Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Egy jinny járthatott Orbán Viktornál ( innováció, digitális gazdaság )

2020. január 31. - GABOR2

Nem is olyan rég írtam róla, hogy fura, de teljesen ellenmondó írások jelennek meg arról, hogy hogyan állunk digitális gazdaság terén, meg mennyire vagyunk innovatívak.

Sokan azt mondják nagyon rosszul állunk és éppen ezért ebben még hatalmas potenciálok vannak és ez segíthet egy darabig a munkaerőhiány problémán. Mások, köztük Orbán Viktor, nemrég kijelentették, hogy mi már tulajdonképpen digitális országnak vagyunk tekinthetők...

Vannak akik szerint a középút az igaz.

Mindenesetre ha láttak is egyesek fejlődést, azt mindig felvetették, hogy bizony a KKV-k akkor is problémásak, azok nem innoválnak...

Nos... úgy tűnik járt valaki Viktornál...

Someone Jinny: - Mit kívánsz gazdám?

Vikor Orbán: - Legyenek a KKV-k innovatívak.

Someone Jinny: - Oké, 20 év és teljesül a kívánságod.

Viktor Orbán: - Őőőőő, nem! Azt akarom, hogy már tegnap legyenek innovatívak!

Someone Jinny: - Ő... ez kicsit átírja történelmet, meg a logikát, sok elemzőt hülyének fognak nézni, de... kész van gazdám.

És íme megszülethetett ez az elemzés:

"Igaz lenne? Egy csapásra eltűnt a magyar gazdaságot sújtó évtizedes átok"

"Múlt év végén nagy szakmai figyelmet kapott az a felfedezés, miszerint Magyarország vállalkozásainak fejlődési üteme az elmúlt három évben ötször gyorsabb volt, mint az uniós átlag. Az elmúlt évek gyors fejlődésének köszönhetően cégeink ledolgozták lemaradásukat a visegrádi országokhoz képest. A fejlődés azért óriási meglepetés, mert abban korábban erős konszenzus volt a közgazdászok között, hogy a hazai fejlődés egyik legfontosabb gátja a magyar cégek (különösen a kkv-k) makacs és óriási termelékenységi lemaradása. Szepesi Balázs és Pogácsás Péter a meglepő adatok ismertetése után annak járt utána, hogy mi lehet az oka a hirtelen javulásnak."

"...a friss adatok alapján könnyen lehet, hogy át kell alakítanunk a képünket a magyar vállalkozásokról. A számok ugyanis azt mutatják, hogy kis- és középvállalkozásaink az elmúlt években szárnyra kaptak, fejlődésük ötször gyorsabb volt, mint az uniós átlag. Ezzel nagyrészt ledolgoztuk lemaradásunkat a visegrádi országokhoz képest. Az uniós átlagtól még messze vagyunk, de ebből a hátrányból nyolc év alatt hét százalékot tudtunk lefaragni."

"Amennyiben az adatok helytállók és tartós jelenséget írnak le, akkor az sok szempontból átalakítja a képünket a magyar gazdaságról."

De mindegy hogy mit kívánsz, végül úgyis azt kívánod bárcsak sohase kérted volna...

Ugyanis, ha már tegnap szuperinnovatívak voltunk az azt jelenti, hogy... a remélt tartalék potenciál nincs ott, vagy csak sokkal kisebb mértékben létezik mint amennyire gondoltunk korábban.

"Másrészt ennek van egy figyelmeztető jelentése is: nem biztos, hogy a kis- és középvállalkozások strukturális problémáinak megoldásában még olyan növekedési potenciál van, mint korábban gondoltuk. Vagyis érdemes máshol is keresgélni a jövő növekedési faktorait."

Persze ebben a cikkben is van olyan rész ami firtatja ezeket az eredményeket, érdemes elolvani a teljes cikket, meg tovább menni onnan is még a teljes írásra.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr2015448530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2020.01.31. 12:53:50

Ha jól viselkedel a Jinny neked is teljesíti a ki nem mondott kívánságod, ...
...egy helyesírási kézikönyvet ;)
Érzed a csillámporos varázst, milyen érzés lesz mikor teljesül?

GABOR2 2020.01.31. 13:18:33

@A nassoló kistigris: Én ilyenre nem vágyom; nincs kedvem még ezzel is még lassítani az írást. Ez is csak megbánt kívánság lenne.

2020.01.31. 13:30:03

@GABOR2:

"Én ilyenre nem vágyom"
Igen, ez nem is akkora nagy baj. Lenne egy-két tippem (cic magazin ilyesmi xD), de biztos vagyok benne hogy amúgy is feltaláltad már magad :P

GABOR2 2020.01.31. 14:03:09

@A nassoló kistigris: Én meg már arra számítottam, hogy jöhet az a rész, hogy akkor digitális helyesírásellenőrző legyen, mert azt nem kell bújni, de más irányt vettél...

GABOR2 2020.01.31. 14:04:18

@A nassoló kistigris: Jó látni, hogy vannak emberek akik tényleg képesek az élet legapróbb dolgain is ilyen nagyokat nevetni. Boldog ember lehetsz.

GABOR2 2020.01.31. 14:30:25

@A nassoló kistigris: Akkor elnézést kérek tőled és mindenkitől akinek a helyesírásom kínokat okozott és akkor tévedtem... te nem lehetsz boldog ember. Bár ki tudja, lehet csak az apró problémákat látod meg az életben, a nagyokon átugrasz.

De mehet egyszerre akár a kettő is... valaki szereti a szenvedést és nem is akarja megszüntetni. Például nem mutat rá konkrétan mi okozza a kínokat neki, hogy folytatódhasson.

GABOR2 2020.01.31. 14:56:32

"A nassoló kistigris" Miért törölted saját magad?

2020.02.05. 20:05:07

@GABOR2:

"Én ilyenre nem vágyom"
Leszakadna a Jinny dereka. Majd lesz másmilyen...De Jinny tudja, a Jézuska is mindig tudja mi kell a fa alá.
süti beállítások módosítása