Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Éljen a szülinapos!!! Ajándéknak adunk egy koporsót! ( Internet Explorer, Microsoft Edge, felhő megvonás )

2020. augusztus 19. - GABOR2

Micsoda évforduló: 25 éves lett az Internet Explorer.

A Microsoft azzal ünnepel, hogy eltemeti:

"Az utolsó szöget is beüti a Microsoft az Internet Explorer koporsójába"

"A héten jelentette be a Microsoft, hogy november 30-tól a Teams nevű alkalmazása már nem lesz elérhető az Internet Exploreren keresztül, Office termékei pedig 2021. augusztus 17-tel kerülnek le a böngészőből. Ezzel valószínűleg az utolsó szöget is beverte a Microsoft saját termékének, az Explorernek a koporsójába."

De nem kell egyedül mennie a koporsóba; vigaszként a ribanc ami leváltotta szintén golyót kap:

"Búcsúzik az eredeti Microsoft Edge"

"Két böngészőkkel kapcsolatos bejelentést is tett a Microsoft. Az egyik potenciálisan csak a nagyvállalatok egy táborát érintheti, 2021. augusztus 17-től kezdve az Office 365-höz, a OneDrive-hoz és az Outlookhoz hasonló online szolgáltatásai nem támogatják majd többé az Internet Explorer 11-et. A számítógépezők java számára ez inkább azért lehet meglepő, mert ki gondolta volna, hogy a modern webszolgáltatások egyáltalán használhatóak még az őskövületnek titulálható böngészőből."

Már megint az van, hogy a felhőt egyszerűen csak megvonják tőled.

"A fogyasztókat inkább érintő bejelentés, hogy 2021. március 9-i hibajavító keddel megszűnik az első generációs Microsoft Edge támogatása, a kérdéses napot követően többé nem készülnek majd hozzá biztonsági frissítések."

Viszont akár akarod akár nem jön az utód:

"Minden Windows 10-es számítógépre felkerül az utódja."

"A Microsoft szerint ez nem probléma, hiszen az idén őszi frissítésétől már alapvetően benne lesz a Chrome motorjára épülő utódja a Windows 10-ben, az operációs rendszer korábbi kiadásait használók pedig ha nem telepítik azt kézzel, akkor a Windows Update-en keresztül kapják meg automatikusan."

 

"Hanyagolni fogja a Internet Explorer-t a Microsoft, de megy a levesbe az Edge is"

 

Szülinap kettős temetéssel:

"Alig egy nappal az után, hogy az Internet Explorer betöltötte kerek 25. évét, a Microsoft szomorú hírrel szolgált vele kapcsolatban..."

Egyébként ez valahol tényleg szomorú...

Az Internet Explorer 9 volt ami először (relatíve) gyors volt és simán ment.

Aztán az Internet Explorer 10 volt ami némileg még biztonságos is volt.

És ha meg jól emlékszem az Internet Explorer 11 volt ami bevezette először a sorozatba a Sandbox technológiát, tehát én annó úgy láttam, hogy jó az irány.

A Microsoftnak fontos volt a biztonság és a gyorsaság. De ahogy a Windos 7 is a csúcsot jelentette, itt is ez történt.

A Microsoft átalakult és úgy kezdtek állni a dolgokhoz, hogy elég, hogy félkész valami, meg hogy többé nem fontos a biztonság, a felhasználók véleménye és privát szférája, jött a felhő, a Win 8, Win 10...

Az Internet Explorer 11 volt az utolsó úgy-ahogy jó termék a Microsofttól, bár már azon is látszottak az előjelek...

"Születésnapos az Internet Explorer - 25 évvel ezelőtt jelent meg először"

Ui.: Eredetileg ennél sokkal hosszabb cikket írtam, dehát úgy tűnik elveszett valahol a felhőben, úgyhogy ennyit kap csak az Edge és az Internet Explorer a halinapjára...

Vagy talán nem is annyira halinap... megvonják tőlük a felhőt? Még jobbak lettek. Én mindenesetre már rég mást használok.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr1216169806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása