Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A Fidesz annyira szereti a digitális államot, hogy saját vívmányát is leszólhatják a promó kedvéért

2020. február 26. - GABOR2

Hamarosan egy kártyán lesz mindenféle adatunk. Csodálkozhatsz, hogy eddig miért nem volt ez így? Adatvédelmi okokból.

Ez az aggodalom megy most  szépen a levesbe és ezután elég lesz, ha csak egy valami nem lesz meg, akkor nem lesz meg semmi.

De ez semmi... a Fidesz, hogy ezt a szokásos módon promózza ( csak a szép, csak a jó jöhet szóba ) még a korábban kiépített Kormányablak rendszert is lealázhatóvá teszi, pedig az állítólag az szupergyors és kényelmes... mostantól nem.

"Egyetlen kártyán minden személyes adat"

"Both András, az IdomSoft Zrt. termékfejlesztési vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy nemcsak a születésnél, hanem más életesemények kapcsán is embert próbáló és rendkívül időigényes feladat jelenleg az okmányok beszerzése, ez pedig megoldásért kiált. Az adó- és a tajkártyáért, a személyazonosító igazolványért és a vezetői engedélyért vagy éppen az anyakönyvi kivonatért is más-más hivatalba kell elmenni. A cél pedig a kormányzat iránymutatása alapján az, hogy minden igazolvány adata egyetlen kártyán, a csippel ellátott e-személyin legyen."

Hát szerintem pedig pl. a jogosítványért is  és a személyiért is ugyanoda kell menni pl., dehát jó... most mindenáron valahogy fikázni kell a régi rendszert és úgyse veszi észre senki... Majd egy héttel a bevezetése előtt lesz szó a hátrányokról is egy rövidke cikkben.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr9815492966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása