Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Giga Microsoft fejlesztés a láthatáron és a védelem miatti sebezhetőség

2021. január 14. - GABOR2

Figyelem hatalmas Microsoft "fejlesztés" van a láthatáron.

Biztos érdekel, mi derült ki, milyen új funkciókat kapsz, vagy hogyan javul a biztonság... amennyiben így van, te úgy 15 évvel ezelőtt résztvettél egy időutazáson és most próbálsz úgy viselkedni, hogy ne tünjél fel, de épp ezért tünsz fel...

Ugyanis ki várna már ilyesmiket egy új frissítéstől, az inkább már elveszi a meglevő funkciókat... nem, az egyedüli ami kiderült, hogy lesz egy teljesen új design és valószínű megint elkezdheted megtanulni majd elölről, hogy melyik menünek mi a tartalma:

"Most már biztos: Teljesen átszabja a Windows 10 külsejét a Microsoft"

"A napokban újabb, immár gyakorlatilag közvetlenül a Microsofttól származó bizonyíték bukkant fel a Windows 10 felületének azon, alapvető átalakításával kapcsolatban, amiről oldalunkon már ősszel részletesen írtunk. A redmondi konszern ugyanis saját oldalán posztolt egy olyan álláshirdetést, amiben kifejezetten erre a feladatra keres új munkatársakat."

""A csapat részeként kulcsfontosságú [...] partnereinkkel együttműködve fogsz majd dolgozni a Windows élmény átfogó vizuális megfiatalításának irányításán", írta korábban a hirdetés, aminek szövegét azonban a Microsoft az arra történő felfigyelést követően módosította, és eltüntette belőle a most idézett mondat legnagyobb részét."

Ez pont egy olyan munkának hangzik aminek örülne egy nagyon diversz, remélhetőleg zéró európai és amerikai fehér embert tartalmazó csapat... így remélhetőleg nem fog majd a végeredménybe bezavarni olyan felesleges információ, hogy mi kéne azoknak akik leginkább használnák és létrejöhet egy igazán kinzó élmény... megint.

Aztán... megint gazdagok lettünk egy hibával, ezúttal egy igazi különlegességet szolgáltak fel... pont az elvileg biztonságot biztosító rendszer miatt nincs biztonság:

"Nagy baj van: Saját vírusvédelmén át támadják a hackerek a Windows 10-et"

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr7516388778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lomposfarkas 2021.01.16. 11:17:20

A "fiatalos megjelenés" és a használhatóság harca nem új derby a Microsoftnál. Készítettem egy képet az 1998-es Palm-size Pc (ezek voltak a korai Windos-os kéziszámítógépek) és a 2005-ben bejelentett WM5 gyári fájlkezelőjéről.
A bal oldali képen egy profi felhasználásra szánt, sokoldalú és kétablakos eszköz látható, a jobb oldalin meg egy alapvető matatásokban is korlátos, fapados valami.
imgur.com/mzzKqS6

GABOR2 2021.01.18. 17:28:10

@lomposfarkas: Most a csicsának és az átrendezgetéseknek dubla akkorának kell lennie, hisz ezzel álcázzák, hogy nincsenek igazi fejlesztések... így viszont olyan mintha lenne.

Koenigsberger 2021.01.21. 15:56:34

Nem is csak az átrendezés a gond. Régen ugye az ember _egyszer_ beállította, hogy mi hogy legyen (akár program, akár oprendszer). Programverziónál a beállítások is megmaradtak, sőt... Manapság külön örömüket lelik abban a gyártók, hogy mindent visszaállítsanak a szerintük jónak gondolt beállításra (értsd: ami az adatszivattyúzást, reklámokat elősegíti). Nemhogy a menürendszert variálják, hanem lehetőleg át is nevezik, hogy még jobban kib*sszanak a paraszttal. Annoyance mesterfokon. Ami tényleg gáz beállítás, azt külön utánajárással találod csak ki, hogy mi a búbánatot jelent tulajdonképpen. Az is külön öröm, hogy a vinfos szaknyelve se angolul, se magyarul nem értelmes emberi nyelv.

A felhőhöz kapcsolódik inkább, hogy mobilokon első lépésben lehetőleg eldugták a retekbe a logout funkciót minden programban (elnézést: app-ban), utána meg lehetőleg meg is szüntették. (Vagy pl. ott vannak az olyan gyönyörűséges megoldások, mint a mobilos youtube ún. inkognitó módja... húha...) Mert a lényeg, hogy legyél mindenhova állandóan bejelentkezve, asztali gépen és mobilon is.

GABOR2 2021.01.21. 19:59:04

@Koenigsberger: Sőt még tovább is lehet fokozni ezt azzal, hogy hogyha még meg is találod a a beállításokat és megérted, hogy mikről szólnak és beállítod ahogy szeretnéd... végül kiderül, hogy semmi hatása se volt igazából az egésznek. Nem kapcsoltál ki semmi adatgyűjtést.
süti beállítások módosítása