Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Kérem, csak röviden! 2

2020. január 15. - GABOR2

Pár story amiről meg lehet írni a lényeget pár mondatban:

A Samsung megmutatta, hogy a főzőrobotja milyen vacak, de azért féljél, mert akkor is ez lesz a jövő elkerülhetetlenül:

"Szakácsrobotot csinált a Samsung - aggódhatnak a Michelin séf"

"Bár a Bot Chef érdekes fejlesztést, jelenleg nem úgy tűnik, hogy a séfeknek nagyon kellene aggódniuk miatta, és hogy elveszi a munkájukat. A szerkezet ugyanis még a Samsung saját, fent látható promóciós videójában is igen esetlenül látszik mozogni a konyhában, még alapszintű ételek elkészítése közben is."

"Ettől függetlenül persze nem lehet kérdés, hogy..."  ( bla-bla-bla, tudjuk)

Aztán a kecskeméti gyár megvalósította Orbánék álmát és innovált, javított a hatékonyságon és ezért... szépen Karácsony után kirúgdosott embereket:

"Elbocsátások voltak a kecskeméti Mercedes-gyárbanek"

" ...a munkaszerződések felbontására a gyártási folyamatok optimalizálása révén elért hatékonyságnövekedésnek köszönhetően."

Aztán: nagyon libsi volt, nagyon különc volt, nagyon menő volt, de nem létezhet tovább, hisz a libreálisok nem igazán a kitartásukról híresek. Rájöhettek, hogy milyen gáz ez felnőtten, pedig még nemrég ezek mentették volna meg a városokat:

"Szopóroller: 12 városból vonul ki a Lime világszerte"

"Az elektromos rollerek piaca ezzel újabb fejezetbe lépett, a kezdeti dinamikus növekedés után látszódnak az első üzleti nehézségek az egyébként igen tőkeigényes szektorban. A Lime mellett a Bird, a Lyft, a Scoot és a Skip nevű cégek már tavaly bejelentették, hogy kivonulnak bizonyos városokból."

Hasonlít a történet a "nem kell majd saját tulajdonú kocsi a mai fiataloknak" storyhoz.

Aztán:

"A mobiljuk menthetné meg a gyalogosokat a gázolástól"

Ha nem lett volna elég, hogy az okostelefonod tudtodon kívül folyton kémked utánnad és ezért feleslegesen fogyasztja az akksit, most itt egy újabb mód arra, hogy csak pár óráig használhasd csak maximum a telefonod.

Ha esetleg útonálló akarsz lenni kifejezetten ajánlott, hisz te és még három haverod körbeálljátok az autót és az nem indul el. Bár talán mégis...

" a Viziblezone startup, a vállalat a gyalogosok mobiljait, továbbá az autók fedélzeti számítógépeit, vagy az autókhoz kapcsolt okostelefonokat használná."

"A lényege, hogy a gyalogosok mobiljai folyamatosan jeleket sugároznának, a közelben lévő autók ezeket érzékelnék, majd a gyalogosról és a sofőrről összeállított profilok, az egymáshoz képesti pozíciók és az útviszonyok figyelembevételével a rendszer kiértékelné, hogy mekkora a gázolás valószínűsége."

Talán feltűnt, ha figyelmesen olvastál... ez is egy startup ami rendszere működéséhez elengedhetetlennek tartja, hogy ne csak úgy érzékeljen, hogy ott állsz, hanem, hogy... egy egész profil legyen rólad nála. Amit persze, majd el lehet adni harmadik feleknek...

"Az ötlet kiváló, de nagy szépséghibája, hogy a működéséhez a gyalogosoknak telepíteniük kell egy appot a mobiljukra, ami ráadásul erősen merítené a telefonjaik akkuját."

Alighanem zsákutca.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr9315411690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása