Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Már megint kiderült, hogy hiába lettek bevezetve a "jövő technológiái" ez nem ért semmit - de ez az emberek hibája, természetesen

2020. január 22. - GABOR2

Fejlődniük kell az "ez lesz az elkerülhetetlen jövő" cikkeknek, hiszen ahogy halad előre az idő egyre nyilvánvalóbb, hogy amiket ígértek, pl. mesés bevételnövekedéseket nem valósulnak meg. Úgyhogy kell egy bűnbakk és minő szerencse, a bűnbakknak itt vagy te, aki hallgattál rájuk és megvetted a cuccaikat. Igen, minden a te hibád, hogy nem jött össze a nagy csoda. És most jönnek, hogy lehuzzanak még egyszer... legalább.

Persze ha ezután hallgatsz rájuk már nem 20%-os bevétel növekedés lesz, hanem egyből duplázol.

De mik is a jövő technológiai amik ezt teszik a vállalatoddal?

"a mesterséges intelligencia, a felhő, a blokklánc és a kiterjesztett valóság"

Melyik cégnek duplázódott meg a bevétele, mert "mesterséges intelligenciát" használ... ami igazából még nincs is? ( hacsak nem azoknak akik ezt értékesítik )
Melyik cégnek duplázódott meg a bevétele, azért mert nem saját magánál tartja az adatait, hanem rendszeresen fizet a felhőért, amik amúgy ma már baromi drágák. Microsoft árai olyanok, hogy két év után már megéri, hogy ha inkább a teljesárú szoftvert választod. De eleve... mégis hogyan nől a bevétel duplájára attól, hogy felhőbe tárolod az adatokat, vagy azon keresztül használsz szoftvereket, amik lényegében ugyanazok amik nálad lennének?
Melyik cégnek duplázódott a bevétele a blokklánc miatt és miért történt ez?
Kiterjesztett valóság... ma már annyira nem is slágertéma, de vajon ennél is... melyik cég növelte duplájára a bevételét és miért?

Talán a cégek eddig mikrocégek voltak és kemény egy dolgot adtak el, aztán meg kettőt?

Csak tíz százaléknak jöttek be az új technológiák... persze lehet azokban az esetekben is semmi közük nincs a cég növekedéséhez az új technológiáknak.

A cégek amúgy például a felhőbe nemhogy "beköltöznének", hanem inkább akiket behülyítettek is fordulnak vissza:

"az informatikai vezetők 73%-a dolgozik azon, hogy a nyilvános felhőből egyes szolgáltatásokat visszavigyenek egy privát felhőalapú megoldásba vagy hagyományos adattárolókba (de csak 22% mondta azt, hogy több mint ötféle szolgáltatást mozgatnak vissza),"

"...60%-uk szerint a biztonság az egyik legfontosabb szempont, ha a felhővel kapcsolatos stratégiát építik,"

A stratégia pedig az, hogy a felhőből visszavesznek "egyes szolgáltatásokat".

Node kalandozzunk a csődben:

"A technológiai innováció megfelelő sklázását szem előtt tartó vállalatok több mint kétszeres árbevétel-növekedést érnek el – állapítja meg az Accenture kutatása."

Jó lenne megvizsgálni azokat a konkrét vállalatokat...

"Miközben a vállalatvezetők többsége megbízik jelenlegi informatikai (IT) rendszerében, sokan mégsem nem tudják elérni azt az innovációs szintet, amely ösztönözné a növekedést és növelné az árbevételt – állapította meg az Accenture globális tanulmánya."

Ki hitte volna?

"A már bevált és a feltörekvő technológiák (pl. a mesterséges intelligencia, a felhő, a blokklánc és a kiterjesztett valóság) bevezetését vizsgáló kutatásból kiderült, hogy mindössze a vállalatok 10%-a hoz optimális döntéseket a technológiai beruházások és rendszerbevezetés során, illetve hozza ki a maximumot az ilyen projektekből. Az új technológiák határozottabb bevezetésével és az innováció szervezeten belüli sikeres skálázását akadályozó tényezők megszüntetésével ezek a cégek több mint kétszer akkora árbevétel-növekedést érnek el, mint kevésbé aktív társaik."

Szóval nem dupláztál... te vagy a sz@r. Igaz csak 10%-nak jött össze valamennyire, és ki tudja igazából miért.

"„A cégek többsége jelentős jövőbeni árbevétel-növekedésről mond le amiatt, mert szakadék tátong a technológiai beruházások lehetőségei és ténylegesen realizált értéke között” – mutatott rá Paul Daugherty, az Accenture technológiai és innovációs vezetője."

Szóval nincs vita te vagy a béna, mégha azt állítod nálad minden rendben, tehát máshol kéne keresni a bajt:

"Ugyanakkor a vizsgálat megállapította, hogy a vezetők 80%-a úgy véli, megfelelő technológiai háttérrel rendelkezik a nagyszabású innovációhoz, és 70%-uk azt gondolja, hogy nagyon jól ismeri szervezete innovációs beruházásait."

Szerencsére itt van ez a cég ami még több bőrt húzna le rólad, hogy "optimálisan" használd a "jövő technológiáit".

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr7915421650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GABOR2 2020.01.23. 11:09:31

Valaki írta az eredeti hírnél, hogy a felhő "irgalmatlan számítási kapacitást" kinálhat.

Az irgalmatlan számítási kapacitás hasznos lehet valóban, gyorsabban kész lehet a munka. De... akkor miért csak 10%-nak jön be és lesz "dupla bevétele"? Talán azért mert a többinek semmit se jelent igazán bevétel szempontjából az, hogy "irgalmatlan számítási kapacitása" lett. Ráadásul az "irgalmatlan számítási kapacitás" az alapból drága felhőnél is drágább, valami hiper-szuper-prémium-extra csomag ami már olyan drága, hogy nagyon speciális esetekben érheti meg, leginkább csak pár alkalomra... de abból is csak bajosan lesz dupla bevétel... talán ha a bázis adat nagyon gyenge.

KalmanBlog 2020.01.29. 02:43:45

@GABOR2: Az irgalmatlan számítási kapacitásról az jut eszembe, hogy amikor először lett saját számítógépünk, akkor nyomkodtuk mint a hülye, meg rakosgattuk az ikonokat, hogy milyen érdekes.

Aztán mikor az első saját gépemet vettem a saját pénzemből, az is hasonló eufórikus érzés volt.

Aztán egy idő után amikor új gépet kellett vennem valami miatt, akkor már feladat lett belőle: bakker telepíteni kell, költöztetni a motyót, stb.

Ott állok a hatalmas új számítási kapacitással, de mi a fenét kezdjek vele? Ha nem írok valami programot, aminek szüksége van arra a hatalmas számítási kapacitásra, akkor semmi értelme.

A legtöbb cég is így van vele: fogalma sincs, hogy mégis mire használja a rengeteg adatot és feldolgozó kapacitást. Hatalmas adathalmazok automatikus áttúrására és valamiféle következtetések levonására tényleg jó a technológia, de erre a legtöbb cégnek nincsen szüksége.

GABOR2 2020.01.29. 22:14:16

@KalmanBlog: "Az irgalmatlan számítási kapacitásról az jut eszembe..."

A történeted mutatja, hogy miért mondott csődöt első körben a felhő, pedig akkor még nem is annak nevezeték.

Talán akkor még nem voltál olvasóm...:

ujtechkor.blog.hu/2016/04/27/jean-fran_ois_lyotard_es_a_felho
ujtechkor.blog.hu/2016/04/28/idezetek_jean-fran_ois_lyotardtol_2_cloud

Szóval lett elég ereje a PC-knek is.

Persze fejlődtek a dolgok és vannak bizonyos speciális területek ahová ez nem elég, de a legtöbb, főleg kisvállakozónak elég.

"Ott állok a hatalmas új számítási kapacitással, de mi a fenét kezdjek vele? Ha nem írok valami programot, aminek szüksége van arra a hatalmas számítási kapacitásra, akkor semmi értelme."

És itt jött be felhő barátunk, hogy ha csak időnként kéne akkor segítenek neked. Node ma már az árak olyanok, hogy tényleg csak speciális helyzetben óké mondjuk, de hosszútávon, állandóan nem. Korábban amikor folyton néztem az elemzéseket mutatták, hogy a felhő a felhőt kínáló vállalatnak a leghatékonyabb helyeken is alig hoz profitot, nekik fenn kell tartani a kapacitást, amit mások nem akarnak állandóan. Viszont a drága felhő a léte egyik alapértékének mond ellen... a bérelt ebben a kategóriában is végül nem éri meg.

Nem is olyan régen volt a Microsoft-os cikkem ahol bemutattam, hogy az Office felhős verziója és nem felhős verziója között olyan kicsi a külömbség ma már, hogy két év után már ráfizetés.

GABOR2 2020.01.29. 22:20:45

@GABOR2: Talán nem is azokat kellett volna beraknom a linkbe, de az is érdekes... mit gondolt évtizedekkel korábban egy francia liberális befolyásos gondolkodó amikor azt hitte, hogy csak egy-két szuperszámítógép lesz és mindenki abból veszi ki a tudást. Amolyan előfelhő.
süti beállítások módosítása