Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Irónikus: Nem automatizálnak, mert nincs elég ember és nem térül meg elég gyorsan

2020. március 11. - GABOR2

Robotizáció, automatizáció... azért kellenek és jók, mert nincs elég ember és nagyon megéri. Nos... egy újabb felmérés szerint sem.

"Automatizálnának a cégek, de túl lassan térül meg és nincs elég munkaerő"

Valami zavar van az erőben, mert ráadásul kiderül, hogy a felmérést olyanok készítették, akik ebből akarnának pénzt csinálni... és nem hazudoznak, hogy 20-1000%-os profit növekedések lesznek itt kapásból. Most tisztára csalódtam itt, kik ezek, szűz-kezdők?

"Az autonóm mobil robotokkal(AMR-ek) foglalkozó Mobile Industrial Robots (MiR) kutatást végzett amerikai autóipari, elektronikai, FMCG és logisztikai (3PL) vállalatok között, hogy képet kapjon a belső logisztikai folyamatok automatizálásával kapcsolatos attitűdökről."

"Az autóipari és logisztikai vállatok válaszadóinak több mint 50%-a jelezte, hogy a szakképzett munkaerő hiánya áll a további automatizációs terveik útjában."

 "A válaszadók több mint fele az összes iparágban azt mondta, hogy az automatizációs befektetés megtérülése nem elég gyors." 

Nem ez volt az első, se második alkalom amikor arról látok cikkeket, hogy az automatizáció, robotizáció nem is éri meg annyira.  Ez nem is csoda, hisz... egy robot lehet, valamiben nagyon gyors és szuper, de más dolgokhoz meg nem ért, vagy csak annyira, hogy egy retardált is ráver. Vagyis egy robotnak nem mondhatja egy főnök, hogy bár ez és ez nincs benne a munkafeladat leírásodban, de csináld meg, mert különben ki vagy rúgva. Egy munkahelyen rengeteg probléma felmerülhet, amihez értelem kell, hogy meg tudják oldani és a robottól ezt hiába várják.

Meg nincs elég ember... hát igen, akik a szalag mellett álltak, nem mind lehetnek ezután valami programozók.

A megtérülés viszont érdekes... annyira drágák lennének, vagy... mivel ezek már ugye a "jövő iparát" csinálnák, talán olyan konstrukciók, hogy fizess örökké és legyen a cucc mindig neten, meg felhőben? Már megint a felhőt  akarják majd drágán rásózni az emberekre? Úgy tűnik így se fog menni.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr3215515762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása