Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A jegybanki akciók miatt másként reagálnak még a csődökre is

2020. május 31. - GABOR2

Mondd csak, ha azt hallanád, hogy csődbement egy cég, akkor hanyadik lenne sorrendben nálad erre az az akció a listádon, hogy beletedd a pénzed? Utolsó se? Nos, de várjál, most más világ van, itt vannak a jegybankok...

Nos, a Hertz autókölcsönző részben csődött jelentett, erre öntötték bele a pénzt:

"Teljes őrület: széttépték a csődöt jelentő cég részvényeit"

"Szedi az áldozatait a válság, nemrégiben a Hertz, amely a világ egyik legnagyobb és legrégebbi autókölcsönzője csődvédelmet kért, azonban ez nem tántorította el a befektetőket, sőt egyenesen rávetették magukat a cég részvényeire szerdán."

"A vállalat, amelyik túlélte az 1930-as évek nagy gazdasági válságát, a második világháborút, több olajár sokkot és a 2008-as pénzügyi válságot is, most történetének legnehezebb időszakát éli. A Hertz, a világ egyik legnagyobb és legrégebbi autókölcsönző cége hatalmas adósságállománnyal és hajszálvékony marzsokkal érkezett meg a mostani válságba, most pedig csődvédelembe menekült, miután nem tudta kifizetni hitelezőit."

Amúgy ez azért is érdekes, mert ugye... a " nem a tied, hanem bérled"-é a jövő elvileg, dehát... mégse.

"Bár a General Motors példájából kiindulva meg van az esély arra, hogy a vállalat az adósságának az átstrukturálása és a működésének az újragondolása után megerősödve kerüljön ki a mostani krízisből, ez korántsem egyértelmű. A befektetők azonban eléggé úgy néz ki, hogy hisznek a cégben, hiszen valósággal rávetették magukat a vállalat részvényeire szerdán, a Hertz árfolyama 140 százalékot emelkedett."

Szóval csődbement a cég és a részvénye erre 140 százalékot emelkedett... Hát igen, korábban már írtam, hogy a mai környezetben a részvény árfolyam nem alkalmas arra, hogy levonjál biztos következtetéseket a cég állapotára vonatkozóan.

Hogyan lehet, ez, miben reménykednek a befektetők? Nos... a jegybank majd úgyis segít:

"a jegybank mentőövet dob a cégnek" Így van... ma valóssággal előnyös, ha csődbe megy egy cég... majd jön a jegybanki segítség.

Mindenesetre a goré itt nem hitt a cég jövőjében:

" Egy valamit amit viszont biztosan tudunk, hogy a Carl Icahn, a cég korábbi legnagyobb részvényese megszabadult minden kitettségétől a cégben. "

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr7715730676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása