Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Íme a csodás jövő: Semmid se lesz, de annyira átmossák az agyad, hogy ennek örülsz majd

2020. november 20. - GABOR2

Hát nem hiányzott egy kis bullshit? Ugye, hogy hiányzot?! És mi az egyik legjobb alapanyaga a bullshitnek? Hát a "jövőkutatók" munkája, amit nagy cégek finanszíroznak és véletlenül az jön ki ezekből minidg, hogy a cég terméke kell majd neked.

A legnagyobb szereplők viszont képesek arra, hogy úgy jelenítsék meg az üzeneteiket, hogy nem ők mondják ezt, ááá nem, hanem "tekintélyes" tudósok, szervezetek.

A nagy cégek által várt egyik legnagyobb trend pedig az, hogy ezután ne legyen lényegében semmi magántulajdonod, hanem mindent csak tőlük bérelj, az egyik legismertebb ilyen cucc az maga a felhő.

Nos, most a World Economic Forum egyik kis "jövő" videója borzolta a kedélyeket Nyugaton... milyen jó, hogy a nyelvünk miatt erről nem is hallunk. De neked konkrétan nincs ilyen szerencséd ám.

Szóval készítettek egy kis videót, hogy milyen lesz a világ 2030-ra és igen, vannak egyéb kedélyt borzoló témák is terítéken, mint pl. hogy 1 milliárd embert kell majd új földrészre helyezni és fel kell készülni arra, hogy még befogadóbb legyen a Nyugat és hogy a "nyugati értékeket" el kell felejteni, vagy szépen szólva ahogy a videóban van: "töréspontig lesz tesztelve"... humm nem is olyan szép ez.

Viszont ezek most nincsenek a cikkem fókuszában ami ott van az az amivel egyből kezd a videó. Ez pedig az, hogy " Semmit se fogsz birtokolni és boldog leszel ettől." Hmmm... van egy olyan érzésem, hogy azok a cégek amiktől majd a "mindent" béreljük majd valakinek a magántulajdonában lesznek. Micsoda áldozatot hoznak nekünk, ők tuti nem lesznek boldog.

Amúgy kávét eldobni, magas vérnyomásra felkészülni: "2030 You’ll own nothing And you’ll be happy"

És a második pont is erről szól... semmid, de tényleg, semmid se lesz. Abszolút mindent csak bérelsz, nem csak a kocsid, a számtech tárhelyed, a házad... minden kis kütyü amit vennél pl. azt is.

Mi erről a véleményed? Meredek? Dehát tudod, hogy van ez a jövővel, hogy mit mondanak róla? Ez a jövő ami már jelen van.

És igen, van is egy friss magyar hír, egy ilyen cégről ami egy webshop, ahol olyan mintha vennél dolgokat, de igazából nem lesz a tulajdonod. Nagyon jövőbemutató a hír:

"Bedőlhetett az egyik legnépszerűbb mobilbolt – igazából nem is adták el a termékeket"

"Régóta működik, éveken át viselte a "megbízható bolt" plecsnit, most viszont elérhetetlenné vált a Turbado nevű webáruház. Amelyről kevesen tudták, de valójában nem is webáruház volt: az eszközök eladása helyett – egy saját megfogalmazása szerint "forradalmian új" modellt alkalmazva – sokszor csak bérbe adta a készülékeket. Emiatt aztán sokan kerülhetnek most bajba azok közül is, akiknek már hónapok óta a zsebükben van a megrendelt telefon, asztalukon a laptop, szobájukban a tévé."

"A TeleSpiegel szeptemberi írása szerint a Turbado Németországban már többször szembe került a hatóságokkal. Korábban a fogyasztóvédelem is figyelmeztette a céget, mivel több tízezer készülékkel nem tudtak elszámolni és ezeket az ismeretlen forrásból származó készülékeket értékesítették általában elég nyomott áron. Most került reflektorfénybe az is, hogy az "értékesítés" kifejezés alatt a Turbado nem egészen azt értette, amit úgy általában érteni szoktunk: a német hatóságok azt is aggályosnak találták, hogy a Turbado a vásárlók megfelelő tájékoztatása nélkül végzi gyakorlatát, amely során valójában nem eladja a készülékeket a megrendelőknek, csupán készülékbérlési lehetőséget biztosít."

"A HuaweiBlog magyarázata szerint amikor a felhasználó megrendelt a Turbadótól valamilyen terméket, valójában nem a vételárat kérik el tőle, hanem csupán a "kauciót" fizeti ki, melyért cserébe tetszőleges ideig megtarthatja az eszközt."

"a hatósági fehérítési utasítások után megroppanhatott az üzleti modell jövedelmezősége. "

A "jövő üzleti modelje" igazi előnyökkel járt:

"A gyártók szervizei pedig teljes joggal utasíthatják el a garanciális javítás kérelmét, hiszen a felhasználó nem tudja igazolni, hogy ő a jogos tulajdonosa a készüléknek. Mert hát valóban nem ő a tulajdonosa, hanem a Turbado Kft., a "vásárló" csak bérli az eszközt."

Úgy tűnik ez a jővő is csak jött és ment...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr2016292984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bandiras2 2020.11.21. 07:58:41

A saját telefonodat se leszel képes megjavítani, megjavítatni:
www.youtube.com/watch?v=TMtqao-JV8k
süti beállítások módosítása