Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A Microsoft továbbra is biztospontunk, ráadásul mással is előállt

2020. április 30. - GABOR2

Mindenki nyugodjon meg, a koronavírus nem változtat meg mindent, vannak biztospontok. Ilyen például a Microsoft... pontosabban az a tulajdonságuk, hogyha kiadnak valami nagyobb frissítést, akkor abból sokaknak problémája lesz. Most is így volt:

"Fájlokat töröl és Kék Halált okoz a Windows 10 legújabb frissítése"

Úgy tűnik különösen ráhajott a Microsoft diversz fejlesztőcsapata, hogy mindenki érezze, ők szilárd pont ebben a zivataros időkben:

"Úgy tűnik, hogy a Microsoftnak megint nem sikerült tökéletesre csiszolnia a Windows 10 másfél héttel kiadott legújabb frissítéscsomagját. Egyes beszámolók szerint ugyanis az április 14-én megjelent javításpakk nem csak biztonsági réseket zár le, de újabb problémákat is okoz egyeseknél - méghozzá igen komoly adatvesztéssel és működési zavarral járókat."

"Ez a frissítés egy katasztrófa. Törölte a rendszermeghajtóra mentett fájljaimat, a képeimet, a dokumentumaimat, valamint azokat az alkalmazásokat is, amiket a Windows Store-ból töltöttem le", idézi az egyik felhasználót a lap. "A rendszerem automatikusan frissült április 19-én. Elvesztettem egy rakás fontos Word fájlt. És egy mappát is. Belenéztem az átmeneti mappákba is és próbáltam letelepíteni a frissítést is, de nem jelennek meg újra""

A jövő is ígéretes:

"A Microsoft ugyanis korábban közölte, hogy májustól kezdődően már csak biztonsági jellegű frissítéseket fog a Windows-okhoz kiadni - ami azt jelentheti, hogy a szóban forgó hibák javítására még a szokásosnál is tovább kell majd várni."

Aztán még erre is képesek voltak:

"Elrontotta a Chrome védelmét a Windows 10 tavalyi frissítése"

Aztán a Microsoft nemcsak szoftverekkel foglalkozik ám:

"Véletlenszerűen kikapcsolhat a Microsoft Surface Pro 7"

"A Microsoft eddig nem sokat tett a kellemetlen probléma megoldásáért."

A Microsoft Surface Pro 7 egy vonzó és modern termék, ugyanakkor messze nem hibátlan. Egyre több felhasználó panaszkodik a gyártó fórumain például arra, hogy a gép váratlanul csak úgy kikapcsol. A probléma eredetileg több hónapja merült fel először, és azóta is sokak mindennapjait megkeseríti.

Újabb problémák várhatók majd:

"A felhasználók ugyanakkor továbbra is tanácstalanok, és elégedetlenek a Microsoft hozzáállásával, a javítás hiányával. A Microsoft szakemberei azt ígérik, hogy dolgoznak a megoldáson, ami hamarosan megérkezhet."

Viszont az arc megmaradt náluk, szóval dacára mindezen hibáknak, a konkurenciát megpróbálják lealázni:

"Jött a Microsoft és jól nekiment a Zoomnak"

Pedig a Microsoft Teams-ben is vannak hibák.

Aztán Bill Gates alapítványát is meghackelték, és már lelkileg készítenek fel cikkekben, hogy csak a szélső-jobbosok, nácik és összeesküvés hívők, stb-k, akarják "fegyvernek" használni az ott találtakat. Vajon miket találnak majd... 25.000 ezer email fiókról van szó:

"WHO, CDC, Gates Foundation all hacked: thousands of passwords leaked"

Aztán persze mit szeret Soros György? Ha a pénz csak úgy jön hozzá.

A felhős cégek is szeretik ezt, de van egy másik hasonló megoldás is... például termékekben, amit kifizettél, még reklámokat is elhelyezünk. Most egy érdekes dolog történt, mert nemrég az volt terítéken, hogy a Microsoft vissza akar venni a reklámokból, de úgy tűnik úgy gondolták van egy jobb ötletük... mi lenne, ha inkább még több helyre raknának be inkább reklámot:

"Újabb helyen kezdett el reklámot megjeleníteni a Windows 10-ben a Microsoft"

"újabb helyet talált a Windows 10-ben hirdetései számára. Beszámolók szerint ugyanis immár az operációs rendszer keresőablakában is elkezdtek a cég reklámjai felbukkanni."

Most még csak saját termék, de ha beválik...

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr4315650348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bandiras2 2020.04.30. 13:25:30

Még mindig túl sok fehér férfi dolgozik magas fizetésű programozóként, az ilyen jól kereső helyekre még több "women of color" valamint kisebbségi, afgán bevándorló, stb, valamint megfelelő gender képesítéssel rendelkező fehér feministát kell felvenni, miután a fehér patriarchátus képviselőit kiraktuk a cégtől. Ez a jövő útja. A frissítés meg szar? Hát ahol gyalulnak, ott hullik a forgács.

GABOR2 2020.04.30. 14:30:25

@bandiras2: Ezért is kell átállni felhőre... ott havonta kell fizetni meglevő termékért, nem kell kreatívnak lenni, olyan új dolgokat kitalálni ami kell a piacnak, olyan szinte mint egy közmű. Azt meg nem kell zseniknek működtetni.

bandiras2 2020.04.30. 14:42:28

@GABOR2:
Egészen addig, amíg jó kis kutya vagy, és nem formálsz olyan véleményt ami nem tetszik az aktuális woke vezetésnek, és hitelen kívül találod magad a felhőn, a la cancel culture
patreon...
Alex Jones...
A felhő csak egy cifra kifejezés, hogy az adataidat egy másik ember számítógépén tárolod.

GABOR2 2020.04.30. 14:47:07

@bandiras2: "A felhő csak egy cifra kifejezés, hogy az adataidat egy másik ember számítógépén tárolod."

Plusz beleláthat a titkosszolgálat és talán a konkurencia, volt már jópár több százmilliós szivárgás is... és te még mindezért fizessél is örökké.
süti beállítások módosítása