Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Bízzál bennük: több mint 250 millió ügyféladat "szivárgott ki" és ráadásul remek marketingesek ( Microsoft, a felhő ereje, Win 7, Win 10 )

2020. január 31. - GABOR2

Megint megmutatkozott a felhő ereje, meg hogy milyen jó ötlet a felhőbe feltölteni mindenkinek fontos adatokat. Hisz ott profik vannak és kényelmesebbé teszi az életet... azoknak akik adatokat lopnak, hisz egy akcióval akár egy egész kontinens adatait el lehet lopni.

"Óriási adatszivárgás volt a Microsoftnál: 250 millió felhasználói rekord érintett"

"A Microsoft a hét közepén egy figyelmeztetést tett közzé honlapján, amiben kénytelen volt beismerni egy igen súlyos adatszivárgás elszenvedését. A tavaly decemberben megesett incidensben elképesztő mennyiségű: 250 milliónál is több felhasználói adatrekord szivároghatott ki a cég szervereiről."

"Profikra" bízod az adataid:

"Redmond érdekesen fogalmaz azzal kapcsolatban, hogy erre miként kerülhetett sor - ugyanis egy hálózati konfigurációs módosítást okol, amiről azonban sem azt nem árulja el, hogy az ő munkatársai végezték -e el, sem azt, hogy véletlenül sikerült -e elrontani, vagy szándékos szabotázs állhat a háttérben." 

De legalább "gyorsan" észrevették az ilyet, ahogy igérik:

"...adatbázisa védtelen maradt és heteken át hozzáférhetővé vált az interneten át illetéktelen számára is."

Miért is ne tenné... volt már, hogy kártérítést kellet volna fizetnie? Ebben az esetben is, ha csak egy dollár per ügyfél kártérítést kéne fizetnie az elég kellemetlen lenne, pláne ha egy felhő szivárgás igazi kárait kéne megfizetni, ahol cégek ezreinek fontos adatati lopják el. De nem, soha se kell fizetni... Éppenséggel lehet ők maguk csinálják direkt ezeket a "szivárgásokat", hogy így átjátszák mások szellemi termékeit és egyéb adatati az NSA-nak.

Aztán... biztos totál véletlen volt, de totál véletlen, hogy a Windows 7 utolsó frissítése miatt a háttérkép feketévé változott. Biztos nem arról van szó, hogy mindenkinek akit így el tudnak érni küldtek egy jelzést, hogy ideje a pénztárcákat újra megnyitni és a Win 10 nevű kémkedő programukra váltani.

"Búcsúhibát kapott a Windows 7"

"A probléma az asztali háttérképet érinti, pontosabban annak a hiányát: az érintett felhasználók a beállított fotó helyett fekete hátteret látnak. Egyelőre nincs kizárva, hogy a gond csak akkor jelentkezik, amennyiben a háttérkép beállításainál a nyújtásos megjelenítési mód van beállítva, így az érintett felhasználók megpróbálhatják átállítani valami másra a pozicionálást..."

Mert olyan, hogy tesztelés nem létezik ma már a diversz vállalati kultúrban, hisz egy diversz csapat nem hibázhat elméletileg...

Aztán még nem a találgatás, hogy vajon akkor g##i-e Microsoft, hogy ezt nem javítja, de végül meg fogja tenni... az üzenet már úgyis átment, ha átment.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr515448584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása