Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A Microsoft ünnepi ajándéka: inkább nem nagyon csinálnak semmit, de egy utolsó nagy szívatás még belefér + Win7 Live! ( Frissítések, Chorme Win7 támogatás meghosszabítás )

2020. november 27. - GABOR2

A Microsoftnak úgy tűnik mintha nem lennének fontosak a kisebbségek. Konkrétan a szélsőségesen mazoista emberekre gondolok, aki egyből letöltik a frissítéseket tőle. Azt mondod, hogy jaj, akkor mindenki mazoista?! Nos nem... de te ezek szerint az vagy... és gondold át. De nem kell bepipulni, én veled vagyok... vagy hát nem egészen... hisz nem használok Win10-et és nem is akarok... de nem ez a lényeg, lelkiekben veled vagyok, most is itt írom ezt a cikket, hogy fel vagyok háborodva, hogy a Microsoft megfosztaná az év végi ünnepi hangulattól a mazoista kisebbséget, ugyanis most kijelentették, hogy azért, hogy ne legyen baj, majd nem igazán csinálnak semmit... Persze a remény ettől még fennáll.

"Nem szeretne fejfájást adni karácsonyra a Microsoft"

A szemetek...

"Nagyon óvatos lesz a decemberi biztonsági frissítéseivel."

"Nemrég volt egy rendkívül szerencsétlen frissítési sorozata a Microsoftnak, a havi rendszeres biztonsági és funkcionális frissítései némi túlzással több problémát okoztak egyes felhasználóknál, mint amennyit megoldottak."

A "nemrég" relatív... érthetjük alatta az elmúlt tíz évet is végülis...

"Ennek érdekében a Microsoft csendben tudatta, hogy az év hátralévő részében kizárólag a tudomására jutott sebezhetőségek javításaival, továbbá ezek tesztelésével lesz elfoglalva, a nem túlságosan égető egyéb hibák javítási kísérleteitől a lehető legnagyobb mértékben tartózkodni fog. Ennek megfelelően a december 8-án esedékes, idei utolsó hibajavító kedd a remények szerint nagyon simán fog menni, nem kell majd tűzoltással foglalkoznia a felhasználóknál jelentkező problémák miatt."

Valahogy van egy olyan érzésem, hogy ez így se fog sikerülni...

"A mostani különleges eljárás okát sejthetően az év végi szabadságolások és az ünnepi szezon jelentik: félő, hogy nagy baj esetén nem állna a rendelkezésére megfelelő mennyiségű idő és munkaerő a súlyos gondok orvoslására. A december különösen nem alkalmas időszak az otthoni és vállalati felhasználókkal való kibabrálására."

Éppen ezért fájna különösen a mazoista kisebbségnek, hogy pont év végén nem akarják, hogy valami rettenetes hiba álljon elő.

De nyugi, mert itt a fordulat; a Microsoft hamarosan akkora gyomrost visz be, hogy csak no és te... nem akadályozhatod meg ebben:

"Kényszerített telepítéssel jöhet az újabb Windows 10"

Na úgy tűnik, hogy nemcsak szöveg, hogy törődnek a kisebbségiekkel. Egy nagy kényszerített telepítés... gondolj csak bele mennyi minden sülhet el majd rosszul... és nem tehetsz semmit, hogy ezt megakadályozd, ez külön bónusz.

"Ami ennél sokkal nagyobb probléma, hogy december 8-án a Windows 10 May 2019 Update (v1903) támogatása is megszűnik, miközben az AdDuplex adatai szerint az aktívan használt Windows 10-es gépek olyan 22 százalékán fut."

Yes!!!!

"Emiatt a Microsoft most kényszerítőzésbe kezd, a rendszert használókat elkezdi „erőszakkal" frissíteni a Windows 10 November 2019 Update (v1909) nevű utódjára. Ez a kiadás érdekes választásnak mondható, hiszen a széles körben használt változatai csak 2021. május 11-ig lesznek támogatottak. Emiatt kissé cseberből vederbe kerülnek a mostani kényszerítőzésben érintett felhasználók, pedig időközben két másik főverzió is kijött már a Windows 10-ből."

Ez bizony szószerint erőszak, bad boy voltál, hogy megpróbáltad elkerülni a frissítést? Büntetve leszel, és hamarosan majd újra.

A cikkíróban felmerül, hogy korábban a Microsoft kicsit hazudott arról, hogy mi is a gépigénye a Win10 ezen verziójának:

"Viszont jogos a kérdés, hogy amennyiben hardveresen és szoftveresen is kompatibilis az újabb kiadással a számítógépük, akkor miért nem kapták meg már régen az újabb Windows 10-et."

Dehát kik vagyunk mi, hogy megkérdőjelezzük a Dominánkat... Vagy hát megintcsak... én nem, de mindent a kedves olvasókért...

Viszont vannak ám itt  bad boyok, akik merészelnek nemhogy csak nem a legfrissebb Win10-et használni, hanem maradtak a Windows 7-nél, mert nem akarnak mindig szenvedni. Ráadásul nem is kevesen és ezért... ők dominálnak és kényszerítik Google urat, hogy engedelmeskedjen és így marad a Chrome támogatás:

"A vártnál tovább lesz Chrome a Windows 7-re"

"Kénytelen volt fél évvel kitolni a támogatási időt a Google."

Sok-sok bad boy van:

"A Microsoft minden igyekezete ellenére a Windows 7 továbbra sem kopott ki az otthoni és vállalati számítógépekről, a Windows XP-hez hasonlóan túlságosan megvetette a lábát ahhoz, hogy pár év alatt a múlt ködébe vesszen."

"A helyzet miatt a Google most kénytelen volt megváltoztatni a Windows 7 támogatásával kapcsolatos tervét, a bejelentése szerint a Chrome böngésző 2022. január 15-ig támogatja majd a rendszert, azaz hat hónap haladékot adott az újabb Windowsra való áttérésre."

És persze majd remélhetőleg 6 hónap múlva újra meghosszabítja.

"A következő év során a Google természetesen nyomon követi majd az átállási műveletek haladását, és ha nagyon muszáj, akkor hajlandó további türelmi időt biztosítani az ügyfelek számára."

Helyes, legyünk mi az úrak... Igazából ez lenne a normális. "A felhasználónak mindig igaza van"... Hú de régi nóta ma már. Igazi retro. Én dönthetem el, hogy mi legyen az operációs rendszeremmel... hallatlan.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr1616304744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása