Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Gondolatok a videójátékokról és a mai szakértői interjúk értelmetlenségéről ( Google Stadia, szakértői interjúk általában, Portfolió, videójátékok )

2019. november 19. - GABOR2

Szerintem a Portfolió félig a magyar újságírás eszményképé. Ott sok fontos dologról olvashatsz elfogulatlan cikket, sok dologról értesülhetsz, amiről máshol nem nagyon, sőt sokkal előbb mint a "normális" médiáknál. Például amire itt a blogomon felhívtam a figyelmet Kínával kapcsolatban, hogy Orbánék és a mainsteam média elég elavult képet ápol róla... ez a Portfolióra nem igaz, ott már évekkel ezelőtt jöttek az adatok, amiket olvasva tudhatta az ember, hogy nagyon változnak arrafelé a dolgok. Én "fogyasztok" külföldi médiát is és a Portfolió abból ami rátartozik elég jó százalékkal fedezi is amit kell, de nyilván van egy csomó téma, amiről az USA-ban pl. mindenki tud, de itt Magyarországon ha szóba is jön a dolog nem tárgyalják, hogy micsoda vita van körülötte. A Portfolió a gazdasági témákat tekintve az ilyen vitákról viszont, ha nyilván nem is annyira részletesen, de beszámol.

Ami viszont a másik felét illeti... Nagyrészt színtiszta szemét. És ebben a szemétben elég tekintélyes százalékot tesznek ki, az úgynevezett "szakértői interjúk". Színtiszta szemét nagyrésze.

Gondolom nekik is feltünt, hogy ezek az interjúk nagyrésze szemétbevaló, akkor vajon miért nyomatják és teszik ennyire felemássá az újságjukat? Gondolom lehet azért mert...:

1. Mindenről ők, se tudják, hogy mekkora bullshit.

2. Megéri nekik; vagyis az interjú, igazából csak az egy álcázott reklám amiért pénzt kapnak.

3. Még emlékeznek a régi időkre, hogy amikor elővettek egy még csak papíron nyomtatott gazdasági magazint, akkor milyen klasszak voltak a szakértői beszélgetések, nyújtottak egyfajta betekintést a függönyök mögé, a szakértők emelték a lap tekintéjét is... És hát ilyennek álmodják maguk is a Portfoliót.

Régen tényleg az volt, hogy az ember érdeklődéssel olvasta ezeket a szakértői interjúkat; azt várta tőlük, hogy megtudhat valami kis titkot, meg az illető érdekesen és izgalmasan megvilágítja azt, hogy mi folyik a területen, ahol dolgozik, mik a legfrissebb trendek.

Viszont ez már egy régi nóta; egy ideje rájöttek egyes cégek, hogy tulajdonképpen egyáltalán ne legyenek őszinték az ilyen interjúk és a marketing osztály egyik fegyvere legyen, amivel teljesen leamortizálták az egészet.

Ezeket az interjúkat nagyon nehéz nekem olvasni, mert fáj, hogy mennyire szemét amit bemutatnak. Ezek az újfajta "szakemberek" nem egyfajta érdekes betekintést nyújtanak, hogy tisztán lásd mik a legújabb trendek, hanem ezek... háborút folytatnak a józan paraszti ész ellen.

Vegyünk egy példát... szerinted mi lesz a jövő, az emberek mit akarnak majd:

a, Egyszer megveszik maguknak a játékot és játszhatnak vele amennyit akarnak, sőt később joguk van eladni másnak. Igen, teljes áron, de csak frissen, ha vársz egy évet akciós napokon megkapod az eredeti ár 40%-áért, ha még egy évet vársz akkor 10%-ért akciós napon.

Versus:

b, Fizetsz nekünk havonta, hogy használhasd a platformot. A játékot teljes áron kell megvenned, mégha régi is. Viszont minden jogod elveszik, hogy tovább add.  Ráadásul a játékélmény rosszabb a kikerülhetetlen laggolás miatt, illetve, ezt úgy próbáljuk "orvosolni", hogy helyetted játszik a felhő, a cloud "kitalálja" majd, hogy mit lépnél. Ha pedig bedöl a dolog, aminek meg kell történnie, egy normális világban, akkor mindent buksz, se pénz, se játék.

Nos, a szakértők, vagy inkább "szakértők" azt mondják, hogy az emberek a "b"-t fogják választani. Aminek semmi értelme.

De lássuk is konkrétabban:

"Világot felforgató megatrendek jönnek – Sok pénzt hozhat annak, aki mer kockáztatni"

"Cloud gaming - videójáték mesterfokon"

"Szigetvári Dániel junior portfóliómenedzser a videójáték szektor mutatta be, illetve azt, hogy a felhőalapú streaming hogyan alakíthatja át ezt a szektort:"

"A jövő szerinte a cloud gaming, igazából ez már ma is jelen van: távoli hozzáféréssel lehet majd hatalmas szerverparkhoz hozzáférni és így lehet majd videójátékokat használni. Ilyen cloud gaming szolgáltatást nyújt majd a Google Stadia, amely november 19-én indul élesben."

Szóval elmondta, hogy a jövő szerinte a cloud gaming és említette konkrétan a Google Stadia-t.

Nézzünk róla pár friss cikket és Youtube beszámolót:

"Stadia Looks Dead On Arrival With Abysmal Launch Lineup & Tons Of Missing Features"

Már az indulásnál halott projektnek látják, ráadásul már nemcsak a videójátékok jönnek félkészen, hanem ez a platform is, úgy tűnik, ugyanis, az indulásnál rengeteg szolgáltatás nem fog működni, köztük olyan is, ami ennek az egésznek a szerintük lényege lenne.

De nézzük még... összesen kemény 12 játék lesz elérhető indulásnál, amik közül mind régi viszonylag. Ez miért érdekes... azért mert ez azt jelenti, hogy bárhol máshol, már csökkentett áron megveheted ezeket a játékokat, de itt a nagy nyitásnál valamiért okosnak gondolják, hogy olyan áron adják ki, mint amikor megjelent a játék mondjuk két éve... Nemcsoda, hogy eleve halottnak gondolják a dolgot sokan.

Egy szuperrövid magyar cikk is van:

"Ezekkel a játékokkal indul a Google Stadia"

"Ugyan a cég nem hívja a nevén a gyereket, de gyakorlatilag egy nyílt és fizetős bétáról van szó, amely a következő hónapokban csak 14 országban lesz elérhető."

Vagyis bétateszter vagy és szinte semmi se működik... ami viszont igen, az a havi használati díj a "szolgáltatásért" (felhő) + a játékért való teljes ár kifizetése.

Aztán egy cikk arról, hogy rengeteg dolog nem fog működni "induláskor":

"Google Stadia will launch without a bunch of promised features"

Aztán... Forbes magazin!!!:

"Google Stadia Launch Review: A Technical, Conceptual Disaster"

A Forbes magazin szerint egy technológiai és koncepcionális katasztrófa az egész.

Másik bemutató:

"Google Stadia launch review: Gaming’s “future” looks rough in the present"

Még pár Youtuber:

"Stadia Won’t Have Promised Features, Team Says in Reddit AMA - Inside Gaming Daily"

"Google Stadia Has DISASTROUS Launch! Reviews TANKING Across The Board"

Szóval bár a józan ész, Youtuberek, "mértékadó újságok", szakújságok és az égvilágon minden azt mondja neked,  ami külföldi és  elérhető, hogy ez egy nagy szar és mellette dönteni... enyhén szólva nem logikus... közben Magyarországon egy "szakértő"...

Hát igen, ma Magyaroszágon erről nagyon nem beszélnek semmit, csak van pár semleges cikkecske és ugye a "remek" szakértő, aki elmondja nekünk hogy ez a jövő.

 "A jövő szerinte a cloud gaming, igazából ez már ma is jelen van: távoli hozzáféréssel lehet majd hatalmas szerverparkhoz hozzáférni és így lehet majd videójátékokat használni. Ilyen cloud gaming szolgáltatást nyújt majd a Google Stadia, amely november 19-én indul élesben."

Ezért mondom, hogy a "szakértői beszélgetések" ma már semmit se érnek, nem nyújtanak érdekes betekintést a jelen trendekbe, hanem itt is csak simán hadatviselnek a vállalatok, hogy lenyomjanak a torkán, egy egyértelműen a rossz dolgot, a fogyasztóknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr1215313990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KalmanBlog 2019.11.19. 23:04:19

A trend, hogy mindent a "felhőbe" szipkázzanak mára nyilvánvalóan nem gazdasági szükségszerűség, hanem az adatokért folyó harc eredménye.

A gamerek a fennálló hatalmi rend kihívói - hiszen leginkább a fiatal férfiak akik számítógépen játszani szeretnek. Ráadásul ők leginkább az ügyességi/lövöldözős/valós idejű stratégiai játékokhoz vonzódnak, amiknél a késleltetés kulcskérdés, ezért off-grid tudtak maradni. Mind a megfigyelésből, mint a kontrollból jórészt kimaradtak eddig.

Persze betámadták már a gamereket eddig is, most például már vannak tiltott szavak az online játékok közössége tereiben, stb. De mégis kívülről nézve a gaming a lázadozó fiatalok találkahelyének tűnik. Például az egyik Pewdiepie videóban az egyik játékostársa avatarja egyértelműen antiszemita felhangú avatárral játszott, "Rabbi Shekel" néven: lásd: youtu.be/wCkTXKF3LwA?t=173

Na most mit gondol erre az egyszeri globalista? Mi az, hogy a saját gépeiken úgy játszanak ahogy nekik tetszik? Ha ma betiltjuk az összes játékot, akkor is az idők végezetéig CS-hzetnek, mert már réges rég ki van adva, és soha nem únják el láthatóan. (Mivel ez nem kontent alapú játék, amin egyszer végigmegyünk mint egy filmen, hanem az egymás ellen játszás miatt a lényegi kontentet a többi játékos adja hozzá.)

Tereljük be őket a felhőbe, aztán egyet pislantanak és az is ugyanolyan lekorlátozott kiskert lesz, mint a facebuk, amit már régen mi irányítjuk az irányadó véleményt. Egyelőre ne is foglalkozzunk vele, hogy hogy fogjuk bekorlátozni, csak tereljük be őket a felhőbe. Mondjuk adjunk ki felhőre egy jó kis ütős lövöldözős játékot!

Kiadják odafenn a parancsot, hogy lövöldözős játék kell a felhőbe!

Odalentről - ez még magas menedzseri szint, de már nem a valódi döntések meghozója - jön a válasz: az rohadt drága, és nem is biztos az eredmény, az igazán ütős játékok véletlenszerűen jelennek meg. Jó, akkor meglévő játékokat tegyünk fel először. Menedzser: jó!

Megy a parancs lefelé, hogy tegyük felhőbe a játékot! Az egyszeri mérnök - akinek még megvan a józan esze - jelenti: ezt lehetetlen és értelmetlen. A fizika törvényszerűségei miatt nem fog jól működni soha. Gyorsaságra épülő játékot ma még nem lehet a felhőbe tenni!

Nem baj, aki túl sokat pampogott, az kirúgták. Maradtak a diverzkvótások és néhány családos ember, aki nagyon nem akarta elveszíteni a munkáját, inkább elkezdte fából kireszelni a vaskarikát.

És ha már ráköltöttek pármillió dollárt, akkor piacra is kellett dobni a terméket! Igen ám, de a jó játékgépek rohadt drágák. A videokártyák árait tovább felnyomta a bitcoin piac is. Lassút meg nem lehet üzemeltetni, mert ha a hálózati késleltetés mellé még bármi késleltetés jön, akkor vége a dalnak. Ki fizessen? Hát a felhasználó!

A stúdiók nem akarják ingyen adni a licenszeket sem, warezből meg mégsem tolhatjuk ország-világ szeme előtt a célkeresztben. Ki fizessen? Hát a felhasználó!

És így készült el a kurvaszar, de legalább kurvadrága szolgáltatás. Hattalmas LOL!

És tudod mitől félek legjobban? Hogy valahogy mégis kireszelik a fából a vaskarikát, és a végén a játéok világa is pont olyan walled garden lesz, mint a facebook: végülis egy 10ms késleltetés még talán elmenne, abba meg elvileg belefér dróton egy 500km oda-vissza. Ha mondjuk visszatérnénk a csomagkapcsolás helyett az ISDN-szerű vonalkapcsoláshoz, azon akár meg is lehetne csinálni egy értelmes megoldást országrészenként 1-1 számítóközponttal. Jajj, csak nehogy ötleteket adjak nekik...

GABOR2 2019.11.20. 14:33:33

@KalmanBlog: "A trend, hogy mindent a "felhőbe" szipkázzanak mára nyilvánvalóan nem gazdasági szükségszerűség, hanem az adatokért folyó harc eredménye."

Legalábbis biztos egy fő cél amit főleg a titkosszolgálatok akarnak. A felhő maga nem egy bomba üzlet, ezért akarnak hozzávágni pl. extrákat mint a "mesterséges intelligencia", hogy jó drágán adhassák igazából a felhőt. De látod a másik cikk is írja, hogy vállalatok inkább kifarolnak tömgesen ebből.

"A gamerek a fennálló hatalmi rend kihívói "

Szerintem meg és sokan ugyanezt vallják, a gamerek nem a hatalom kihívói, hanem csak szeretnének kikapcsolódni és elfelejteni a világ hülyeségeit pár órára és az SJW-k egyszercsak felfedezték ezt a "menedékhelyet" amit még nem barmoltak szét a hülyeségeikkel és most erősen betámadják. Igazából a gamerséggel az ember a feszültségét oldja, ha az is tele lesz baromsággal csak maguk alatt vágják a fát, mert nem fog olyan szinten megtörténni a feszültségoldás mint korábban, sőt lehet rosszabb lesz. Majd bánják majd, hogy a virtuális ellenségek helyett őket fogják támadni a gamerek ha eljön az a pont hogy "Na, ennyi, elég volt!!".

"a késleltetés kulcskérdés"

Ráadásul ezt úgy "megoldani", hogy a felhő majd kitalálja mit lépnénk abból amit korábban tettünk azért is hülyeség, mert a háborús dolgokban kulcskérdés, hogy meglepetést okozz, hogy legközelebb másként csináld mint addig.

Amúgy már hallottam pár konkrét teszt eredményt, állítólag baromira bepixelesedik a játék, és minél tovább játszol annál inkább, egészen addig a szintik, hogy nem tudod, hova lősz mert már annyira rossz a kép, meg az emberek inkább "lassabban járnak" mert a lag borzalmas. Ezek az első konkrét tesztek eredményei azoktól akik feláldozták magukat, hogy beszámoljanak róla.

"És tudod mitől félek legjobban? Hogy valahogy mégis kireszelik a fából a vaskarikát"

Ez az egész annyira szembemegy a józanésszel, hogy nem lehet sikeres és kivéve az jó magyar szakértőket, mindenki azt mondja, hogy ez egy szar. Még a tekintélyes Forbes magazin is egy technológiai és koncepcionális katasztrofának nevezi és jönnek már a reviewek amik meg is mutatják, hogy az... nemcsak értelmetlenül drága, hanem nem is működik jól, nagyon nem...
A számítástechnika világában sok minden szembe megy a józanésszel, mert sokan nem értenek hozzá, de ez olyan szinten teszi, hogy nem létezik, hogy túléljen, legalábbis felhasználói pénzből. A Google-nek sok projektje volt, ami végül zsákutcának bizonyult, ez is azokhoz fog tartozni.

KalmanBlog 2019.11.20. 15:11:54

@GABOR2: Lövöldözős játékok késleltetési viszonyai átlag user esetén:

* 60 FPS a cél. Ez kockánként 16,6 ms (milliszekundum) idő.
* Ha a képkockagyártás elején rendelkezésre álló bemenet már látszódik a képkockán, az már rendben van (átlag userről beszélünk, és nem VR sisakról), tehát az előző képkocka megjelenésének pillanatában elküldjük az összes inputot a "felhőbe". Innen ketyeg az óra.
* Odaút: mondjuk Budapesten a Visegrádi utcában van a szerver, és Hegyeshalmon a játékos. Közúton 177km (Google Maps szerint). Dróton a jelterjedés sebessége legyen csak 200.000 km/s (elektromos, vagy fénykábel ilyesmit tud AFAIK). Odaút latency-je: 177km/(200.000km/s)~=0,9ms
* Visszaút megintcsak ugyanennyi
* Feldolgozás: ugyanannyi, mintha a saját gépünkön futna a játék, plusz a videokódolás ideje - mivel helyben a képkocka tömörítetlenül megy át, míg ebben az esetben tömörítetten a hálózaton

Azaz a fizikailag elkerülhetetlen késleltetés 2ms körül van. A tömörítést elvileg akármennyire is lehet optimalizálni, azt is le lehet nyomni ennyire, vagy kevesebbre is. Bőven beleférhetünk a 16ms-ba egy olyan játék esetén, aminél egy komoly vas tud 180fps-t, tehát egy kocka rajzolási ideje 6ms alatt van.

(Ha ilyen vasakat tartanak, akkor egy gépen három játék is futhat egyszerre elvben, persze ennek hátulütője, hogy ha egyetlen játék "beszaggat", akkor a másik két játékosnak is beszaggat. A teljes állapotterek frame-enkénti költöztetése szerintem sci-fi, tehát nagyjából fixen egy gépen fog futni egy játékos játéka)

A kulcskérdés a hálózat mint látjuk. A fizikailag elérhető maximális sebességgel számoltam, ennél egy valódi csomagkapcsolt hálózat sokkal rosszabb. Egy vonalkapcsolt hálózat viszont elvben tudhatna közel ilyen késleltetést produkálni minimális időveszteséggel a csomópontokban. Ennek az ára persze csillagászati volna SZVSZ. Bár nem megfizethetetlen, végülis a digitális telefont és az ISDN-t is ki tudtuk fizetni amikor az volt.

A technológia teljes újragombolása nélkül - lényegében a teljes hálózati infrastruktúra cseréje nélkül - viszont nem hiszem, hogy érdemben javítható volna a késleltetés. De meglátjuk, hogy mit hoznak ki belőle.

Ja, és lenne egy előnye is: többjátékos módban eleve egy helyen összejön az összes input, egy helyen lehetne kezelni az összes játékost. Sokat egyszerűsítene és olcsósítana is ez a játékokon. Az más kérdés, hogy ehhez kb újra kell írni a játékokat, mivel a mostaniak eleve úgy vannak tervezve, hogy több gépen lehessen egyszerre ugyanazt a játékmodellt futtatni, és megbízhatatlan hálózaton keresztül szinkronban tartani - ami nagyon nem könnyű feladat.

KalmanBlog 2019.11.20. 15:48:04

Profi játékosok pedig amennyire lehet csökkentik a latency-t, akár 250 FPS is megy manapság már, ez 4ms-t jelent. Itt már fontos, hogy minden "gamer" legyen, mert a standard billentyűzet meg egér késleltetése eleve több lehet ennél.

VR esetén pedig az utolsó pillanatban (1ms körül a 16-ból) még egyszer visszacsatolják a sisak helyzetének szenzorait, mielőtt kirakják a képet, és ha kell forgatnak rajta: ezzel csökkenthető a user szédülése.

GABOR2 2019.11.21. 12:32:41

@KalmanBlog: Nézd, ugye ha Google nem tudja megoldani, akkor ki? Ráadásul nem százmilliók esetében, hanem százas nagyságrendben.

Jönnek ki az egyszerű user review-ok.
Megírták pl. hogy az ilyen FPS-ek elkezdenek bepixelesedni és végül azt se látod hova célzól; meg lassabban kell járniuk a játékban, mert a lag borzalmas.

Láttam egy spanyol nyelvű bemutatót, amiben nem tudom, hogy mit magyaráz, de látom, hogy pl. olyan csinál, hogy a karakter háta mögött van fény és ezért az árnyéka előrevetül. Mutatja, hogy elkezd futni... az árnyéka még sétál, aztán sétál... az árnyéka akkor kezd el futni.

A Google egyébként mint már írtam nem abban gondolkodik, amit te írsz, hogy valahogy megszüntesse a lagot ahogy te írod, hanem majd a felhő és mesterséges intelligencia segítségével kitalálja helyetted, hogy mit lépnél.

ujtechkor.blog.hu/2019/10/16/mindenaron_a_felhot_majd_jatszik_helyettunk_google_stadia

Pár felhasználói review:
www.youtube.com/watch?v=2sbfVazwitc

Itt mutatnak gameplayt Stadián:
www.youtube.com/watch?v=nIct4jT258c

Ja és ott van a Destiny 2... állítólag a legoptimálisabban megírt játék a felhőre... Mutaják, hogy játszhatatlan...

Másik reviw:
www.youtube.com/watch?v=mEogcvbd-L8

Meg van egy olyan probléma is, hogy sokak nem kapták meg az indulásnál a kódot:
www.youtube.com/watch?v=BUMqDTKgdwc

Ez is egy bukott Google Projekt lesz, biztos vagyok benne.

GABOR2 2019.11.21. 12:35:43

@GABOR2: Ja és ahogy az egyik reviewban mutatják... az se segít, ha nagyon gyors neted van, mindenféle rémes hiba előjön akkor is.

KalmanBlog 2019.11.21. 19:28:23

@GABOR2: Kurvára amatőr a megvalósítás :-). Ennek örülök, mert tényleg nem akarnám, hogy egyhamar felhőből játsszunk...

Ha jól látom a kütyünek nincs is Ethernet csatlakozója, csak Wifin megy. Namos a Wifi eleve szokott váratlan kiszámíthatatlan átviteli hibák miatt jókora késleltetéseket okozni. Oké, hogy a userek nagyrészének csak Wifije van, de legalább aki nem annyira láma, és bedugja dróttal, az spórolhatna pár milliszeket. Úgy mondom mintha számítana az a kicsi...

KalmanBlog 2019.11.21. 19:32:32

@KalmanBlog: Ja, pont ezt el is mondta a videóban, hogy wifin szar. Előre megmondtam, ahogy mutatta a kütyüt :-)

KalmanBlog 2019.11.21. 19:37:15

Még valami: régóta mondogatom, hogy manapság nem a sávszélesség a kulcskérdés, hanem a latency, és főleg annak a kiszámíthatósága. Az ami valami. Na most a srácok a Stadia oldalán mérték a kapcsolatukat, ami csak sávszélességet mért, latencyt nem. A saját mérő tooljuk!

WUT? Hülyék ezek???

(Ezt a videót elemzem, amit linkeltél: www.youtube.com/watch?v=nIct4jT258c )

KalmanBlog 2019.11.21. 19:40:25

Ja, és még némi deep technika: a tömörítés arra épül, hogy az egymás utáni képkockák hasonlóak, ezért tud tömöríteni a videotömörítő: a képkockát az előzőből származtatja. Na most pont amikor akció van, akkor rohadtul nem lesznek hasonlóak, és persze hogy akkor lesz a kép kockás (túltömörítés, így a sávszélesség maradhat állandó), vagy ugrik a sávszélesség-igény, és rossz esetben akad is a kép. Ez a jelenség jól látható a videójukban.

Ja, és a mobilos netnek is inherens jellenzője, hogy néha kellemetlen jitter van a pingben.

KalmanBlog 2019.11.21. 19:49:22

Nem tudom megállni, hogy még egyet okoskodjak. A linkelt videóban 19:02-nél mondják, hogy a kontroller is wifin megy.

Na most, akkor a videó kitölti a wifi sávszélességet - főleg mikor akció van - és akkor akarsz gombot nyomni: egyik kütyü csomagja a másikét üti agyon a levegőben, és megsokszorozódik a latency az inputban és az outputban is.

Ha már Wifi, akkor alap lett volna, hogy egy Wifi adóba gyűjtik a streameket, hogy legalább ott mennél kevesebb ütközés legyen. Másképp mondva lehet Wifin játszani, de akkor csak egy gép lógjon azon a Wifi csatornán!

Akik ezt tervezték, azok tényleg nem gondolkodtak sokat az adatterjedés sajátosságain. Hol vannak az általam felvázolt fizikai korlátok döngetésétől?

GABOR2 2019.11.22. 11:38:31

@KalmanBlog: Valahol amúgy pont azt dícsérik, hogy milyen zseniális, hogy wifis így a kontroller egyből a felhőhöz csatlakozik.

Már annyi videót néztem, hogy most nem keresem meg, egy fickó megcsinálta, hogy egymás mellé tette, a xboxot és ezt és le is mérte és be is mutatta a késleltetést.

Megnyomta a gombot és látszott, hogy mondjuk eltelik egy másodperc és később gugól le a karakter, ami elfogathatalan egy FPS-ben. Ráadásul mondta, hogy különböző mozdulatoknak különböző késleltetést eredményez, meg gondolom attól is függ mennyi más karakter van a közelben.

Meg persze ez nem konstans minden játéknál, volt aminél nagyon mások a számok, de egy dolog igaz... mindig sokkal rosszabbak a számai mint az Xboxxal.

Más dolog meg, volt róla szó, hogy voltak Founder-ek, akik kaptak tán kemény 10% kedvezményt, vagy csak kaptak volna, de kód rendszer csődött mondott és ez érdekes, hogy Google projekt, de közösségi gyűjtés is volt rá? Akkor mennyire vették ezt tényleg komolyan, és mennyire profi ez, és mennyire hisznek benne, hogy a közel limitnélküli forrású vállalat is inkább mások pénzét pazarolta rá?

GABOR2 2019.11.22. 13:01:58

Még egy dolog amiből látszik, hogy mekkora amatőrség ez:

A Chromecast túlmelegedik és simán kikapcsol:

Some Chromecast Ultra units are overheating and shutting down while playing Stadia [U]

9to5google.com/2019/11/21/stadia-chromecast-ultra-overheating-shutdown/

Ez annyira szar, hogy szinte úgy tűnik ők akarják, hogy mindenki útálja.
süti beállítások módosítása