Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Ajánlások ( kórházi kibertámadás, haldokló rovarok, távmunka problémák )

2020. szeptember 21. - GABOR2

Nagyon fontos egyes kórházaknak, hogy megmutassák, hogy milyen modernek, azzal, hogy fontos rendszereiket netre kötik; hiába volt már sok történet arról, hogy zsarolóvírusok leblokkolják a rendszereiket és váltságdíjat kell fizetniük majd, valamiért nem akarnak szabadulni ettől a hozzáállástól; és most meghalt egy beteg, egy hackertámadás miatt. Sok fogja még őt követni attól tartok...

"Hackerek támadtak meg egy kórházat Németországban, meghalt egy beteg"

Aztán...

rovarokra káros a mobiltelefon; ez a cikk azért is valóban érdekes, mert most végre meg is tudják mondani, hogy konkrétan mi történik ami miatt baj lesz, legalábbis részben, mert több bajt is okoz(hat), úgy mint elveszítik tájékozódási képességüket, de előfordulhat az örökítőanyag és a lárvák károsodása is. Az igazán ilyesztő pedig, hogy amit írnak, hogy hogyan történik, az embernél is ugyanúgy megy, hisz sejtszinten történik a dolog.

"A mobiltelefonok sugárzása miatt is pusztulhatnak a rovarok"

Aztán...

ugye most nagyon megnőtt a távmunkában dolgozók száma és a hackerek előtt két lehetőség állt: kihasználják ezt vagy ne; szerinted mi történt, a következő cikk amit ajánlok elolvasni vajon arról szól, hogy kevesebb lett a kibertámadás( amiknek döntő része még hétköznapi hackerkedés esetén is sikeres mint tudjuk ), vagy épp ellenkezőleg; figyelem becsapós, becsapós, hisz mint tudjuk a távmunka sok helyen mivel jár... na mivel... hát a felhő használatával, ami mint tudjuk a marketing anyagok szerint nagyon biztonságos. Lássuk hát hogyan csapott oda a felhő a kiberbűnözésnek és harcolt azért, hogy a vállalatok fontos adatai legalább a hétköznapi kiberbűnözők szintjén biztonságban legyenek:

"Elszaporodott az internetes bűnözés a távmunka alat"

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr6916208862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GABOR2 2020.09.21. 13:00:17

Van egy ilyen rész az utolsó cikkben:

"A távmunkára átállásban jól vizsgáztak a társaságok, mintegy háromnegyedük (73%) állítása szerint sikerrel vette a biztonsági akadályokat"

Kár, hogy nem fejtik ki ez mit jelent pontosan. Máshonnan tudjuk, hogy a támadások nagy része sikeres olyan szempontból, hogy bejutnak, tehát mit láttak sikernek? Részben megakadályozni a károkozást; vagy simán csak sikerrel állítótták be a menükben a biztonsági beállításokat és semmi köze sincs a kijelentéseknek a támadásokhoz. Ez nem tiszta; meg persze arra is gondolni kell, hogy... talán nem akarja mindenki bevallani, hogy baj törént.
süti beállítások módosítása