Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A koronavírus és a gazdaság és Orbán... 23

2021. január 14. - GABOR2

Ugye nemrég felvetettem, hogy milyen fura, hogy állítólag nagyon kell félnünk ettől a vírustól és szörnyűek vagyunk, ha nem oltatjuk be magunkat a kormány szerint, de megint van itt valami ami fura, ami nem illik a képbe... ez pedig az volt, hogy míg a világon mindenki sorra jelenti be, hogy elszigeteli magát Nagy-Británniától ahol "szupervírus" van, mi feloldottuk a repülési tilalmat. Végülis mi baj lehet belőle...:

"Magyarországon is megjelent a koronavírus brit mutációja"

"A koronavírus brit mutációja 50-70 százalékkal gyorsabban fertőz, jellemzően a fiatalokat érinti jobban, de a betegség lefolyása nem súlyosabb."

Szóval akkor egy vírusos ember ezután másfelet fog megfertőzni...

A mostani rész is foglalkozik pénzügyi dolgokkal, de megint főleg a vírusról lesz szó... pontosabban az azzal kapcsolatos kommunikációról.

Ugye korábban az volt, hogy totálisan elhallgattatták azt aki különvéleményen volt az oltás kapcsán. Aztán kiborult a bili mert kiderült, hogy az egészségügyi személyzet se kér belőle tömegesen.

Orbánék viszont korábban kijelentették, hogy nem lesz kötelező, de millió számra rendelték meg az oltóanyagokat mindenhonnan, sőt most ez még mindig megy, nem tudom minek, amikor nem kér belőle szinte senki és már rengeteg van, ami majd a kukában végzi:

"Hivatalos: jöhetnek Magyarországra a keleti vakcinák, azokkal is oltanának"

"Kormányhatározatban bízták meg Szijjártó Pétert, hogy szerezzen oltóanyagot"

Szóval mi lesz abból, ha lesz sok millió vakcinánk, de a lakosság csak 15%-a akarja beoltatni magát, de nem kötelező a dolog... ebből nagy kudarc lesz... tehát változtatni kell a kommunikáción.

Eddig arról, hogy van bárki aki bármiért nem oltatná be magát szó se lehetett. Most viszont szó van róla, a rádió meglehetősen agresszíven nyomul.

De a írott sajtó se semmi.

Megjelentek, a "Miért nem akarják az emberek beoltatni magukat cikkek", aminek az a célja, hogy elmagyarázzák, hogy hülye vagy, hogy nem hiszed el, hogy a vakcina biztonságos. Viszont van annyi fejlődés, hogy szóbakerülhet, hogy lehetnek mellékhatások...:

"Koronavírus: miért tartanak olyan sokan az oltástól?"

Az én egyik legnagyobb okom az az, hogy tilos volt még szakembereknek is ellenvéleményt felhozni. Ami fura és diktatórikus.

Az egyik ilyesmi cikkben emlékszem az az indok, hogy azért vagy hülye, hogy félsz a vakcinától, mert bevizsgálták a kutatók és szerintük nem veszélyes... Csak azt "felejtik el", hogy azért kell több mint tíz évig vizsgálni ezeket, mert vannak hatások amik középtávon és hosszútávon jönnek elő, tehát igazából nem állapíthatták ezt meg biztosan.

Az is cuki, hogy írtják az összeesküvéselméleteket, de fontosnak tartják, hogy betegyenek egy ilyet:

"Egy népszerű rabbi szerint a vakcina homoszexualitást okoz"

A másik vonal az lett volna, hogy az embereket "megfelelően tájékoztatni kell", csak ezzel az a gond, hogy a "tájékoztatás" annyi lenne, hogy "Felejtsd el amit eddig egész életedben hallottál arról, hogy miért fontos, hogy egy vakcinát rengeteg éven át teszteljenek", tehát a kormány nem igazán ezt a vonalat vette fel én úgy látom...

"Élesben Zacher Gáborral: A kormány felelőssége is, hogy az emberek félnek az oltástól"

"Zacher Gábor súlyos hibának érzi a megfelelő tájékoztatás elmaradását a vakcinázás kérdésében. "

A kormány inkább olyasmi vonalat képvisel, hogy " Addig rossz lesz neked, amíg be nem oltatod magad és nem mi fogunk engedni... tudjuk, hogy nem kötelező, de ha nem oltatod be magad szétszivatunk, nekünk 60% kell és ezt mindig elmondjuk, hogy érezd a nyomást.":

Most pedig erről egy hosszú lista:

"Müller Cecília: Sok embernek kell beoltania magát ahhoz, hogy a korlátozások feloldásáról gondolkodjunk"

Kiderült, hogy 19 millió vakcinát kötött le magának az ország és azóta ez tán még több... Miközben a lakosság 15% oltatná be magát.

"Kásler Miklós elmondta, mikor törlik el a járványügyi korlátozásokat"

"A járványügyi intézkedéseket az oltás időtartama alatt is fenntartjuk, addig, amíg az átoltottság kellő mértékű nem lesz, ez körülbelül 50 százalék vagy a feletti mértékű - mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az Életközelben legújabb adásában."

Csak "vakcinaútlevéllel" utazhatsz:

"Globális egészségügyi katasztrófát előzhet meg a vakcinaútlevél"

"Kásler szerint amíg nincs elég ember beoltva, addig maradnak a korlátozások"

Annyira nem törtek meg Orbánék, hogy 50%-ról fel is emelték 60%-ra a minimumszámot:

"Oltásközpont-vezető: a magyar lakosság 60%-át be kell oltani a járvány megfékezéséhez"

És bár már van 19 milliónál is több vakcinánk miközben 15% akarja beoltatni magát, valamiért úgy gondolták, hogy nálunk is "fel kell vizezni" a vakcinát, hogy többeknek jusson... Minek?

"Egyetlen húzással több százezer Pfizer-vakcinát nyert Magyarország"

"Egy szabályozói ajánlás hatására egy csapásra 20 százalékkal több ember oltására elegendő Pfizer-oltóanyag áll rendelkezésre Európában: az Európai Gyógyszerügynökség engedélyezte, hogy az egy ampullában lévő oltóanyag mennyiséget ne 5, hanem 6 oltásra használják fel az orvosok. Ha a Pfizer-BionTech páros tehát az eredetileg tervezett, szerződésben vállalt mennyiséget szállítja továbbra is Magyarországnak, akkor hirtelen nem 4,4, hanem csaknem 5,3 millió adag Pfizer-vakcinánk lesz."

Így is kukába fogja több millió végezni, tehát... erre nincs szükség.

Aztán kezdik átalakítani a dolgot... eddig az volt, hogy nem kötelező, ha akarod regisztrálj... most az van, hogy nem kötelező, de jelezd ha nem akarod:

"Nyilatkozniuk kell a mentősöknek, ha nem oltatják be magukat"

"Ha kötelező oltásról még szó sincs, egyre több jel utal arra, hogy elkezdik az oltásban sorra kerülőket az oltópontok felé terelni különböző eszközökkel. A mentőszolgálatnál például már nyilatkoznia kell azoknak a dolgozóknak, akik nem oltatják be magukat."

Aztán egyre jobban emlegetik azt is, hogy azokat a dolgokat elfelejtheted amiket szeretsz... persze dolgoznod menni kell amúgy, de szórakozni... azt nem lehet:

"Lehet, hogy csak az mehet majd meccsre, utazni vagy fesztiválra, aki igazoltan beoltatta magát"

Bevetették Ferenc pápát is:

"Ferenc pápa szerint erkölcsi kötelesség a védőoltás"

"Úgy vélte, erkölcsileg mindenki számára kötelességnek számít, hogy beoltassa magát. Az egyházfő hangsúlyozta: nem éri meg az oltás megtagadása, mivel „az egészségeddel, az életeddel játszol és a többiek életével is”."

Amit nem írt meg a Mandiner az az, hogy a pápa hozzátette, nem tudja, hogy milyen indokot hoznak fel azok akik nem kérnek belőle... rádióban mintha ezt hozzátette volna.

De mindegyis... mi az eredeti indok: "mivel „az egészségeddel, az életeddel játszol és a többiek életével is”.""

Hát épp ez az, sokan, köztük sok egészségügyi szakember, azt gondolja, hogy beadatni egy nem eléggé jól letesztelt oltóanyagot még nagyobb "játék" lenne.

Aztán már kezdik elhinteni, hogy a gyerekeknek majd kötelező lesz:

"Szlávik: Lehetséges, hogy a gyerekeket is be kellene oltani koronavírus ellen"

Szóval nagyon aranyosak... a lakásság egyértelműen nem kér ebből, de lesz@rják, elmondják, hogy akkor is meglesz, a gyerekedet is beoltjuk még ha nem is akarod.

Aztán nézzünk gazdasági dolgokat...

"Egyre optimistábbak a magyarok és a magyar cégek"

Azok a cégek amik egyáltalán túlélték az egészet tudnak csak nyilatkozni...

De még azt hiszed, hogy valami másik blogon vagy úgyhogy nézzünk olyan adatokat, amik nem érzésekről szólnak:

"Hatott a kormány pénzszórása: soha nem volt még ekkora deficit a magyar költségvetésben"

Nagyobb deficitet csinált Orbán mint Gyurcsány... és mint tudod a legutóbbi részből, igazából, ha valóban gazdaságvédelemre fordította volna, a hivatalosan erre való forrásokat, akkor az 1/5-éből az összes munkahelyet megmenthette volna... Nos, teljesen másra mentek a nagy pénzek és most rekordon van a költségvetési hiány.

"Minden várakozást felülmúló költségvetési hiány jött össze 2020-ban - derül ki a Pénzügyminisztérium előzetes hétfői adatközléséből. A központi alrendszer ugyanis pénzforgalmi szemléletben 5548,6 milliárd forintos hiánnyal zárta az évet, ez pedig jócskán meghaladja a tárca által előzetesen jelzett értéket, a minisztérium azonban hangsúlyozza azt is, hogy az uniós módszertan szerint számolt hiány a GDP 9% körül lehet. Csak decemberben 2250 milliárd forintos lyuk lett a büdzsében, ami történelmi rekordot jelent és azt mutatja, hogy az év végi példátlan költekezésnek meglett a következménye."

És akkor megjelenik Matolcsy is, aki arra figyelmezet, hogy figyelni kéne az egyensúlyra... ami azt jelenti, hogy nincs több pénzosztás... de eddig igazából nem is volt gazdaságvédelem.

Az is cuki, hogy Matolcsy megint ezeket a távoli, fura elméleteket szereti és emlegeti, hogy az egy valami misztikus jelenség, hogy amit tízévenként összehoz a lakosság, egy év alatt valahogy elb@szódik mindig. Nem arról van szó, hogy a miniszterelnök úr úgy döntött elb@ssza a pénzt fölösleges, nem kis részt hobbi dolgokra, nem... ez valami természeti törvény lehet. És ezután tíz évig meg kell szórítani... hogy aztán majd megint egy év alatt elb@sszák:

"Matolcsy György szerint egészen 2030-ig kell tervet készítenünk"

" A fraktálokról írt cikkében Matolcsy szerint az új évtizedek általában válsággal kezdődnek, az évtized végére pedig fellendülés jellemzi a magyar gazdaságot - az évtized elején a válság most is megérkezett. A magyar gazdaságban az évtizedek fraktálszerűen illeszkednek az évszázadba a jegybankelnök szerint."

Így van, ez egy természeti törvény... a miniszterelnöknek nem is lett volna hatalma arra, hogy ennek az összegnek az 1/5-éből megmentsen minden munkahelyet és lehetetlen volt neki, hogy ne költsön annyi, de annyi milliárdot sportra, ehelyett. Misztika...

"HA NEM LESZ TELJES A KÖLTSÉGVETÉSI EGYENSÚLY HELYREÁLLÍTÁSA, AKKOR AZ ÉVTIZED KÖZEPÉN MEGJELENHET EGY ÚJABB EGYENSÚLYI VÁLSÁG."

Nos, remélem örüljsz mások örömének, mert ennek a sok-sok pénznek az elherdálása csak keveseknek okoz örömöt, mindenki más viszont készüljön egy kemény évtizedre, hogy kifizessük a duhaj árát... hogy aztán majd megint hónapok kérdése legyen mindennek tönkretétele.

Aztán... nemcsak Magyarországon nem kapják meg az emberek amit akarnak.

Miközben mivel azt várták, hogy nem nyerik meg a szenátori választást a Demokraták, mindenfelé lehetett olvasni előre a kifogást... minden álmot megvalósítanának, ha meglenne a szenátusi többség, de nem lesz meg, tehát a Republikánusok hibája, hogy nem teljesülnek az álmok.

Viszont a választáson vittek mindent a Demokraták, tehát megtehetnének bármit, betarthatnák az igéretüket ha akarnák... Mit lehet tehát tenni? Gyorsan írni kell cikkeket, hogy így se lehet megtenni amit meglehet:

"Hiába van meg a szenátusi többség, így sem lesz könnyű dolga Joe Bidennek"

Aztán az innováció mindenhova betör, hogy elhozza a senki által nem akart jövőt és felesleges termékeit, amik baromi drágák és amellett, hogy senki se érti, hogy miért kellett létrehozni őket azonkívül, hogy a kitalálója sok pénzt akarna magának megjelent egy plusz "fejlesztés": nemcsak a termék drága, hanem rendszeren kell bele kiegészítő, ami szintén drága... miközben van egy ezerszer olcsóbb alternatíva.

"Természetesen drága az okos arcmaszk"

"A 21. században még a leghétköznapibb tárgyakból is kötelező okos verziót készíteni, így valószínűleg kevesek meglepetésére mostanra az arcmaszkokat is elérte a trend. "

Ez az amiért eddig nem volt teljes az életed:

"Az AirPop nevű gyártó Active+ Smart Mask terméke az egyik első fecske, a benne elhelyezett elektronika statisztikákat szolgáltat a maszkviselős időpontjairól és időtartamától, monitorozza a légzést és a levegőminőséget, továbbá szól a maszk cserélhető szűrőjének elpiszkolódásáról. Az adatai és értesítései mobilappban követhetőek."

És milyen "olcsó":

"A maszk elektronikája olyan fél éven keresztül marad működőképes egy cserélhető gombelemről, a légszűrője pedig nagyjából 80 óránként válik csereéretté. A január közepén piacra kerülő okosmaszk négy filterrel együtt 150 dollárba (nettó 44 ezer forintba) kerül majd, a négy darab új filtert tartalmazó szűrőcsomagjáért pedig 25 dollárt (7400 forintot) kell kiadniuk a vevőknek."

A kormány is milyen jól tudna a lakosság után kémkedni.

Aztán itthon is épül a "jövő":

"A Huawei felavatta Magyarország első ipari 5G magánhálózatát"

Mostmár csak várni kell arra, hogy legyen olyan akinek megéri az egész, mert ez drágább mint a 4G, de csak olyan dolgokhoz kellene mint az Ipar 4.0, vagy az önvezetőautók... tehát várni kell.

Az amerikai politika is ezért majd könnyen lehet bosszút áll, mert ők akarják majd zsarolni a lakosságot a jövőben, ők akarják majd diktálni, hogy mit csináljunk, különben lekapcsolják az ország iparát a felhőről mondjuk... Ezekről már korábban írtam, Orbánnak elég egyértelműen fogalmazott annó az amerikai nagykövet... de hiába volt. Bidenék valószínű nem lesznek ennyire könyörületesek.

De vannak az Ipar 4.0 -val kapcsolatban olyan "apró" gondok is, hogy a sebezhtőség problematika miatt nem éri meg, csak ez most valahogy senkit se izgat.

Orbán lehet azért is élte fel hobbi projektekre ( is ) 10 év takarékoskodását, mert sejti, hogy már nem lesz sokáig nyeregben.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr9616388656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GABOR2 2021.01.14. 23:12:41

Pont most olvastam, ez az új rekord:

"Dr. Szakmány Tamás: Aki elutasítja az oltást, a tükörben egy gyilkost fog látni"

hvg.hu/360/20210114_Szakmany_Tamas

Madarász Henrik 2021.01.14. 23:51:42

@GABOR2: Eszükbe sem jutna valami pozitív ösztönzést használni, például Fekete-Győr ötlete szerintem kiváló volt, hogy 100 ezer forintot kap aki beoltatja magát, persze mindenki egyből elkezdett tiltakozni, pedig egyből be lehetne így oltani a cigányokat és hamarabb vége lenne a korlátozásoknak :)

GABOR2 2021.01.15. 00:07:15

@Madarász Henrik: 1000 millárd lenne 10 millió embernek...

promo921 2021.01.15. 17:59:00

@GABOR2: Az nem mellékhatás, az a "fő" hatás. :)
süti beállítások módosítása