Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A magyar kormány megszünteti a privát szektort a totális digitális állam mániájával ( Felhő hogy is maradhatna ki ebből? )

2020. szeptember 16. - GABOR2

Miközben a koronavírus miatt bajba került vállalkozások döntőtöbbségén Orbánék nem segítenek, kitaláltak egy olyan dolgot, hogy még jobban digitalizálnának mindent, ami miatt teljesen belelátnának az cégek dolgaiba és ez olyan teher, hogy állítólag egy erre specializált IT csapat kell majd mindenhova vagy... felhő. Ami viszont nem lesz ingyen, mindig fizetni kell majd érte, olyan lesz mintha kapnál egy plusz adót. Válság idején ez különösen jól jön...

"Félelmetes rendszert épít a NAV a háttérben – Minden folyamatra rálátnak majd"

"Az elmúlt években hihetetlen mértékű digitális átalakulást vezényelt le a NAV, gyökeresen megváltoztatva az adatszerzés módját és ezáltal az adózók ellenőrizhetőségét. Ez azonban csak az első szakasza egy olyan átfogó adatszolgáltatási rendszernek, amellyel már nemcsak a cégek számlázására, de a későbbiekben akár a készletnyilvántartásokra, a vállalatirányítási rendszerek tartalmára, gyakorlatilag a teljes könyvelésre is ráláthat majd a magyar adóhatóság."

Ez elég aggasztó, pár dolog miatt:

1. Vannak tendenciák, hogy azok akik hatalomra kerülnek elkezdenek... lopni a lakosságtól. Így látni fogják, mit érdemes ellopni úgy mint még soha.

2. Én megnéztem a céget ami a cikkben szerepel és igen... felhő... Minden megy a felhőbe.

Vagyis az egész ország minden cégének fontos adata, részletesen ott lesz egy kiXXXXXt felhőben. Ezt minden titkosszolgálat a magyaron kívül (talán az is) el akarja majd lopni és... teljesen biztos, hogy sikerrel járnak majd.

Vagyis az ország gazdasági szempontból egy nyitott könyv lesz. Ez rontani fogja  a tárgyalási poziciónkat, hisz minden kártyánkba belelátnak. Ha meg egyszer valahogy háború lenne... akkor is teljes mértékben ismerni fogják az országunkat, nuku meglepetés. És és akkor ezt a rendszert tönkre fogják vágni.

3. Gazdasági kémkedés...

De még ennél is tovább mennének:

"ENNÉL IS BRUTÁLISABB LEHET MAJD A SAF-T ADATGYŰJTÉS, AMI RÉSZBEN OECD-S AJÁNLÁSRA VALÓSUL MEG, ÉS EGY NAGYON RÉSZLETES INFORMÁCIÓTÖMEGET, SZINTE MINDEN KÖNYVELÉSI ÉS GAZDÁLKODÁSI ADATOT BEGYŰJT." 

4. Ez már nem is privát gazdaság lenne. Ezt sokan nem tudják, de igazából defininció szerint pl. a Facebook se privát cég, pedig sok ilyen közösségi vállalat azzal védekezik, amikor cenzúráz, hogy ők azok, pedig definició szerint nem azok.

Ha megnézed a szavak jelentését mutató szótárakat akkor azt láthatod, hogy a 

"the private sector" jelentése ez: "businesses and industries that are not owned or controlled by the government:"
Vagyis a privát szektor jelentése: olyan vállalkozások és iparágak, amelyek nem a kormány tulajdonában vagy ellenőrzése alatt állnak.
Vagyis amit a kormány készül tenni azzal... megszünteti a privát szektort.  Hagyományos értelemben mindenképpen.
Azzal kapcsolatban pedig, hogy igazából a Facebook és társai definició szerint nem privát cégek:
A "private company" jelentése ez:
"a company that is owned by one person or a small group of people, for example a family, and whose shares are not traded on a stock market"
Vagyis a privát cég jelentése: "olyan társaság, amely egy személy vagy egy kisebb embercsoport, például egy család tulajdonában van, és amelynek részvényeivel nem kereskednek tőzsdén"
A kormány gondoskodik arról, hogy a cégek próbáljanak túlélni maguktól... addig se foglalkoznak ezzel:
"A héten bejelentette a Pénzügyminisztérium államtitkára, hogy 2021-től további területeket vonnak be az adatszolgáltatási kötelezettség alá, így kiteljesítve az online számlázás rendszerét. Bár most is lesz türelmi idő – áprilisig kapnak haladékot a cégek – az már most látszik, hogy a piaci szereplők figyelmét a koronavírus-válság miatti tűzoltás kötötte le, és kevésbé a könyviteli rendszereik átalakítása. Pedig a problémára online megoldást fejlesztő cégek szerint nem csak kötelezettséget, de sok lehetőséget is hordoz a NAV által diktált nagyszabású átalakítás, azonban ezeknek az előnyöknek a kiaknázáshoz szemléletváltásra lenne szükség."
"sok lehetőséget is hordoz a NAV által diktált nagyszabású átalakítás, azonban ezeknek az előnyöknek a kiaknázáshoz szemléletváltásra lenne szükség."
Tipikus felhős szöveg és nem is kell csalódnod, mert az vár rád, ha van ehhez gyomrod. Közlik veled, hogy vagy felhőzöl vagy felveszel egy külön erre specializált csapatot annyira mindent kérnek majd és nehéz lesz megcsinálni normál IT-snek.
Nekem ettől nemcsak hányingerem van, hanem ma ez a felhő is amibe írom teli van hibával és nincs kedvem idézgetni a továbbiakban itt.
Undorító ahogy megsemmisítik a privát szektort a digiális állam mániájukkal.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr4616203738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GABOR2 2020.09.16. 19:52:19

Nem én rontottam el a szerkesztést, ma valami hiba van ami miatt minden egybemegy.

VikThor_ 2020.09.16. 20:52:33

@GABOR2: végül is a blog is egyfajta felhõ. Fura lenne, ha hiba nélkül működne.

GABOR2 2020.09.17. 01:22:20

@VikThor_: Hogy mi a felhő azt szeretik nem meghatározni, de biztos része a felhőnek a redundancia, vagyis több helyen tárolják az adatokat a megsemmisülés elleni védelemként. Ha a blog.hu-nak nincsenek másolatai a blogokról akkor nem felhő.
süti beállítások módosítása