Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A koronavírus és a gazdaság és Orbán...9

2020. május 31. - GABOR2

A mostani részhez erősen kötődik ez.

Szóval miújság? Igazából minden happy, nem igaz?

Olvashatsz ilyet:

"Orbán Viktor: Sokkal gyorsabban jöhet helyre a gazdaság, mint korábban hittük"

Mostmár Budapest is "újranyitott", hisz legyőztök a vírust. De vájunk csak... legyőztök a vírust? Dehát rekord számban van itthon és a világban eset. Biztos csak én nem értek valamit... á, de várjunk csak, akkor miért vannak ilyen című friss cikkek:

"Megállíthatatlanul terjed a koronavírus"

"A világban 5 927 255-en fertőződtek meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 364 933, a gyógyultaké pedig 2 493 792-re emelkedett a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombat reggeli összesítése szerint. Egy nappal korábban a fertőzöttek száma 5 810 331, a halálos áldozatoké 360 332, a gyógyultaké pedig 2 416 528 volt."

Sok helyen ahol lazítottak meg újra nőt az esetszám. Miért nem aggaszt ez itthon senkit? Talán mert, sohase volt komolyan véve valóban a vezetők részéről ez az egész, és mostmár több lenne a hátránya mint a haszna ennek a színháznak?

Ez se hangzik jól:

"A koronavírus fertőzőbb mutációja terjed Magyarországon"

"Arról már korábban beszámoltunk, hogy már egy sokkal agresszívabb, halálosabb koronavírus-törzs terjed Európában. Most hazai kutatók állítják: Magyarországon is a virulensebb változat terjedt el."
Komolyan úgy tűnik mint ami lecseng? Akkor miért van ilyen című cikk is:
"Hatalmasat ütött Kínán a koronavírus-járvány, ami most nagyon gyorsan terjed a világban"
"A világon gyorsul a koronavírus terjedése, a WHO figyelmeztetést is adott ki: adataik szerint szerdán rekordszámú volt az új esetek száma globálisan. "
Szóval figyelem... a "legyőzött" vírus gyorsabban terjed mint valaha és nálunk még az átlagnál is rosszabb verziója van. Csak szólok.
De nyugi, mert:
"A jövő évi költségvetés a gazdaságvédelemé"
Jövőre a gazdasági növekedés 4,8 százalék lehet. És ez tényleg nem túl optimista, hisz a bázis adat az idei lesz, ami nagyon rossz lesz, de héj... jól hangzik ez a 4,8 növekedés, nem? Csak ne tudnánk, hogy mitől lehetséges.
Egyébként meg nem adnak plusz pénzt a gazdaságnak, azt felejsd el, marad a hitel, hisz magyar vagy.
Viszont van itt valami számodra, ha félnél a járványtól... szavak.
"Közel 3000 milliárd forint a járvány elleni védekezési alapra"
Ha jobban megnézed, akkor viszont már ilyet is írnak:
"Csaknem 3000 milliárd forintos forrással egészségbiztosítási és járvány elleni védekezési alapot hoz létre a kormány a költségvetésben." 
Vagyis ott a járvány elleni védekezés mellett van valami más is... biztos csak valami apróság, "egészségbiztosítási alap" is ez. Oké, lássunk tisztán igazából mennyi jut ebből a "járványra"; nos... "a járvány elleni védekezés központi tartaléka 30 milliárd forint." Waó, akkor kemény 1% a "egészségbiztosítási és járvány elleni védekezési alap"-nak a járvány rész... de jól hangzik amúgy nem... mintha felkészültek lennénk, pedig nem... pedig rekord mértékben terjed igazából a vírus mint láthatjuk.
Aztán vannak hírek amikről lehet ezt is, azt is mondani... ha csak a kormány híreit hallgatod, akkor csupa jó dolog minden. Pl.:
"Átlagosan 400 ezer forint megtakarításuk van a fiataloknak"
"a fiatalok 55 százaléka rendelkezik megtakarítással, ez a két évvel ezelőtti 41 százalékos mutatóhoz
képest jelentős növekedés."
De persze lehetne mondani ezt is:
"A magyar fiatalok 45 százalékának semmilyen megtakarítása nincs"
Vagy ezt:
"A magyar fiatalok kétharmada nem rendelkezik érdemi megtakarítással"

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr7615730696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GABOR2 2020.05.31. 11:34:45

Fura dolgok történnek itt már másodjára. Egybeolvad a szöveg. Ez valami hiba.

GABOR2 2020.05.31. 11:40:28

Oké... hiába szerkesztem át újra és újra, mindig újra összefolyik a szöveg. Elnézést, ezzel nem tudok mit kezdeni.
süti beállítások módosítása