Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A felhő ereje: hiába volt nő a főnök, repült a cloud miatt

2020. február 07. - GABOR2

Ha követted a felhős jelentéseimet és cikkeimet, már láthattad, hogy baj van a felhő körül. Annyira nem vészes már a felhő réme, hogy abba is hagytam azokat a jelentéseket. Viszont a bukás következményei azért szépen lassan jönnek, egyre több "víziós" vezető bukik meg, mert nem tudja tovább szépíteni a csődött.

A felhő sok cégnek milliárdos kárt okozott és most nem a hackelésre gondolok, hanem azokra a cégekre amik elhitték, hogy jó ötlet felhős szolgáltatónak lenni.

Korábbán már leírtam többször, hogy hogyan tudták titkolni a kudarcokat a víziós vezetők a részvényesek előtt, ezt nem írom le újra. Ez viszont már egy régi nóta és a részvényesek fokozatosan meg tudják az igazságot.

Egy korábbi esetre is emlékeztetnék, amikor a részvényesek nemcsak simán ki akarták rúgni a felhő imádó vezetőt, hanem be is perelték.

 "Perbe fogják a részvényesek az Oracle-t"

"A vád szerint félrevezette a befektetőket a vállalat, nem is annyira kelendő a felhő."

"Befektetői perlik be az Oracle-t, a panasz szerint azért, mert a cég félrezetette őket a felhős technológiák térnyerése kapcsán. A több befektetési alapot, például a floridai Sunrise város tűzoltóinak nyugdíjalapját is összefogó perben a felperesek azt állítják, hogy az Oracle nem megfelelő tájékoztatást adott a felhős bevételek növekedéséről, ezzel pedig súlyos károkat okozott."

A mai történet víziós, legendás, női, tehát divers, felhő imádó, főnőkét nem perelték be, legalábbis eddig, csak szépen szélnek eresztették, miután sok éven át, sok milliárdos kárt okozott a viziója.

"Távozik az IBM vezérigazgatója"

"Távozik az IBM vezérigazgatója, Ginni Rometty, jelentette be meglepetésszerűen a cég a csütörtökön."

"Távozik az IBM éléről Ginni Rometty vezérigazgató, jelentette be a technológiai óriás csütörtökön. Az elmúlt mintegy nyolc évben az IBM arcaként megjelenő vezető az egyik legismertebb amerikai cégvezérként hagyja ott a társaságot az ott töltött negyven évnyi munkaviszony után. Utódja áprilistól Arvind Krishna, a társaság felhős üzletágának jelenlegi vezetője lesz."

"Rometty távozása meglepetésként érte mind a cég dolgozóit, mind a szakmát, ahol az IBM-re évek óta jellemző, átütő sikerek nélküli útkeresés dacára az egyik legelismertebb amerikai cégvezetőnek számított. A vezető feladata volt, hogy az IBM-ből a régi idők begyepesedett, hardverfókuszú technológiai multijából egy modern szemléletű, elsősorban felhőalapú és AI-termékekre fókuszáló technológiai céget alakítson, a folyamat azonban Rometty szerint sem ment teljesen zökkenőmentesen, a tulajdonosok türelme pedig mostanáig tartott."

Az IBM vezetőcseréjének hírére a cég papírjainak kereskedés utáni árfolyama 4 százalékot emelkedett.

Aki amiatt aggódik, hogy jaj, ezután az IBM biztos megint életképes céggé fog változni... nos, úgy tűnik, a felhős behülyítés mérge annyira erős náluk, hogy még mindig azt hiszik, hogy nem a felhővel van a baj, hanem saját magukkal, tehát mi a megoldás... még több felhő:

"Utódja áprilistól Arvind Krishna, a társaság felhős üzletágának jelenlegi vezetője lesz."

Micsoda név, Krishna... a felhőhöz úgyis kell hitbeli fanatizmus.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr3515463358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KalmanBlog 2020.02.08. 23:34:17

> A vezető feladata volt, hogy az IBM-ből a régi idők begyepesedett, hardverfókuszú technológiai multijából egy modern szemléletű, elsősorban felhőalapú és AI-termékekre fókuszáló technológiai céget alakítson

Magyarul: dobja ki ami a vállalat értéke volt, és szálljon vesenybe azon a hájpolt területen, ahol mindenki más is versenyez és még ha jól csinálja, akkor is csak egy lesz a sok közül. Zseniális terv.

GABOR2 2020.02.09. 09:27:25

@KalmanBlog: Egy lesz a sok közül egy olyan területen ami alig termel profitot, ha betartják a kezdeti ígéreteket, hogy olcsók lesznek, ha viszont nem tartják be a létezésük értelme kerül veszélybe, hisz mi értelme van úgy bérbevenni, ha csak két évig éri meg... pár speciális eset ennyi.

Amúgy meg ha visszaolvasol a "felhő jelentésekre", tényleg mindig pont az volt, hogy a befektetőket jobban megnyugatta, hogy stagnál legalább a hagyományos termék eladás, mint mondjuk 15%-os felhő növekedés. Aztán meg nem győzik szidni azt ami életbentartja őket.
süti beállítások módosítása