Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A Microsoftnál nem szívbajosak: frissítés amivel le lehet törölni majd mindent ( felhő a háttérben )

2020. szeptember 05. - GABOR2

A blogomat követve láthatod, hogy milyen katasztrofálisan sikerül sorozatosan a Windows-ok frissítése. Viszont a Microsoft nagyon diversz csapata nincs híjján az önbizalomnak és most előálltak azzal, hogy jönne egy frissítés ami le tudna törölni bármit a gépedről... a te érdekedben.

Egy újabb tipikus Microsoft "fejlesztés" született meg.

Már látom is a jövő címlapjait: Egy bug miatt véletlenül minden programot letörölt a Microsoft új "fejlesztése"

"Ravasz trükkel spórol majd helyet és sávszélességet a Windows 10"

"A mostani fejlesztésnek köszönhetően a rendszer azonban automatikusan képes lesz figyelni, hogy melyik programot mennyiszer indítunk el, és ha egy alkalmazást nyilvánvalóan már régen nem használtunk, képes lesz felajánlani annak úgymond archiválását részünkre. Ennek keretében a Windows 10 törölni fogja a gépről a program minden olyan állományát, amit nem mi hoztunk létre vagy amiben nem az egyedi beállításaink vannak - ezáltal potenciálisan jelentős helyet felszabadítva azon."

"Aztán ha később mégis szükség lesz az adott programra, elég lesz kattintani azon, és a Windows 10 automatikusan újból letölti és felrakja majd a programot, mintha soha nem is került volna törlésre a gépről. "

Van egy olyan érzésem, hogy ezzel a résszel már gondok lesznek.

"Így sem a le-, sem az újratelepítéssel nem kell bajlódni, és az alkalmazás a beállításainkat is megőrzi majd. Ráadásul így a háttérben nem fogja a Windows feleslegesen letölteni annak frissítéseit sem, ezáltal potenciálisan jelentős hálózati forgalmat megspórolva."

Ha annyira spórólni akar a Microsoft nekünk a sávsélességen, javaslom a Windows 10 ne küldözgessen minden mozzanatunkról infót a Microsoftnak...

Meg úgy érzem, hogy itt talán valami kimaradt... hogyan tudná a Microsoft garantálni, hogy újra le tudná nekünk tölteni amit letörölt, hisz a harmadik szereplő mondjuk lehet eltűnik a piacról. És sajnos a válasz az, hogy... FELHŐ.  Hogy ezt elkerüljék majd szépen a Microsoft kihasználatlanul álló felhójébe lesznek ezek feltöltve... attól tartok.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr6416191280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása