Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A Windows 7 "nyugdíjba ment", hát kapott is most egy "nagyon durva" hibát az NSA-tól

2020. január 15. - GABOR2

A Windows 7-et nem frissítik tovább és minő véletlen, pont most az NSA előállt azzal, hogy majd ők bemutatnak valami  "nagyon durva" hibát. Nyugi, erre még van folt, de rettegj, mert ha ezután nem állsz át Win10-re nagy bajok lesznek. 

Igaz, a nagy és középes szereplők folyamatosan be tudnak járni a legfrissebb Windowsokra bármikor, és adnak olyan cuccokat, hogy még a kicsi halak is megtehessék ezt. Tehát igazából a géped alig lesz kevésbé biztonságos ezután, ha nem frissül a Win 7.

De lássuk is... az NSA-hoz méltóan a titkosítással van valami gáz elvileg. Tehát alighanem ők már rég tudtak erről, használták is, de most egyfajta "váltsál Windows 10"-re promóció gyanánt ezzel ijesztgetnek, meg ezt az egy módot beáldozzák... Úgyis van rengeteg más út.

"Valamiféle orbitális sebezhetőséget készül javítani a cég"

"...a Microsoft magyar idő szerint kedd este 7 óra táján elérhetővé váló biztonsági frissítései többek közt egy abszolút eget rengető sérülékenységet is javítani fognak a Windows jó eséllyel összes támogatott változatában."

"A kiszivárgott információk alapján a kritikus hiba a titkosítási szolgáltatásokat nyújtó CryptoAPI programozási felületben, helyileg a crypt32.dll állományban található."

És még mennyi ilyen "orbitális" hiba van, de héj, bízzál egyre több fontos dolgot rájuk.

"A hiba rendkívüli súlyosságára utal, hogy az amerikai hírszerzés (NSA) egy rövid sajtótájékoztatón fog mesélni a problémáról, ami rendhagyó lépés a szervezet részéről."

Szegény Windows 7... az utolsó elfogadható Windows volt. Amik utánna jöttek már nem a felhasználó érdekeit tekintették a legfontosabbnak és hiába igényelnék a felhasználók, hogy ne tegye, kémkednek utánna ezerrel. Ezzel persze nincs baja az NSA-nak.

Ha váltanál... ne Windows 10 legyen az. Ajánlom inkább a Linux Mint-et. A legfelhasználóbarátabb Linux, plusz ma már rengeteg játék megy Linuxon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr3015411842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása