Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A Zoom további lépései, amivel segít más felhőket is és egy "apró tévedés"

2020. május 06. - GABOR2

Sajna a Zoom más felhős cégeket is segíti:

"Az Oracle-től is bérel kapacitást a Zoom"

"Jelentős mértékben bővíti szerverkapacitását a Zoom videokonferencia-platform a december óta exponenciálisan növekvő forgalom hatására. A cég a héten az Oracle-lel kötött megállapodást a felhőalapú megoldások használatára."

"A Zoom a kapacitásproblémák elkerülése érdekében kötött most szerződést az Oracle-lel, így a cégnek mostanra gyakorlatilag az összes nagy felhős platformszolgáltató a partnere, beleértve az Amazont és a Microsoftot."

Viszont kiderült, hogy a cég "egy kicsit", talán szándékosan, talán nem, hazudott a napi aktív felhasználóinak számáról; igazából sokkal kevesebben vannak mint amit mondtak... ami azt jelenti, hogy sok probléma nem is talán a hírtelen jött sok új felhasználó miatt van, hanem a sokkal kevesebb felhasználót se tudták kiszolgálni rendesen, mert annyira gyenge a "megoldásuk".

"Erősen túlzott napi aktív felhasználószáma kapcsán a Zoom"

"A vállalat 300 milliós bázisról számolt be, miközben ez az érték a meetingek napi résztvevőszámát takarta."

"Az nem világos, hogy a vállalat PR részlegének véletlen bakija áll a dolog mögött, vagy a cég szándékosan próbálta valótlan adatokkal helyreállítani az elmúlt hónapokban a hírnevén esett csorbát, az mindenesetre biztos, hogy a közölt érték erősen félrevezető. Ugyanis míg a napi aktív felhasználószám a szolgáltatást egy napon belül igénybe vevő egyedi felhasználók számát takarja, a videomeeting-résztvevők száma ezzel szemben az egy nap bonyolított videobeszélgetések összesített résztvevőadataira vonatkozik - magyarán ha egy felhasználó egy nap tíz meetinghez csatlakozik, azt a cég is tíz résztvevőként számolja."

"A két szám között tehát igen jelentős eltérés lehet - az pedig egészen biztos, hogy a Zoom napi aktív felhasználószáma nem éri el a 300 milliót. Ráadásul nem ez az első eset, hogy a Zoom félrevezető kommunikációt használ, korábban termékéről hamisan állította, hogy az végpontok közötti titkosítást alkalmaz."

Mindesetre most a védelmen is erősít, igaz csak a meglevő dolgokat állítja be alapnak... ami miatt kényelmetlenebb lesz használni. A mai világban pedig sokaknak a kényelem fontosabb...

"Újabb védvonalakat húz fel szolgáltatásában a Zoom"

"Kötelező lesz a meetingek jelszavas védelme az ingyenes fiókoknál, és a csatlakozók adminisztrátori jóváhagyását is alapértelmezetten bekapcsolja a cég."

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr4915665060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása