Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Iskolák simán kémkedhetnek a gyerekek után... a "szabadság földjén", de ez azt jelenti, hogy...

2020. december 19. - GABOR2

Találtam egy több szempontból is érdekes írást.

Egyrészről érdekes, hogy ezek szerint a gyerekek/fiatal felnőttek útán simán lehet kémkedni legálisan az USA-ban és az iskolák tömegesen ezt meg is teszik; sorra veszik az olyan technológiákat amivel az okostelefonok tartalmát meg lehet szerezni... még azt is amiről azt hiszed letörölted.

Ez egyébként az USA azon állapotát is jól mutatja tán, hogy pl. az egyetemek amik hagyományosan a szabad gondolkozás fáklyavivői voltak, egyre inkább egy totálisan intolleráns, csak egy ideológiát ( SJW ideológiát ) elfogadó hellyé válnak... és mostmár lesz kezükben eszköz, hogy a titkos gondolataidat is ellenőrizzék... legalábbis azokat amik az okostelefonon át kiderülhetnek.

De legalább a gyerekek már ebben a kórban megtanulják... okostelefonra/ okostelefon felhőre titkot bízni nem jó ötlet. A gyerekeket ahhoz is szoktatják, hogy nincsen joguk ezt megtagadni, mert őket le lehet bíróság engedély nélkül és ellenkezés ellenére is hallgatni.

Másrészről azért kicsit mellbeüthet az is, hogy... vannak legális társaságok amik csak úgy árulják a technológiákat amik lehetővéteszik, hogy lehallgassanak bármilyen okostelefont? Miért nem veszi meg a Google és az Apple a termékét és zárja le azonnal ezeket a réseket? Vannak "legális rések" amiket nyitva hagynak? Akkor ezeket meg lehet venni és kémkendi a felnőttek/vállalatok ellen is? Miért hagyják ezt?

Miért ringatnak minket olyan hamis álmokba, hogy "Ha minden biztonsági foltot telepítesz + veszel vírusírtót akkor biztonságban leszel". Nem leszel, sohase vagy biztonságban... eddig azt hitte az ember, hogy a digitális álvilág miatt, de igazából mint látni... legálisan is kémkedhetnek ellened a kémkedés egy... termék, szolgáltatás.

Meg az is érdekes kérdés lenne, hogy ha egy "ártószándékú" hacker megszerzi a "legális réseket" és úgy támad... akkor nyitvahagyják ezeket a réseket?

Meg írják, hogy 12.000 ezer dollár... de nyilván mivel idővel bezárhatnak egyes réseket, ez igazából egy szolgáltatás, vagyis ahogy halad az idő újabb sebezhetőségeket küldenek majd, hogy továbbra is törhetők maradjanak a telefonok.

"FBI-szintű, mobilhackelésre alkalmas technológiát vásárolnak az amerikai iskolák"

"A Gizmodo Tom McKay és Dhruv Mehrotra vezetésével egy átfogó jelentésében nemrég arra az érdekes trendre hívta fel a figyelmet, hogy az amerikai iskolák olyan eszközöket vásárolnak maguknak, amelyekkel képesek feltörni az okostelefonokat, majd azokról letölteni a fotókat, szöveges üzeneteket és még sok egyebet. A tartalmakat ráadásul akkor is meg tudják szerezni, ha azokat a mobil tulajdonosa korábban letörölte (legalábbis azt hitte, hogy letörölte)."

"Az ügyet vizsgáló szakértők szerint megdöbbentő, hogy ez mennyire észrevétlenül zajlik, és az a tény is sokkoló, hogy az iskolák egyáltalán használják ezt a technológiát, amit eredetileg a katonaságnak és a titkosszolgálatoknak fejlesztettek, manapság pedig rendőrségi nyomozásokban is használnak."

"Az ügy egyik legérdekesebb adaléka az, hogy míg a hatóságoknak bírósági végzésre van szükségük ahhoz, hogy valakinek a mobilját átkutassák, addig az iskoláknak erre nincs szükségük ahhoz, hogy megnézzék, mi van a diákok készülékein. Az USA legfelső szintű fellebbviteli bírósága szerint az iskoláknak elég okkal hinni abban, hogy a diák elkövette azt, amivel vádolják"

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr1716351176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása