Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A magyar kormány ezerrel dolgozik továbbra is a digitális ország eljöveteléért

2020. január 15. - GABOR2

Miközen az Iránról szóló angol nyelvű cikkek kb. százszázaléka pánikolt egy esetleges kibertámadás miatt, itthon erről a dologról szinte senki se ejtett szót a nagyobb médiák részéről, sőt a magyar specializált tech híroldalak is hallgattak róla; pedig minden más aspektust kifejtettek ( kivétel Portfolio és Index, jó sok késéssel ). Vajon miért; talán azért mert mi meg ezerrel építenénk ki a digitális országot és az ilyen hírek megkérdőjeleznék az egész projekt értelmét? Akik építek, meg jó sokat hírdetnek ezeknél az újságoknál? Hisz az nem lehet egy ország hosszútávú érdeke, hogy egy olyan rendszer legyen a működésének az alapja, amit az ország ellenségei gond nélkül összeomlaszthatnak, de addig is amíg béke van, mind szövetséges, mind ellenség kémkedésre használhat. De nem, mi nyomolunk tovább:

"Palkovics: eljött az új innováció korszaka Magyarországon"

"A kormány azon dolgozik, hogy Magyarország a 21. század nyertese legyen, amihez elengedhetetlen a gazdasági fejlődés, melynek motorja az innováció - összegezte a miniszter."

Ennek az innovációnak hála rúgnak ki most embereket a kecskeméti Mercedes gyárból... a Karácsonyt legalább megvárták vele:

"Elbocsátások voltak a kecskeméti Mercedes-gyárban"

"...a munkaszerződések felbontására a gyártási folyamatok optimalizálása révén elért hatékonyságnövekedésnek köszönhetően."

Meg az innovációknak hála az ország egyre sérüékenyebb lesz hackertámadásokkal szemben.

A személyi igazolványon is változtatnak:

"Újítások jönnek a személyi igazolványoknál"

"Az e-személyit vizuális azonosításra, elektronikus személyazonosításra használják a leggyakrabban, de népszerű funkciók az elektronikusan igénybe vehető egészségügyi szolgáltatások és a közösségi közlekedés is. Tavaly október 28. óta az újonnan igényelt igazolványok csipje már személyi azonosítót és lakcímadatot is tartalmaz.

A Belügyminisztérium jelezte: a következő 2 évben tervezik az e-személyi csip- és operációs rendszerének és az alkalmazásnak a megújítását, az elektronikus aláírás, valamint a közösségi közlekedési funkció továbbfejlesztését, illetve a mobiltelefonok kártyaolvasóként történő használatának kifejlesztését."

Aztán azt teszi a kormány, amit a nagy techcégek is... ha nem megy a felnőttek hülyítése, hát megcélozzák a gyerekeket:

"Kivégzi a készpénzt a kormány az iskolákban"

"Az ország összes iskolája készpénzmentes lehet - mondta a Pénzügyminisztérium (PM) pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára."

Szóval a digitális pénzügyek... megint csak a szépet és jót látja ebből a kormány. Pedig erre a hétre is jutott olyan hír, hogy bizony, van enyhén szólva veszélyes oldala ennek:

"Súlyos sérülékenységet ismert el a PayPal"

"A PayPal megerősítette, hogy egy kutató olyan sérükénységet tárt fel az oldalán, amin keresztül hozzáférhetővé váltak a felhasználók jelszavai. "

Csak a gyerekek meg ne tudják...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr8115411542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása