Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A magyar digitális állam egy újabb, nagyon veszélyes dologgal bővült ( a NAV egyre több mindent lát )

2020. május 31. - GABOR2

Külön milyen "jó" látni a múltkori személyes élmény után, amikor is összeomlott a NAV rendszere, hogy még tovább bővül a digitális fegyvertáruk.

Méghozzá, egy olyan "aprósággal", hogy elvileg mostantól a NAV látni fog minden két magyar adóalany között történő számlát... így szinte az egész hazai gazdasági életre rálátása lesz.

Ezzel van egy olyan "aprócska" gond, hogy ha valakik, hackerek bejutnak a NAV rendszérébe azok is tudni fognak kb. mindent az országról. És bizonyos titkosszolgálatok biztos be is jutnak.

"Július elsejétől minden olyan számlát látni fog a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, amely két magyar adóalany között történik, így szinte az egész hazai gazdasági életre rálátása lesz - jelezte a Portfolio-nak adott interjújában Németh Lilla, az RSM adóüzletágának vezető menedzsere, akivel arról beszélgettünk részletesen, hogy milyen fontos változások lépnek életbe bő egy hónap múlva az online számla területén és erre hogyan készülhetnek fel a vállalkozások. Szavaiból kiderül, hogy a magyar gazdasáfehérítési csodafegyver esetében az új módosítások legalább akkora jelentőséggel bírnak, mint a rendszer két évvel ezelőtti - szintén - július elsejei indulása."

A biztonság szó nullaszor szerepel a cikkben.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr8815730664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madarász Henrik 2020.05.31. 02:39:10

Ennek eredményeként még több magyar kisvállalkozás fog tönkremenni az adóhivatal bírságai miatt, amíg a külföldi cégek jól ellesznek a magyar állami támogatásokból.

GABOR2 2020.05.31. 11:12:25

@Madarász Henrik: Könnyen lehet. Meg összességében amit tán "adnak" adócsökkentéssel, fehérítéssel visszaveszik... tehát mennyivel több pénz van a vállalkozásoknál akkor= 0.

Orbán nagyon csakran úgy ad, hogy amit az egyik kezével ad, azt a másikkal elveszi.

Persze ez még mindig jobb mint a progresszívek akik csak elvesznek.
süti beállítások módosítása