Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Az XCloud története folytatódik, most az okostelefonokkal próbálkoznak

2020. július 17. - GABOR2

A felhő nem kerülhet le a napirendről, hiába bukik folyamatosan; hisz ez a "jövő technológiája" és sok milliárd fekszik már benne, úgyhogy durva lenne elismerni a bukást. Így hát valamit keríteni kell az álló felhőkapacitásoknak és szokásos módon, kötelezően össze kell kapcsolni valami mással, mert másként nem vennék.

Így van ez az XClouddal is. Nemrég volt róla cikk, hogy elbukott. Korábban arról álmodoztak, hogy két milliárd játékosuk lesz, de ehelyett csak a csőd várt rájuk, dehát ez a felhő... ha bukik csak annyi van, hogy újra és újra előveszik. Most úgyis a jegybank adófizetői pénzből "megmenti"  a Microsoft-ot is, tehát adtak neki egy csomó adófizetői pénzt, tehát a víziós, profitot nem hozó hülyeségeket lehet erőltetni.

"Microsoft has talked about reaching 2 billion gamers with its vision for xCloud, but Mixer wasn’t in a strong enough position to help achieve that goal. “When we think about xCloud and the opportunity to unlock gameplay for 2 billion players, we know it’s going be critically important that our services find large audiences and Facebook clearly gives us that opportunity,” says Spencer."

"A Microsoft felhő alapú mobilos játékszolgáltatást indít"

"A Microsoft xCloud néven indít felhő alapú, streamelt mobilos játékszolgáltatást szeptemberben – jelentette be Phil Spencer, a Microsoft Xbox üzletágát vezető ügyvezető alelnöke."

"A felhő alapú mobilos játékszolgáltatás úgy működik majd, hogy a felhasználók a mobiljukon, tableten streamelik a játékokat, mely egy felhőben fut. Ezáltal egy kevésbé erős mobil-hardveren is nagy számítási kapacitást igénylő játékokat lehet futtatni."

Így van, és azonkívül, hogy szaggatni fog, meg pl. Google esetében helyetted dönteni, ha esetleg majd egy olyan helyre tévedsz a mobiloddal, ahol nincs térerő, vagy nem elég erős, akkor szívtál, ha épp akkor is játszottál.

De nézzük is, hogy mennyire bíznak maguk is a sikerben, hisz kapásból összecsomagolták mással, ami miatt az... minő felhasználóbaráti hozzáállás... drágább lett. És plusz poén, hogy az egészet korábban a Pamkutyás reklámban is olyannak állították be, hogy mélyen a zsebedbe kell nyúlnod, ha állandóan ezt használnád, most meg hála az XCloudnak még drágább lesz. Vajon sikerül-e totál hazavágnia más termékét is a Microsoftnak az XCloudnak?

Meglátjuk.

"Az Xbox Game Pass és a Porject Xcloud nevű szolgáltatást vonják össze az Xbox Game Pass Ultimate előfizetői számára, akik magasabb díjat fizethetnek a szolgáltatásért. Ezzel több mint 100 Xbox Game Pass játék válik elérhetővé mobilokon, tableteken. A szolgáltatást kipróbálható verzióban is elérhető lesz. A társaság nemsokára piacra dobja az Xbox X nevű konzolt, az Xbox One következő generációját." 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr1416015754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása