Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A jövő ( túszulejtett ) kávéfőzőgépe ( IoT, okosotthon )

2020. szeptember 30. - GABOR2

Az "elkerülhetetlen jövő" részét képezi az okosház és azok IoT rendszerei, amik persze valamiért mind felhőben kell legyenek. Most bepillanthatsz nálam a jövőbe, úgy ahogy a marketing anyagokkal és mainstream cikkekkel (kettő ugyanaz) soha... Elolvashatod, milyen sz@r lesz a jövő... ami már itt is van a gazdag, kritikátlan techb@ziknak.

"Elképesztő: Elkészült a zsarolóvírus, ami túszul ejtheti kávéfőző gépeinket"

" ...a jövőben az is megszokottá válhat, hogy a kávéfőző vagy mosogatógépünk, esetleg kenyérpirítónk tagadja majd a működést egészen addig, amíg ki nem fizetünk egy nagyobb összeget az őket túszul ejtő hackereknek."

Tudom, tudom teljesen képtelen felvetés, valóságos sci-fi, de akkor is leírom... mi van, ha ennek tudatában az emberek úgy döntenek, hogy... Minő sokk... nem kérnek ebből?

"bizonyította be egy biztonsági kutató, akinek mindössze egyetlen hét munkájával sikeresen visszafejtette egy kereskedelmi forgalomban kapható okos kávéfőző berendezés működését, és számos biztonsági hibát azonosított abban. Ezek kihasználásával aztán egy saját programot töltött fel a készülékre, ami kvázi túszul ejtette azt - hasonlóan ahhoz, ahogy a klasszikus zsarolóprogramok is teszik."

Meg biztos nagyon környezet és pénztárcakímélő lenne minden egyes támadás után újat venni, vagy fizetni...

Meg elve... miért is kell az, hogy egy kávéfőző az internetre csatlakozzon?

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr8616222568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása