Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Továbbra se a digitális ország hete...

2020. szeptember 30. - GABOR2

Történtek itt még dolgok, amik mutatják azt amit a marketing anyagok nem... a digitalizáció árny oldalát.

"Magyarországot brutális hackertámadás érte, mi történt a háttérben?"

"Magyarországon eddig példátlan léptékű és intenzitású túlterheléses (DDoS) kibertámadást észlelt és hárított el a Magyar Telekom múlt hét csütörtök délutánján. Az akció több bankot is elért, és rövidebb szolgáltatáskiesést is okozott. "

És van konklózió is... önteni kell még több pénzt az elégtelen védekezésbe:

"Ez a helyzet kicsit olyan, mint amit a COVID okozott a világon: ez a fenyegetés itt van, valószínűleg még sokáig marad is, nincs ellene tökéletes védelem, de ez nem jelenti azt, hogy nem kellene ellene állandóan védekezni, és pénzt is áldozni erre."

Mi lett volna ha nem csak egy DDoS támadás lett volna? Nem lennénk ilyen lazák...

De a lazaságból még van ám... Hát miért is le lehetne lazán kezelni olyan apróságokat mint, hogy... kiket emelünk hatalomba. A következő cikkben a szakértő megnyugatat, hogy igen, meg tudják hackelni a választásokat hackerek, de... nem tudom... vedd lazán, ez van.

"Ne legyenek illúziók, a hackerek képesek befolyásolni a választást"

"Amerikai sajtóinformációk szerint orosz hackerek az elmúlt hónapokban több, az elnökválasztáshoz köthető szervert megtámadtak. A szakértő elmagyarázza, hogyan is működik ez, és mi a veszélye."

"nagyon kevés nyom áll rendelkezésre a hackertámadások pontos feltérképezésére, ráadásul az árulkodó jeleket, amennyiben profikkal állnak szemben, folyamatosan hamisítják"

Épp ezért se kell feltétlenül elhinni, hogy mindig Kína, meg Oroszország hackel, mintha mindenki más egy szent lenne...

"igenis az ilyen kívülről érkező akciókkal befolyásolni lehet még az amerikai elnökválasztást is."

Még az amerikai elnökválasztást is... HUHH az aztán akadály, még gyerekek is, hogy megizzadtak abban a tíz percben míg feltörték:

https://ujtechkor.blog.hu/2018/08/30/brutalis_a_valosag_az_online_szavazasi_rendszerrol

"Keleti Arthur azt is elmondta, ahogyan minden elektronikai, informatikai rendszert, így magát a választást is lehet befolyásolni külső módon, éppen ezért jelenleg igyekszik is megnyugtatni az amerikai közvéleményt a választási rendszer fölött őrködő csapat, hogy momentán még nem történt ilyen,..."

Momentán még nem történt ilyen (állítólag), de tudjuk, hogy csak akarat kérdése... Mit csináljunk, szavazzunk róla ... elektronikusan:

a, Tudjuk mindezeket, ezért hagyjuk ezt a rendszert, hisz demokrácia vagyunk és azok is akarunk maradni (   )

b, Bár tudjuk mindezt, de fütyiürészre tegyünk úgy mintha ezt nem vennénk észre és várjuk meg amíg helyrehozhatatlan bajok lesznek (✔)

 

Sztálin mondta, hogy "Nem az a lényeg, hányan szavaznak az emberre vagy hogyan, sokkal fontosabb az, hogy ki számolja a szavazatokat és hogyan" és "Nem azok döntenek el egy választást, akik szavaznak. Hanem akik a szavazatokat számolják.

Mostmár majd a hackerek fogják... Fejlődünk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr4616222006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása