Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Update-eljük magunkat Microsoft story-kból

2020. február 26. - GABOR2

Kicsit hanyagoltam a Microsoft témákat mostanában, pedig nagyon fontos "apróságok" történtek arrafelé.

Talán a legfontosabb az, hogy:

"Eltűnhetnek a reklámok a Windows 10 modern appjaiból"

"A Microsoft még idén nyáron lekapcsolja a hirdetési rendszerét."

"Újabb szög került a Windows 10 modern appjainak koporsójába, a Microsoft pénteken bejelentette az Ad Monetization rendszerének 2020. június 1-gyel esedékes lekapcsolását. Ez a reklámkiszolgáló küldi ki a UWP keretrendszert használó, avagy modern Windows 10-es szoftverekbe a hirdetéseket."

Ennek örülnünk kellene-e?

Mert ugye jónak hangzik, viszont a Microsoft nagyon szeretne valami olyan bevételt, ami "csak úgy jön" és ez volt az egyik terv erre, ( a felhő is ilyen ) de nem ment. Ami viszont elvezet ahhoz, hogy vajon lesz-e ehelyett valami másik ötletük erre?

A válasz nem késett sokat, a Microsoft a felhasználókra akarta kényszerírteni a Bing használatát. De az üzleti szféra felháborodása ezt megakadályozta:

"Nem tetszett a Microsoft üzletei ügyfeleinek, hogy Binget kellene használjanak"

"A felhasználók haragjára reagálva végül a Microsoft mégsem kényszeríti a Bing használatát.

A Microsoft korábban úgy döntött, hogy az Office 365 ProPlus felhasználók számára a Binget teszi az alapértelmezett keresőmotorrá, a Chrome-ban is. A redmondi csapat most mégis meggondolta magát, és így már csak opcionális lesz a rendszergazdák számára, hogy telepíthetik a Bing kiegészítőt a vállalat eszközeire."

"Ha tartotta volna magát az eredeti ötletéhez a Microsoft, akkor a februári frissítések után az Office 365 ProPlus felhasználók alapértelmezett keresőmotorjává vált volna a Bing."

Szóval ez ki lett védve, de a vezetés maradt és valószínű megy arról a brainstorming, hogy hogyan keressenek állandóan pénzt, úgy hogy a már meglevő dolgokból szednek ki még több pénzt. Maradt még pl. hogy még több felhasználói adatot fognak elpasszolni harmadik feleknek pénzért. Bár azt már tán most is csúcsrajáratják.

Aztán, hogy érezd a fejlődést és a törődést, újabb alapprogramok kerültek a kivonandók listájára:

"35 év után újabb alapprogramokat rak ki a Windows-ból a Microsoft"

Aztán megint valami fura ok miatt extrém módon hibás volt a Windows 7, biztos nem azért, hogy váltsál Win 10-e...

"Újabb rejtélyes hiba a Windows 7-en"

Egyesek nem tudják lekapcsolni a számítógépeiket.

"A felhasználók döntő többségénél idén januárban megszűnt a Windows 7 terméktámogatása, azonban a Microsoft röviddel később kénytelen volt bejelenteni, hogy a holnap esedékes, februári hibajavító kedden kiad majd hozzá egy patchet. Sérülékenységet ez nem fog befoltozni, helyette megoldja azt a januári frissítéssel behozott hibát, ami miatt egyeseknél a beállított háttérkép helyett fekete háttér jelenik meg."

"Úgy tűnik, hogy az elmúlt napokban egy ennél sokkal súlyosabb hiba is felütötte a fejét: a Windows 7-et használók egy tábora arra panaszkodik, hogy nem tudja a Start menüből leállítani a számítógépét. Mikor lekapcsolás gombra kattintanak, akkor egy hibaüzenetet kapnak,..."

Persze itt van nekünk a még élő Win10 is és a Microsoft diversz szempontok szerint kiválaszott csapata keményen dolgozik továbbra is, hogy mindig megkapjuk a legújabb frissítéseket. És továbbra is jó sz@rok...

"Visszavonta a Windows 10 javítását a Microsoft"

"Teljesen térdre kényszerített egyes számítógépeket."

"Nem bizonyult komplikációktól mentesnek a Microsoft februári hibajavító keddje, a cég visszahívta a KB4524244 jelzésű biztonsági frissítést. "

"A telepítése után sajnos azonnal szállingózni kezdtek a panaszok, hogy egyes számítógépek nem tudják telepíteni a javítást, mások nem hajlandóak többé elindítani a Windowst, esetleg lefagy az operációs rendszer. Emellett a frissítés kiüthette a Windows gyári alaphelyzetbe való visszaállítására kitalált funkciót is."

Ha azt hinnéd ennél nem lehet rosszabb:

"Adatvesztést okozhat a Windows 10 frissítése"

"Egyeseknél nagyobb lehet a baj az eredetileg hittnél."

"A jelek szerint ez annyira nem vált be egyeseknél, sőt: konkrétan katasztrófába torkollott a Windows 10 megjavítási kísérlete. A panaszok alapján a hibás javítás eltávolítása ugyan sikeres volt, azonban ezzel együtt törlődött a visszaszerezni kívánt felhasználói fiók összes adata is, beleértve például a sokak által használt Dokumentumok és a Képek mappák tartalmát."

Szóval lényegében a Microsoftnál a szokásos mederben folyt az élet.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr8715493106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása