Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Az emberek vagy kurv@ hülyék, vagy nem létezik szabadakarat - A digitális gazdaság rossz és nagyon káros lesz, de akkor is meglesz

2020. december 19. - GABOR2

Megint kijött egy kutatás, ami szerint már ma a kiberbűnözés több kárt okoz, mint több nagy ország GDP-je, de a kutatás már előre feltételezi, hogy az emberiség nem csinál olyat, hogy... esetleg levonja a következtetést ebből és más irányt vesz; nem, ehelyett gázpedálra fog lépni és pár év múlva még ennél is sokkal nagyobb kár fog keletkezni... hála a felhő erejének.

"Már több kárt okoznak a kiberbűnözők, mint a legnagyobb országok GPD-je"

" 2025-re elérheti a 10500 milliárd dollárt a kiberbűnözők által okozott kár, ami a jövő évre prognosztizált adathoz képest is közel 60 százalékos növekedés. A nagyságrendet jelzi, hogy már ez több, mint két és félszerese a 2019-es német GDP-nek. Néhány éven belül eddig soha nem látott mértékűre növekszik a cégeket fenyegető kiberbiztonsági kockázat."

Ráadásul én nem tudom, hogy azt hogyan mutatják ki számokkal, ha mondjuk egy ellenséges nemzet megszerez tőled egy technológiát, aminek hála majd le fog győzni egy hamarosan kitörő háborúban és ezután mondjuk nem létezel többé...

"A számítástechnikai bűnözéssel világszerte okozott károk összege ugyanis 2025-re elérheti a 10500 milliárd dollárt, ami csaknem 60 százalékkal haladja meg a jövő évre jelzett 6000 milliárd dollárt – mutat rá friss előrejelzésében a Cybersecurity Ventures (CV) információbiztonsági kutató és elemző cég. Nem csak a 2025-ös, de már a jövő évi összeg is felülmúlja a vezető kábítószerek teljes, globális kereskedelmét."

És még nincs is vége az évnek... a kutatók nem is tudhatták mi derült most ki az USA-ban... arról külön cikk kell.

"A Világbank adatai szerint a 10500 milliárd dollár több mint két és félszerese Európa legnagyobb gazdaságával rendelkező Németország 2019. évi, 3845 milliárd dolláros GDP-jének."

"Az említett tételnél nagyobb bruttó nemzeti össztermékkel pedig mindössze két ország, az Egyesült Államok és Kína rendelkezik. "

Mondjuk ők a legnagyobb tolvajok is tán... de őket is meglopják, nem is kicsit.

"A számok egyértelműen jelzik, hogy a következő években a vállalatok számára a legnagyobb kihívást hálózataik és adataik védelmének biztosítása jelenti majd. Ez legalább olyan nagy feladat lesz, mint az üzleti fejlődést biztosító lehetőségek, partnerek felkutatása."

Nincs szabad akarat, nincs választás... Nem tudsz úgy dönteni, hogy akkor értékes üzleti titkaidat nem rakod netre... nincs szabad akarad, ez egy elkerülhetetlen kihívás... még ha tudod is, hogy nagyon rossz ötlet és el fogsz bukni a "kihívásban".

"Ennek megoldása nem ígérkezik könnyűnek, a Cybersecurity Ventures ugyanis fenntartja azt a prognózisát, hogy 2021-ben világszerte 3,5 millió betöltetlen információbiztonsági állást tartanak majd nyilván."

Ha szeretnél egy olyan helyen dolgozni, ahol eleve vesztes vagy és ha a gyerekeid megkérdezik majd, hogy mit értél el a társadalom javára az életed során te örömmel válaszolod, hogy segítettem elhitetni, hogy biztonságban vannak miközben nem és ebből katasztrofa lett... nos akkor ez az állás neked van kitalálva.

A biztonság illúziója is egy szolgáltatás lesz, amiért mindig fizetned kell... akkor is, ha éppen nem nagyon csinálnak semmit, vagy ha csinálnak is, csődöt mondanak... és csődöt fognak mondani:

"A számok még akkor is figyelmet érdemelnek, ha a trendek szerint ezt a szakértelmet a vállalatok egyre gyakrabban külső partnertől, külső szolgáltatótól veszik igénybe. Arra számítunk, hogy az említett munkaerőpiaci kényszerhelyzet miatt a kiberbiztonsági szolgáltatások havidíj alapú igénybevétele itthon már rövidtávon is jelentősen erősödik” – hangsúlyozta Gölcz Dénes, a PAV Hungary tulajdonos ügyvezető igazgatója."

Igazából van két tanács aminek hála talán töredékére lehetne szórítani a károkat:

1. Fontos, értékes üzleti titkot ne tárolj olyan gépen ami netre van kötve, mert nem fogod tudni megvédeni ( hiába van hiper-szuper biztonsági program+ állandó frissítés )

2. Soha, de soha ne rakj fel a felhőbe fontos üzleti titkot.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr5716351238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása