Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A kiszámíthatatlan jövőről

2020. február 26. - GABOR2

Ugye erről már volt szó nálam... A jövőkutatók mindig úgy csinálnak mintha a jelenlegi folyamatok gond nélkül biztos végigfolyhatnának.

A koronavírus mutatja, hogy a forgatókönyvek alakulhatnak egészen másként is. Bár nyilván nem állítóm, hogy ez egy történelemet annyira befolyásoló vírus lenne, viszont jól mutatja, azt, hogy simán jöhet egy olyan vírus, ami ennél brutálisabb és nem fogjuk tudni megállítani. Láthatjuk, hogy mennyi tipikus B kategóriás filmes hibát követnek el a hatóságok.

Például a két hetet csak úgy feltételezték, hogy elég a karanténra, de ma már tudjuk, hogy nem és a gyógyult betegek továbbfertőznek.

Van az a ukrán nős story, hogy a kutyája nélkül nem megy, erre utánnaküldenének, hogy kihozzák így is.

Trump nagyon kiakadt állítólag, mert egy csomó embert hazahoztak, akit nem lett volna szabad "sajnálatból".

És itt vagyunk mi magyarok is. Ugye a diákcsoport karanténba kerül, de csak két hétre ami nem elég, plusz nem tudom, hogy ez hogy van, de tán valami sport csapat viszont szabadon mászkálhat, pedig közelebb voltak a vírusohoz mint a diákcsapat?

A kínai hatóságok is inkább azt választották, hogy az orvost aki a rosszt hírt közölte, megfenyegették, hogy hallgasson vagy baja lesz.

Tegnap az iráni miniszter előállt, hogy megnyugtassa a tömegeket, de ez aligha sikerült, mert a sajtótájékoztatója közben is úgy folyt róla a víz mintha csapból jönne... ja igen, már az egyik iráni miniszter is elkapta.

Olaszban totál el lett minden cseszve.

Szóval a lényeg... ha azt hiszed, hogy hű milyen fejlettek vagyunk, mi "győznénk", hát ez egyáltalán nem biztos, sőt a fejlettség inkább jobban segíti a terjedés sebességét.

Ez a vírus is ha eljut Afrikába jobban fogja csökkenteni a migrációs nyomást, mint ami embert eddig átvett Európa az utóbbi években.

Nem tudjuk mi a jövő, lehet, hogy valami ilyen, jön egy vírus és kiírtja mondjuk az emberiség 4/5ét. Európában fejlett orvosi eljárások és gyógyszerek csökkentenék talán a kárt, de mondjuk Afrikában totál tombolna. És akkor majd rájönnek, hogy hiba erre építeni minden tervet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr2315492886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása