Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A koronavírus se szünteti meg az okostelefon sebezhetőségeket

2020. április 09. - GABOR2

Bár a koronavírus miatt sokan a technológiához menekülünk és egyre több mindent szeretnék, hogy okostelefonon intézünk, azok továbbra is biztonság szempontjából közel nullák.

"Évekig lehetett meglesni az iPhone- és Mac-felhasználókat kameráikon át"

"Azok, akik az elmúlt években az Apple valamelyik mobil vagy asztali termékét használták, ne lepődjenek meg nagyon azon, ha esetleg egyszer csak szembe futnak a neten pár, róluk titokban készült videóval! A szóban forgó kütyük segítségével ugyanis teljesen titokban rögzíthettek idegenek képeket és felvételeket róluk, nem csak hogy tudomásuk nélkül, de konkrétan saját almás eszközük kameráján át."

És most elárulok valamit ami lehet, hogy sokkol, úgyhogy csak óvatosan... ezzel nem zárult le az utolsó sebezhetőség... még van belőle pár tízezer... és... a jövőben is készülhet rólad kép így. Ezt a sokkot a mainstream nem hozza Rád, bár lehet, hogy emlékszel, hogy volt már pár ezer okostelefon sérülékenyes cikk. Úgyhogy csak óvatosan.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr5015599910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása