Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Kultúrháborús történések 33

A fagyi visszanyal

2020. augusztus 12. - GABOR2

Most hogy pár hetet kihagytam a blog írásban, a lemaradásom óriási, tehát a mostani rész nagyon a teljesség igénye nélkül lesz megírva, fókuszálva arra, hogy egyre inkább visszanyal a fagyi a "haladók" fehér részénének, mert teljesül az amire vágytak. Meg még pár fontosabb story, de sajnos tényleg sok minden kimarad.

Szinte hihetetlen, de megjelent egy nyílt levél ami a nyílt, szabad beszéd fontosságára hívja fel a figyelmet... hogy az veszélybe került és ezt aláírták baloldaliak is, köztük a legnagyobb netes baloldali újság egy írója is.

Természetesen azonnal rátámadtak saját munkatársai is és többé már nem újságíró a lapnál. Viszont, a nagy egyenlőség miatt talán elfelejtették, talán nem is tudták... az illető az oldal társalapítója és... még mindig tulaja is. Úgyhogy szépen kirugdosta azokat akik beszóltak neki, a koronavírusra fogva a dolgot:

"Furloughs turn into job losses as Vox Media lays off 72 staffers"

Aztán Hollywood is sír, hogy túlságosan sikeresek voltak abban amit akartak, a nagy "haladással". Megjelent ugyanis egy cikk, hogy Hollywoodban ma már a középkorú fehér férfiaknak nagyon nincs helye. Nem arról van szó, hogy színész ne lehetne, hanem már arról, hogy semmi aminek köze van a filmiparhoz, tehát már egy sima kameraman-nak is mondhatni kötelező valami kisebbséginek lennie, fehér férfi nem lehet, de ugyanez van mondjuk a producereknél is. Úgyhogy most sírnak azok akik ezt szerették volna elérni... nem kapnak többé munkát ott a fehér bőrszínük miatt.

"Hollywood's identity crisis: Actors, writers and producers warn of 'reverse racism' in the film industry which has created a 'toxic' climate for anyone who is a white, middle-age man"

Aztán ez még a magyarországi mainstreambe is eljutott... A New York Times véleményrovat vezetője felmondott, mert totál egyoldalú lett a lapjuk és útálják őt a munkatársai, mert nem állt be a sorba.

"Felmondott a „független” New York Times szerkesztője a lap egyoldalúságára hivatkozva"

Angol verzió:

"Bari Weiss Resigns From New York Times, Citing ‘Illiberal Environment’"

Aztán itt vannak story-k amik vegyesek, mert kapcsolódnak a nagy Twitter hackhez és talán másról van szó amit állítanak, de pl. a BBC kérte a munkatársait, hogy hagyják ott a Twittert, mert "toxikus".

"BBC journalists are becoming addicted to 'toxic' Twitter, bosses say as corporation launches review into social media use amid fears it is undermining impartiality rules"

Ugye, ahogy a cikk is írja a Twitter használat veszélyezteti a pártatlanságot, függetlenséget... vagyis a Twitter esetében, a totál "haladó" irányvonalat követnék az újságírók. Van is pár nagyon durva történet arról, hogy az újságírókat állítólag semmi más se érdekli csak hogy a Twitteren levők mit gondolnak, ott pedig a szélsőbal és a progresszíó az úr.

Most megjelent egy tanulmány, hogy az eddig gondoltnál is rosszabb a helyzet és a Twitteren levő újságírók még annál is sokkal kisebb "buborékokban" vannak mint amit eddig gondoltak az emberek és igazából fogalmuk sincsen arról, hogy hogyan gondolkozik  többség.

"Journalists’ Twitter Use Shows Them Talking Within Smaller Bubbles"

Ezzel a Twitter hackkel kapcsolatban a Disney is kérte tán a munkatársait, hogy töröljék a fiókjaikat. Itt viszont tán van egy olyan része a storynak, hogy a Disney bepánikolt, ugyanis a hackelés miatt kiderültek bizonyos titkok amit nem szerettek volna ha kiderülnek. Nem tudom, hogy igaz-e a dolog, végül nem mélyedtem bele, de arról beszéltek ezzel kapcsolatban, hogy kiderült tán, hogy az igaz, amit a Disney állít, hogy hány nem tudom tízmillió felhasználójuk lett a Disney streaming szolgáltatásra, viszont ami kiderült a hackelés miatt, azaz hogy csak 8% hajlandó fizetni ezért a szolgáltatásért, vagyis totális kudarc igazából az egész.

"New Rumor Details That Disney Encouraged Individuals To Delete Twitter Accounts After Recent Twitter Hack"

Egyébként nemrég jelent meg a cégről egy negyedéves jelentés és borzalmasan szerepelt, sok millárdos vesztesége van a Disney-nek.

"Közel 5 milliárd dollárt bukott eddig a Disney a koronavírus miatt"

"A világon szinte mindenkinek betett a járvány, és most bebizonyosodott, hogy minél nagyobb valami, annál hatalmasabbat tud zuhanni."

Ami a streaminget illeti... azt inkább segítenie kellett volna koronavírusnak, de nem így lett. Bár a magyar cikk erről nem is tud, és inkább pont abban reménykedik.

"Just 8% of Quibi’s Initial Free-Trial Users Have Converted to Paying Customers, Analyst Firm Estimates"

Aztán, Bill Maher megint felszólalt a progresszívek ellen, bár ugye ha emlékszel még rá... pár éve ő volt az aki azt kérte a műsorában a gazdag emberektől, hogy döntsék be a gazdaságot, mert Trumpot csak így lehet megállítani. Szóval már egy ideje neki is sok ami most van és ezt megint jelezte. A "cancel kultúrát", - ami arról szól, hogy valakit valami "bűnéért", amit talán már több mint 20 éve követett el tönkreteszünk, - tette középontba.

 "Maher panel blasts 'cancel culture': It's a form of 'social murder'"

Aztán a szintén a Trump utáló MNBC-nél lett az egyik producernek elege. Kilépett és írt egy nyílt levelet amiben a mai mainstream médiát ráknak nevezi.

"Personal news: why I’m now leaving MSNBC"

Szóval ezekből is láthatjuk, hogy a haladók egy részének már kellemtlen amit sikeresen elértek.

Most meg pár egyéb hír:

Ilhan Omar, progresszívnek mondott, kisebbségi politikus annyira megrészegült a sok lázongás láttán, hogy kimondta... fel kéne számolni teljesen az USA gazdasági és politikai rendszerét.

"Ilhan Omar Calls For ‘Dismantling’ American Economy And Political System"

Aztán történt egy olyan "apróság" is, hogy az amerikai legfelsőbb bíróság kimondta, hogy Oklahoma továbbra is az őslakosoké...

"Supreme Court says eastern Oklahoma remains Native American territory"

Most még arról van szó tán csak, hogy törvényhozási értelemben, de már most mondják, hogy ez alapján végig lehet csinálni, hogy kimondják, hogy Oklahoma nem az USA része.

Egyébként meg tán egy olyan ügyből jön ez, hogy egy őslakos nem akarta, hogy elitéljék pedofiliáért, mert azt megengedi nekik az ő kultúrájuk és felvetette azt, hogy valami régi irat miatt ez a terület nem tartozik az USA fennhatósága alá és a legfelsőbb bíróság igazát adott neki, és így nem lehet őt letartózatni gyermekek megrontásáért se...

Aztán egy cikkben arról van szól, hogy a Google képes lehet úgy manipuálni a választásokat, hogy Trump szavazatainak a 10%-át elrabolja, ezzel elérve, hogy veszítsen.

"Dr. Robert Epstein: Google Will Shift 10% of Voters to Make Trump a ‘Blip in History’"

Aztán egy igazán durva történet... bár a tüntetésekkel kapcsolatban is most lehetne sok mindenről írni, most csak pár dolgot emelek ki.

Az történt, hogy egy fiatal fehér anyukát megöltek a Black Lives Matteresek, miután azt kérték, hogy mondja, hogy Black Lives Matter, de ő azt mondta, hogy "All Lives Matter" vagyis mindenki élete számít (nemcsak a feketék élete).

"Black Lives Matter Sociopaths Raid Facebook Page of Young Mom Murdered for Saying ‘All Lives Matter,’ Torment Her Family"

Aztán... a "békés tüntetők" a képviselők házaihoz mentek megrongálni azt Seattleben, úgyhogy megint voltak "dehát mi veletek vagyunk, akkor miért bántotok minket is" történetek. Egyébként meg felmerült, hogy nem vágják meg a rendősrség költségvetését, még a rendőrök mellett is voltak tüntetések, de végül megtették... bár tán nem 50%-kal.

"Seattle City Council president addresses protests targeting council members’ houses"

Aztán egy kis "get woke, go broke". Az egyik tv társaság úgy döntött, hogy mivel most mindeki haragszik a rendőrökre, törli az élő rendőrségi munka közvetítéseket.

Emiatt szerzett tán egy jó pontot a haladóknál, viszont elveszítette nézőinek felét, miközben minden más csatorna a vírus miatt növelete a nézői számát.

 "A&E Loses Half Its Viewers After Canceling 'Live PD'"

Egyébként most a sport területén van rengeteg hasonló story. Korábban megingathatatlannak hit sport események veszítenek masszív nézői számokat, miután olyan dolgok vannak, hogy pl. letérdelnek a nemzeti himnusz alatt a sportolók, vagy van ahol egyszerűen lemennek a pályáról az alatt... ezt sokan egyenesen árulásnak tartják és ez látszik a számokon is.

"ESPN Ratings Sink To All-Time Low Over ‘Woke’ Left Wing Politics"

A sporttal kapcsolatban annyi ilyen story van ma már, hogy vannak Youtuberek akik erre specializálódtak, hogy ezeket mutassák be. Az amerikaiknál ez a sport dolog egyfajta nemzeti összetartozási kellék volt elég erősen még nemrég, tehát a progresszívek meg akarták szállni és most látszik mi lesz emiatt. Közben meg pl. a Kínában történt dolgokról a honlapjaikon nem lehet beszélni, mert fontos nekik a kínai piac, de az USA-ban nagyon "bátrak", hogy szidják az országot ami milliomossá tette őket.

Egyébként a "békés tüntetéseken" olyan is volt már, hogy könyveket égettek, köztük Bibliákat is. ( Koránt természetesen nem. ) Ugye máskor hasonló dolog mindig a legrosszabb időkre emlékezteti a haladókat, csoda, de most nem.

"WATCH: Protesters Burn Bibles In Portland, Rip Protective Boarding Off Buildings"

Viszont sok idő után és közvélemény kutatási felmérések szerint a lakosság nem szereti ezeket a lázongásokat és  ezért egy idő után jöttek a cikkek arról, hogy igazából az erőszakos része a tömegnek tán... "White supremacist"... mert van egyetlen konkrét ember aki talán az, mert ismernek valakit akinek a ismerőse szerint az... Kb. ilyesmi szintű dolgot fogadtak el bizonyítéknak.

Aztán a közvéleménykutatások szerint azoknak akik szembe mennek a BLM-mel nől a számuk és a fehérek között már ők vannak többségben.

De készült egy másik kutatás is, ami azt a progresszíveknek biztos nagyon furcsa dolgot mutatta, hogy még a feketék se akarják megszüntetni a rendőrséget:

"Poll: Most Black Americans Want Police to Remain in Their Areas"

Vagyis megint jó nagy késéssel rájöttek, hogy megint egy olyan ügyért küzdenek amit tulajdonképpen kb. senki se támogat.

Úgyhogy több hónap semmittevés után Portland Demokrata városvezetője felszólalt a "békés tüntetők" ellen, miután azok egy rendőrörsöt megpróbáltak felgyújtani úgy, hogy közben rendőrök voltak benne és a kijáratokat elbarikádozták, hogy ne tudjanak kijönni. Itt volt tán, hogy egy öreg néni oltotta el a tüzet, akinek cserébe a képébe festéket dobtak. Szóval végül nem halt meg senki, mert sikerült megakadályozni  a tüzet.

Aztán persze rengeteg más brutális dolog is történt mostanában, de eddig a Demokraták azt hitték, hogy mindenki ezt szeretné, most, hogy látták, hogy ezzel inkább Trumpot segítik, előállt a Demokrata polgármester, hogy ez már durva volt, és "gyilkossági kísérlet".

"Portland mayor claims rioters 'attempted' murder, 'The Five' says it's his fault"

De máshol is voltak durva történetek, csak ugye most a teljesség igénye nélkül vesszük végig a dolgokat, mert sohase érnénk a végére.

Még ami nagyon fontos egyéb történet... Ugye a Patreon két éve mindenféle szabály, vagy törvénysértés nélkül, saját szabályzatát is megszegve bannolt embereket, a politikai nézeteik miatt.

Most egy kisebb szereplő pert nyert velük szemben és rögtön a legnagyobbak is ezért elkezdtek perelni, ami viszont olyan durva végösszegű lehet majd, hogy az egész cég talán meg fog szünni:

"Court’s final ruling against Patreon opens legal avenue to defend against deplatforming"

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr5416133402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VikThor_ 2020.08.12. 20:52:35

Màr attól tartottam, hogy megszűnt a blog.

GABOR2 2020.08.12. 23:30:45

@VikThor_: Csak szünetet tartottam, aztán meg nagyon sok volt az egyéb dolgom. Úgyhogy ez így összejött.
süti beállítások módosítása