Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A jövőre nézve ez az egyik legfontosabb hír idén - Hogy fognak viselkedeni a techcégek az 5G korában? ( És FELHŐ! )

2019. december 19. - GABOR2

Idén volt jópár 5G-s hír.

Kiderült, hogy ez fontos a nagyhatalmaknak. Ha keresgélsz, találsz sok cikket ami foglalkozik ezzel nálam, de most csak egy idézet az amerikai nagykövettől, mit is mondott Orbánnak az 5G-vel kapcsolatban, amikor megtudta, hogy a kínaik építenék ki itt, nálunk.

"miután magukkal hozzák az új 5G-technológiát, ők fogják irányítani annak felhasználását is. A kínai kormány kezére akarja játszani a saját és gyermekei jövőjét? Én aggódnék emiatt." 

Ezen múlik a jövőnk? Igazából az 5G csak egy része a teljes képnek. Hisz azt akarják, hogy az önvezető autók, az ipar, az okosotthonok, stb-ik mind felhőkben legyenek, neten lógjanak és az 5G kell ehhez, hogy hatékonyan működjön.

Én felvetettem, hogy a jövőben talán az lesz, hogy a nagy techcégek zsarolni fogják a kis államokat, hogy például ha nem olyan vezetőt választanak maguknak, aki politikailag korrekt akkor mondjuk... bye-bye ipar, ami a jövőben, a tervek szerint mind a felhőn fog lógni majd. Hoztam példákat is, hogy kicsiben, vagy nem is olyan kicsiben, már ma is folyik hasonló. Ajánlom olvass vissza, mert ezek nélkül elég meredeknek tűnhet ez az állítás.

A Google is például hajlandó volt sok-sok milliárdot veszíteni, hogy eltüntesse az SJW-knek nem tetsző elemeket a Youtube-ról. Tehát látszik, hogy a nagy techcégek bevállalják, hogy ideológiai okokból sok pénzt veszítsenek és nem gond az se nekik, ha milliókat idegenítenek el maguktól.

Ami most történt meg... nos, a Googlenek nem tetszett a török kormány egyik döntése és ezért egész Törökországnak szenvednie kell... kis túlzással, mert betiltja Törökországban az Androidot emiatt a Google...  némi túlzással. Pedig igazából a Google zsebből kifizethetné az összeget, csak hát tudja gondolom, ha egyszer enged, akkor sok "éhes" politikus jelenik majd meg nála. Viszont ez a "visszavágás" elég fura. Olyan szinte mintha egy teszt lenne. Igazából magának is árt vele és ezt teszteli, hogy ez milyen. A jövőben tán sok kisebb államot fognak zárlat alá venni és zsarolni.

"Nem kapnak több Androidot a törökök, mert megbüntették a Google-t"

"A Google leállította Android rendszere, illetve ahhoz kapcsolódó szoftverei és szolgáltatásai licencelését a Törökországba szánt okostelefonokra, miután az ország versenyhivatala büntetést szabott ki a céggel szemben. A hatóság szerint ugyanis egy 2018-as szerződésmódosításával megszegte az akkor érvényes törvényeket, emiatt pedig 93 millió líra (kb. 4.7 milliárd forint) büntetés megfizetésére kötelezte."

"Értesítettük üzleti partnereinket, hogy a jövőben nem fogunk tudni együttműködni velük a török piacra szánt új telefonok vonatkozásában", közölte a Google egy helyi PR-ügynökségen keresztül a török fogyasztókkal. A cég lépése komoly kellemetlenséget jelent majd az androidos telefonok vásárlói számára az országban, akik ezek után alapból nem tudják majd elérni a Google szolgáltatásait."

Tessék? Nem lehet ezután elérni a Google szolgáltatásait? A felhőjét se akkor?!

Szóval nagyon megbízhatóak... azért mert, egy Google-nek aprópénzen, összeveszett a török hatóságokkal a Google, simán megteszi, hogy az egész országnak beint és megvonja tőle a szolgáltatásait, köztük a vállalatoknak nyújtott felhőjét? Wow!  Ez igen, ilyen cégre ki ne bízna fontos adatokat?

Na, szerintem, ha valaha eljön a techcégek által megálmodott jövő, akkor az valahogy így néz majd ki. Teszel valamit ami nem teszik a techcégnek... akkor az egész állam szenvedjen.

Ez is mutatja, hogy a többi államnak, amiknek fontos a szuverenitás, ezt a digitálisország dolgot el kellene kerülnie. Sajnos Orbán épp az ellenkezőjét teszi szemlátomást.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr8915359566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KalmanBlog 2019.12.23. 20:00:41

Nem tudom olvastad-e, hogy az új Volkswagen E-autó szoftvere nem készült el időben, és ezért parkolóban áll egy rakás, amit laptopról fognak felprogramozni betanított munkások. De ezután már minden oké lesz, mert akkor már lesz OTA (over the air) update!

A Boing új rakétája pedig szoftverhiba miatt nem jutott el az űrállomásig. Éppen nem volt rádiókpacsolat, és valami hibás program miatt kifújta az összes stabilizátor-kakaót. Illetve a hajtóművet is járatta amikor nem kellett volna, abból is kifogyott a nafta, de nem érte el a szükséges pályát. Szerencsére landoltatáshoz még elég kakaó maradt. Nagyon rájár a rúd a Boingre, az új 747 is szoftver/szenzor tervezési hibák miatt zuhant le és a gyártását is leállították annyira nem egyszerű javítani.

GABOR2 2019.12.24. 12:38:21

@KalmanBlog: Van pár nagyon érdekes új sztorim bespázolva, több is autókkal kapcsolatos, de ezt nem ismertem... Linket tudnál adni hozzá?

Ami a Boeing-et illeti... volt a csőd előtt egy cikk tán, amit azóta töröltek és gondolom az AI-t dicsőítette. Merthogy ez biza AI-s cucc, és bár tán eltüntették a pár nappal ezelőtti dicsekedés nyomait, korábban is nyomatták, hogy milyen klassz ez.

spacenews.com/beyond-hal-how-artificial-intelligence-is-changing-space-systems/

"AI at the controls"

"In many ways, Starliner’s autonomy in flight is similar to an airplane’s. Whether on commercial airplanes or spacecraft, “everyone is beginning to realize pilots are turning into systems monitors more than active participants,” Ferguson said."

A gyakorlat megint felülírta a szép elméletet.

"designed to operate autonomously from the minute they launch, through the demanding task of docking and on their return trip."

GABOR2 2019.12.24. 12:42:42

@KalmanBlog: Amúgy az állam pont olyan kocsikat vett... Talán ha saját bőrükön megérzik, hogy nem kell minden techcég kívánságot teljesíteni, mert nem jó ötlet lesz valami változás.
Mindazonáltal a Google nem találta meg amiről írtál, úgyhogy várom a linket.

GABOR2 2019.12.24. 13:08:03

Amúgy minden kedves olvasómnak kívom, hogy az ünnepek szépen teljenek és tudjanak majd pihenni... Rám is rámfér. Sajna ezek az ünnepek nem igazán adnak időt csak magadra is.

GABOR2 2019.12.29. 13:36:56

@KalmanBlog: Kösz szépen, végül találtam egy angol nyelvű cikket és abból kiderül a rejtélyes 10 ezres feltorlódás oka. Azokhoz egyszerűen nem lehet távolról racsatlakozni. Az újabbakra viszont majd igen... Ami azt jelenti, hogyha egy "nagyon súlyos hibát" képes megszüntetni, akkor egy másik ártalmas "frissítés" elő tud okozni veszélyes működést. Kell egy kis idő, hogy az ilyen autók nagy számban elterjedjenek aztán... majd jönnek az emiatti halálos esetek és végül kiderül, hogy ez az egész egy zsákutca, vagy... az embereknek óké lesz, hogy teljesen feleslegesen haljanak meg.
süti beállítások módosítása