Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Érdekes... a kormány után a tudósok se akarnak maguknak elektronikus szavazást ( digitális állam, elektronikus szavazás, MTA )

2020. június 24. - GABOR2

Érdekes, hogy a kormány után a tudósok se szeretnének elektronikus szavazást... magukról.

A kormány is és a tudósok is, amúgy az életünk minden területét digitalizálnák, de amikor a hatalmukról van szó... valamiért nem kérnek belőle. Hogy miért... erre kapunk is egyfajta választ. Az MTA vezetésének kiválasztása túl fontos, ahhoz hogy rábízzák:

"Kardos szerint egyébként az is kérdéses, hogy jogilag egyáltalán lehet-e távszavazást tartani annyira húsba vágó kérdésben, mint az MTA elnöki posztja. "

Szóval ők is fontosak, a társadalom többi része már nem annyira, ott mehet a teljes digitalizáció, a problémák ellenére, amit most valamiért nagyon jól meglátnak.

Vicces, hogy most hogy magukról van szó, a tudósok hirtelen találnak egy csomó kifogást, hogy a fejlődést ne engedjék be magukhoz:

"ELEKTRONIKUS ELNÖKVÁLASZTÁST TERVEZ AZ MTA VEZETÉSE, DE A TUDÓSOK EGY RÉSZE SZERINT EZ NAGYON ROSSZ ÖTLET"

"a tervezett elektronikus közgyűlés ezen felül is felvet olyan kérdéseket, amelyekre nincs vagy nem elég megnyugtató a válasz."

Huhh... nem mondják. Hirtelen aggódni kell egy kis digitalizáltság miatt tudóskák?

Hirtelen felmerül, hogy a dolog... esetleg rosszul is működhet... de persze csak most, amúgy ezzel árasztanának el mindent:

"Kardos szerint egyébként az is kérdéses, hogy jogilag egyáltalán lehet-e távszavazást tartani annyira húsba vágó kérdésben, mint az MTA elnöki posztja. Hogyan biztosítják a szavazatok titkosságát egy olyan rendszerben, ami szükségszerűen egy harmadik fél, ebben az esetben egyébként ráadásul az Információs és Technológiai Minisztériumhoz köthető cég szolgáltatásán keresztül működik? Mi történik, ha technikai hiba miatt valaki nem tudja kifejteni az álláspontját, vagy nem tud szavazni? Vagy nem derül ki egy szavazás eredménye? Mi történik, ha egy ilyen technikai hibára utólag derül fény? – tette fel a legaggasztóbb kérdéseket Kardos. "

Ha érdekel titeket, még hosszabban hogyan és miért aggódnak a tudósok ha saját maguk között kéne elektronikusan szétosztani a hatalmat, olvassátok el a teljes cikket.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr7915913174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása