Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Orbánék Japán-féle megoldása az adósságra

2020. június 30. - GABOR2

Bár szerintem a koronavírus válság gazdasági problémáit nagyon rosszul kezelik Orbánék, de most megjelent egy hír amiért jár a pirospont.

Ugye a magas államadósság nagy problémája sok országnak. Orbánék csökkentenék is, de ezzel párhuzamosan mást is csinálnak... Azt amit a japánok.

A japánok nemzeti adóssága a GDP-jükhöz képest a legmagasabb, jelenleg 234% körül van, viszont el szokták mondani, hogy ez annyira nem baj, nem ront az ország megítélésén túl sokat. És ez azért van, azonkívül mert Japán egy gazdasági nagyhatalom, mert igazából a japánok nem a külföldnek tartoznak.

Orbánék meglehetősen hatékonyan vitték az országot hasonló irányba:

"Olyat tett a magyar lakosság, amit még senki Európában: itt a friss államadósság-lista"

"Az Eurostat frissen publikált számai szerint van egy mutató, amelyben Magyarország vezet az EU-ban: a magyarok kezében van a legtöbb államadósság, ebben már Máltát is magunk mögé utasítjuk."

Ez segít politikailag is, az országot kevésbé tudják zsarolni. Csak ennek így is kéne maradnia.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr5115974774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása