Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Itt az újabb nagy Windows frissítés, tehát jár az ünnepi Microsoft szám

2020. október 30. - GABOR2

Jaj, szegénykém már azt hitted, hogy a Microsoft elfelejtett és csak úgy frissítés és hibák nélkül hagy? Dehogy!

Örömmel jelentem, hogy megjelent az új... nagy... FRISSÍTÉS! Teli meglepikkel.

"Elkészült és tölthető le a legújabb Windows 10, a 2020 Októberi Frissítés"

Mikor olvastam róla hírt az Itcafe-n, a kommentszekcióban egy nagyon negatív kommentet tettem:

"Akkor holnap majd jön a hír arról, hogy valami bug miatt senki se telepítse."

És meglepődtem, mert... nem olyan kommenteket kaptam, hogy ne negatívkodjál már, meg ilyenek, hanem... inkább egyettértést?!

Pedig rám szólhattak volna... miért vagyok ilyen, hisz ez egy új kezdet és van rá esély, hogy nincs is hiba... a Microsoftnál is tanultak a hiábákból biztos és ... na jó ez már túl sok, hagyjuk ezt:

"Bajt okoz egyes meghajtóprogramokkal a Windows 10 legújabb frissítése"

"Alig egy nappal az után, hogy elérhetővé tette, a Microsoft máris két problémát is azonosított a Windows 10 kedden kiadott legújabb foltcsomagjában. Ezek közül az egyik csak a japán és kínai felhasználókat érinti, így nekünk nem annyira érdekes - a második azonban igen súlyos problémát jelenthet a rendszer minden felhasználója számára."

Ez nem rasszizmus, a legújabb progresszív elképzelés szerint az ázsiaik fehérek.

 

De ez egy nagy csomag és igazi ünnepi alkalom, tehát nem érhetjük be csak egy-két kellemetlenséggel... íme egy egész listára való, és a kommentszekció szerint tán még ennél is több a baj:

"Itt a lista: Eddig ezeket a hibákat találták meg a Windows 10 2020 Októberi Frissítésében"

De az ünnepi alkalomra még jár ez az extra is:

"Megint nagyon durva hiba van a Windows-okban, azonnal foltozni kell őket"

Ó pedig már azt hittem, ha telepítem az előző nagyon súlyos hibánál a frissítést, akkor... akkor biztonságban leszek. Ezt igérték. Már megint átvertek, pedig az előtte levő 1000+ alkalommal is ezt igérték.

"Az ugyanis lezár többek között egy elképesztően veszélyes sebezhetőséget is, aminek kihasználásával internetes támadók akár a világ másik feléről is átvehetik a rendszerrel működő gépek feletti ellenőrzést."

És az ilyen sztorikből megállás nélkül jön mindig, minden héten, de... azért bizzunk ilyen rendszerekre mindenféle fontos dolgokat.

"Ennek oka az, hogy a Windows-ok ún. TCP/IP protokollvermének az IPv6-os forgalomirányítási csomagok feldolgozó része egy végzetes hibát tartalmaz. Így egy speciálisan összeállított IPv6 csomaggal támadók tetszőleges kódot injektálhatnak a rendszerbe, amit az a legmagasabb jogosultságok mellett hajt végre. A hiba annyira súlyos, hogy besorolása csak 0.2 ponttal marad el a két hónappal ezelőtt, minden idők legsúlyosabbjának titulált Windows-hibájához képest."

Gyorsan "kerüljünk biztonságba" telepítsük a frissítést, ha ezt telepítjünk már csak egy végtelen folyam újabb hibaáradat van hátra.

Aztán nézzünk egyéb ügyeket, hisz ez egy ünnepi szám.

A Microsoft úgy gondolja, hogy növelni kellene új böngészője felhasználóinak számát és írhatnák most a böngészője különböző specifikációiról, hogy ezért és azért érdemes váltani, de a Microsoft is úgy volt vele, hogy nem akar vacakolni ilyesmikkel és egy ideje már megszeretett eszköt veti be inkább a "meggyőzésre": az erőszakot.

"Kötelezően Edge-ben fog megnyitni egyes weboldalak a Windows"

Aztán... bár az AI az elkerülhetetlen jövő, ami mindenre jó lesz, és életünk minden területén ott lesz, mégis egy ötletversenyt írt ki a Microsoft... lányoknak, hogy adjanak már ötleteket.

Tavaly ez az ötlet volt a nyerő, vagyis... a legjobb:

"A díjazottak között volt a 12 éves Fenyőházi Panna is, aki olyan robotot készített 3D nyomtatóval, amely mesterséges intelligencia segítségével képes vicceket mesélni."

Vagyis tán volt egy robot ami... vicceket olvasott fel amit beprogramoztak neki? Őőőő... dehát ez... ment volna "mesterséges intelligencia" nélkül is, nem?

Na mindegy, ne tegyünk fel hasznosságra vonatkozó kérdéseket "elnyomott csoportokat" dijjazó versenyeknél.

"A kérdés, amit az idei Microsoft DigiGirlz AI Challenge versenyen meg kell válaszolni az, hogy a mesterséges intelligencia miként tudja segíteni a gyermekek életét – fogalmaznak a vállalat hivatalos közleményében."

Hát ez az... a baj az, hogy sehogy. Ezért kellett kiírni a versenyt, mert nincs erre a kérdésre egy olyan válasz amiből pénzt csinálhatna a Microsoft.

Azért remélem majd beszámolnak arról, hogy ki nyert... mondjuk megint valami olyasmi lesz a válasz amiből kiderül, majd, hogy az egészre semmi szükség.

Vagy ha neked van valami válaszod, akkor írd meg nekik, és ha nyer, mond azt, hogy te magad egy 12 éves lánynak "identificalod", aki beleszorult egy 45 éves enyhén elhízott programozó testébe ha erről van szó.

Érdemes átalakulni egy díjosztás erejéig ugyanis, a díj egy nagyon értékes... várjunk csak. A nyereményről nem írnak semmit.

Az oldalon is csak ennyit:

"A Microsoft DigiGirlz AI Challenge során a gyerekek nemcsak jövőt álló tudással, de egy különleges online élménynappal és értékes nyereményekkel is gazdagodhatnak."

Oké, ami a "jövőt álló tudást illeti" egy hazugság, hát szép dolog átverni a gyerekeket... mégha az illető egy 45 éves enyhén elhízott programozó testébe szorult is bele?

Aztán... "különleges online élménynap"... oké... ez valami felhős sz@rság akar lenni? Számomra az lenne az online élménynap, ha hagyják, hogy azt csináljam a gépen amit én akarok, nem amit ők, tehát... a nyeremény, hogy békénhagynak? Waó, úgy érzem nyertes vagyok...

Aztán még itt vannak az "értékes nyeremények" amikről semmit se tudunk, de ha egy "online élménynap" van elsőnek írva, akkor vajon mik lehetnek ezek?

De eleve mi ez, hogy van olyan hogy nyertes, hát nem minden induló kap díjat a mai világban, teljesítmény felmutatása nélkül is? Hisz "mindenki nyertes", vagy valami ilyesmi. Hallatlan! A Microsoft tényleg kétségbeesetten szeretne valami ötletet találni.

Ezért a semmikért lopná el a Microsoft a gyereked ötletét és csinálna milliárdokat belőle magának.

De a végére hagytam a legjobb hírt... Jön a nagy fejlesztés hamarosan...Ami a Microsoft esetében azt jelenti, hogy valószínű majd mindent megint átrendeznek ahhoz képest amit megszoktál és lehet mindennek a helyét újra megtanulni. Meg lesz új design. Ez akár még egyes hibáknál is nagyobb szenvedést okazhat, tehát akik szeretik a szenvedést most már előre boldogok lehetnek:

"Megújulhat jövőre a Windows 10 kinézete"

"a Microsoftnál megkezdődött a munka a Windows 10 első nagy vizuális ráncfelvarrásán. A következő generációs kinézet a Sun Valley kódnéven fut a cégen belül, modernebb grafikus témát és szebb animációkat hoz majd a Start menühöz, a Műveletközponthoz és a Fájlkezelőhöz hasonló felületekre, plusz itt-ott funkcionális fejlesztések, motorháztető alatti technológiacserék is kilátásban vannak."

Waó, hallod ezt, egy új nagy frissítési csomag és ráadásul nyomokban még tartalmaz majd igazi fejlesztésnek mondható apróságokat. Hogy mik vannak, eszem megáll. Nem... nem érdeljük mi ezt. Mi büntetést érdemlünk, vagy... a fejlesztések csak egy ok, hogy még több buggal lássanak el minket? Akkor jó. Mármint azoknak akik szeretnek a Win10-zel szenvedni, nekem nincsen és remélhetőleg nem is lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr5416263494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KalmanBlog 2020.10.30. 19:29:34

Megint jól szórakoztam, köszönöm! :-) Linuxosként a kárörömben az a jó, hogy nincs benne irígység.

Hála a jó égnek csak virtuális gépben szenvedek ezzel, ott is ritkán. Ha valami elromlik csak visszamegyek az előző snapshotra. De inkább nem is frissítek, minek is, se jobb, se biztonságosabb nem lesz úgysem.

GABOR2 2020.10.31. 19:50:15

@KalmanBlog: " De inkább nem is frissítek, minek is, se jobb, se biztonságosabb nem lesz úgysem."

Biztonságosabb lesz, csak még így se éri el azt a szintet, hogy okos dolog lenne fontos dolgokat netrekötve tárolni gépen.

"Linuxosként a kárörömben az a jó, hogy nincs benne irígység."

Linuxosként nem vagy valami pajzs mögött ami megvéd a kártevőktől, csak mondjuk a 90%-kal kevesebb támadás érhet potenciálisan.
süti beállítások módosítása