Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A felhő egyetlen esélye: kötelezővé teszik

Avagy mindenki szereti és ez lesz a jövő, de azért kötelezővé tesszük

2020. június 30. - GABOR2

Megintcsak rátaláltam egy a millióból-nak tűnű cikkre ami arról szól, hogy majd mindent megváltoztatnak a jövő technológiái... ezúttal az építőiparban. Felhős fertőzést is hamar érzékeltem.

"Gyökeresen megváltozik az építőiparban dolgozók élete: új lendületet ad a technológia"

Szokásos felhős duma: Te egy paraszt vagy, de jön az új nemzedék, ami már imádni fogja amiket mi kitalálunk és persze te is belátod, hogy ez a jövő, csak idő kell, hogy felfogd:

"A mezőgazdaság után még mindig az építőipar az az ágazat, amely a legkevésbé számít digitalizáltnak, elindult azonban egy pozitív változás, aminek több oldala is van: lassan az új generáció digitális és online világhoz való igényei beszivárognak ugyanúgy az építőiparba, mint minden más szegmensbe, másrészt szabályozási szinten is nyomás alá helyeződnek a piaci szereplők, harmadrész pedig sokan maguktól is belátják, hogy hosszú távon érdemes beruházni ugyanis hatékonyabb, gyorsabb, precízebb és kisebb költségű működést eredményez."

Szóval az egész egy természetes folyamatnak van leírva, ami mindenképpen be fog következni. Tipikus felhős szöveg...

Nevén is nevezik a gyereket, és megint elmondják, hogy a fiatalok akarják ezt:

"A lassabb, de trendszerű folyamatok egyike, hogy a fiatalabbak, az egyetemről frissen kikerülők számára az első perctől kezdve alapvetés a számítógépes tervezés, a rendszerszintű, felhőalapú adatmegosztás, a közös projektmunka, a 3D-ben, szoftverrel tervezett, épített és üzemeltetett épületek."

Aztán esetleg azt gondolhatod, hogy a felhő itt csak egy a sok innovatív dolog közül, de aztán halad a cikk tovább. A felhősök megalomán kérdezési stílusa is itt van:

"A digitalizáció végérvényesen leuralja az építőipart?"

Micsoda megfogalmazás... mély frusztrációra utal.

Aztán a cikk többi része már csak felhő igazából:

"Az építőipari folyamatok digitalizáltságában meghatározó szerepe volt a BIM (building information modelling) létrejöttének. Ez a technológia már régen rendelkezésre állt, vannak országok, ahol állami kényszer váltotta ki, hogy nagyobb hangsúlyt kapjon, néhol kormányzati szabályokba foglalták bele, hogy az állami projekteknél kötelező a BIM segítségével tervezni és kivitelezni, míg a többi helyen most a járvány segíti a szélesebb felhasználói bázist."

Államilag kötelezték a cégeket, hogy így dolgozzanak... kényszer. Ez kell a felhő sikerének, más nem segít. Korrupció, hogy tegyék kötelezővé.

"A BIM olyan digitális platformot ad a teljes projekt alá, ami lehetővé teszi, hogy a tervezéstől kezdve az üzemeltetésig a különböző szereplők együttműködhessenek."

Vagyis pl. hackerek is beleláthatnak a dolgokba és mivel ez kötelező, ki se tudod kerülni.

Na jó... mi az a mi kötelező még az ilyen cikkeknél? A hülyítés arról, hogy sokkal több pénzed lesz ettől:

"EGY PROJEKTNÉL, AHOL JÓL ÖSSZERAKOTT TERVEK VANNAK, AKÁR 15-20 SZÁZALÉKKAL IS CSÖKKENTHETŐK A KIVITELEZÉSI KÖLTSÉGEK."

Így van, ez itt is megvan, viszont már 2020 van, tehát már rengeteg bizonyíték van rá, hogy ez nem szokott összejönni, úgyhogy mostmár azért bele kell tenni ezekbe a cikkekbe, hogy talán ez nekünk sem fog összejönni... persze csak azért mert mi vagyunk a béna sz@rok:

"az üzemeltetőknél pedig még hiányzik a digitális és mérnöki tudás ahhoz, hogy jelentős pénzt lehessen megfogni a BIM segítségével. "

Mi az ami még hiányzik? Hát az, hogy ez lesz az elkerülhetetlen jövő, de nyugi van olyan is:

"Számunkra hamar világossá vált, hogy az építőipar sem tudja elkerülni a digitalizációt. Most azonban új fejezethez érkeztünk e tekintetben, hiszen a meglévő folyamatok automatizálása és digitalizálása mellett az iparágat átívelő új megoldások születésének is tanúi vagyunk. Erre példa a BIM rendszer, amelynek széleskörű alkalmazása a következő évtizedben mindennapossá fog válni.”

Menni fog ez a felhő, csak abszolút kötelezővé kell tenni...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr2115974818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása