, tönkreteszik a kisebb cégeket és arról beszélnek, hogy hamarosan nem lesz semmi tulajdonod a Great Reset fejleményeként.

Wildhunt 2021.01.25. 09:04:15

@GABOR2: de ha ezek a használhatatlan, nehezen kezelhető gépek (megmondta az RTL meg a 444) akkor az jó, nem?

szekertabor · provo.blog.hu 2021.01.25. 11:02:47

A norvég @GABOR2: Abban igazad van, hogy a "kipusztul" szó helyett itt az "elpusztul" szó használandó. Így a mondat helyesen:
" Az emberiség egy része elpusztul, egy része megnyomorodik, nagy része tönkremegy."

Minden döntésnek van kockázata (ez nem azt jelenti, hogy feltétlenül bekövetkezik, hanem hogy nem zárható ki). A vakcina nélküli járvány kockázata a következő:
Korlátozó intézkedések nélkül sokan meghalnak (ezt most már csak azok tagadják, akik egy alternatív valóságban élnek). Magyarországon amiatt, hogy nyáron feloldották a korlátozásokat, és ősztől sokkal gyengébb korlátozásokat vezettek be, mint tavasszal, a covid megbetegedések száma és az ezzel kapcsolatos halálesetek száma nagyságrendet ugrott, az egészségügyi ellátórendszer teljesítőképessége határáig. Vannak országok, ahol e fölé emelkedett. A halottak számának meredek emelkedése bizonyos területeken a halottasházak és temetők kapacitását is sokszorosan túlhaladta. Ezek tények.
Az is tény, hogy még a gyenge korlátozások is komplett szolgáltató szektorokat tettek tönkre (vendéglátás, kultúra és szórakozás, stb.). De a korlátozások nélkül is összeomlanak szektorok, csak ebben az esetben a járvány gyors terjedése, és a munkaerő hirtelen kiesése miatt. Kiváltképpen a közszolgáltatások veszélyeztetettek, hiszen itt a legmagasabb a rossz egészségi állapotú idősebb munkavállalók aránya.
Az is tény, még ha kevesebb szó is esik róla, hogy a fertőzés szövődményei igen sok szervet károsíthatnak, az egyik legaggasztóbb, hogy stroke-ot válthat ki (nekem is van olyan ismerősöm, aki a covid miatt vesztette el az ép elméjét). A hosszú távú kockázatokról pedig még nem is derülhetett ki, hogy mik lehetnek.
Ebből következik, hogy azoknak a döntéseknek a kockázata (kockázat, és nem bizonyosság, de megalapozott), amelyek a vakcina tömeges használatát elodázzák vagy elutasítják, hogy az emberiség egy része elpusztul, egy része megnyomorodik, nagy része pedig tönkremegy.

GABOR2 2021.01.26. 22:00:49

@szekertabor: "Magyarországon amiatt, hogy nyáron feloldották a korlátozásokat, és ősztől sokkal gyengébb korlátozásokat vezettek be, mint tavasszal, a covid megbetegedések száma és az ezzel kapcsolatos halálesetek száma nagyságrendet ugrott,"

Ezzel kapcsolatban olvasd vissza, hogy milyen furcsaságok voltak a statisztikai adatokkal többször is. A sorozatomban benne van.

"Az is tény, hogy még a gyenge korlátozások is komplett szolgáltató szektorokat tettek tönkre (vendéglátás, kultúra és szórakozás, stb."

Amik a neten lógnak azok jól vannak, kivéve talán a friss mozifilmek. A turizmusba tenni pénzt meg olyan mintha lukas hordóba öntenéd a pénzt és még a munkaerőt is kirúgják így is. Az tényleg bajban lenne korlátozások nélkül is, mert maguktól se jönnének tán az emberek, de sok egyéb dolgot nem a vírus tesz tönkre, hanem a kormányok kórlátozása... vagy hát az első hullámnál.

"Ebből következik, hogy azoknak a döntéseknek a kockázata (kockázat, és nem bizonyosság, de megalapozott), amelyek a vakcina tömeges használatát elodázzák vagy elutasítják, hogy az emberiség egy része elpusztul, egy része megnyomorodik, nagy része pedig tönkremegy."

A tönkremenés a lezárások miatt van, illetve, hogy nem kompenzálják a lezárásra kötelezetteket, mint pl. az USA-ban sok kisvállalkozást, vagy itthon az embereket. Itthon a KATA-sok most még kaptak a nyakukba egy szuper 40%-os adót teljesen normális bevétel mellett is.

A vakcina mellékhatását hosszabbtávon egyáltalán nem ismerjük, tehát ez is kockázat, elég nagy, mert a fiatalok lehet amúgy átesnének rajta anélkül, hogy észrevennék; tehát az időseknek kéne vakcina, de azok pl. meghaltak a Pfizer "szuperbiztonságos" vakcina első adagjától sokan, a második adag után pedig állítólag még durvábbaka mellékhatások, a kínai vakcinát pl. meg még a kínaiak se adják be időseknek... Orbánék majd beadják, mi leszünk a tesztelők.

szekertabor · provo.blog.hu 2021.01.28. 09:58:45

@GABOR2: Nehéz egy vitát kulturált keretek között tartani, ha a vitapartner valóságérzékelése jelentősen különbözik a miénktől. A statisztikai adatok ugyan lehetnek vitathatóak, de az én családomban, munkahelyemen és ismeretségi körömben tapasztaltak tökéletesen korrelálnak a statisztikákkal. A tavaszi szigorú korlátozások idején nem volt személyes érintettségünk. A legközelebbi tesztpozitív eset a kollégám gyerekének osztálytársának szülei voltak. Nehéz volt elhinni, hogy járvány van, annyira nem volt közvetlen érintettségünk. Szeptember óta egy csomó rokonom és ismerősöm megbetegedett, többen meghaltak vagy a szüleik haltak meg Covid fertőzés kapcsán, egynek az apja szenvedett maradandó agyi károsodást. Ha ez csak az egészségügyi dolgozók jóváhagyásával zajló megtévesztés, akkor nagyon jól csinálják.
süti beállítások módosítása