Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Digitális államot a népnek... de ne nekünk ( nem lesz digitális parlament )

2020. május 20. - GABOR2

Úgy tűnik az Orbán kormánynak mégis maradt még valami félelemérzete a túlzott digitalizációval és netrekötöttséggel szemben... no persze nem akkor amikor a nép dolgairól van szó, hanem amikor közvetlenül a saját hatalmára lehetne ez veszélyes.

Elutasították a digitális parlament ötletét... Ezt jól tették. Csak vannak más fontos dolgok is amiket nem kéne sebezhetővé tenni. Sajnos a kormány más fontos területeken viszont kritikátlanul nyomatja a digitalizációt, ami támadhatóvá teszi neten át az országot.

"Szél: Leszavazta a kormány a digitális parlamentet"

"Az Igazságügyi bizottság ülésén a kormánypártok leszavazták a digitális parlamentről szóló Alaptörvény-módosítást, közölte Szél Bernadett pénteken."

Persze fontos lenne tudni a konkrét okokat, de csak ezt kapjuk:

"a kormánypárti képviselők nem indokolták, hogy miért nyomtak nemet előterjesztésére."

Nyilván Viktor gyanút fogott, amikor olyanok, mint Szél Bernadett ajánlanak ilyesmit. Eszébe juthatott a régi mondás Sztálintól: "Nem azok döntenek, akik szavaznak, hanem azok, akik a szavazatokat számlálják". A netrekötött szavazásnál meg a hackerek...

Bárcsak felismerné, hogy a digitalizáció máshol is veszélyes lehet.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr2715708640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása