Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Mostmár totál összezavarnak... Kiderült, hogy akkor mégis nagyon innovatívak vagyunk

2019. október 22. - GABOR2

Mindig ez van, hogy valakik szerint mennyire nem innoválunk, nem vagyunk innovatívak, aztán jön mondjuk egy politkus és kijelenti, hogy mi már digitális gazdaság vagyunk igazából és minden teli van high techkel az iparban, aztán jön egy egyészen másik vélemény; most meg megint kiderült, hogy nagyon innovatívak vagyunk, Németországgal összemérhető nagyságban... állítólag.

"Évente 6-7 ezer szabadalmazható ötletet nyújtanak be Magyarországon"

"A vezérigazgató elmondta, Németországban ez a szám mintegy 20 ezer, tehát ez egy összemérhető nagyságrend, s azt jelzi, nagyon kreatívok a magyarok.

Az általa vezetett céghez hetente 10-15 ötlet érkezik, és ezeknek körülbelül egyharmadával-felével érdemes foglalkozni."

Itt a fő mondat ami rezonál sok korábbi hírre, vagy híresztelésre, hogy mivel akar a kormány gazdasági növekedést elérni:

"A cél az, hogy a találmányok ténylegesen járuljanak hozzá a nemzeti össztermékhez, hiszen Magyarország csak az innovációval tud előre jutni, fogalmazott."

"A műsorban felidézték, megállapodást kötött a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) és a Valor Hungariae Zrt. az innovatív magyar találmányok és termékek iparjogvédelmének, ezen belül a gyors ügyintézés és a szabadalmaztatás folyamatának támogatására."

Vajon mit jelenthet ez? Remélem nem azt, hogy az ötleteket be lehet nyújtani neten keresztül és valami felhőbe tárolják mindet?

Ha igen, akkor már most elmondom, hogy mind el van lopva. Nem létezik, hogy nem.

Egy fontos innovációval kapcsolatos gondolat:

"a multik innoválnak, csak azzal mi nem vagyunk kisegítve. Ezért is fontos, hogy a magyar ötletekből jogilag is védett magyar szellemi tulajdon, abból pedig magas hozzáadott értékű hazai vállalatok és termékek jöjjenek létre."

Egyébként pedig mi van ezekkel a rengeteg innovációval, amit állítólag feltalálunk? Csak nem... esetleg... eladjuk a külföldnek, hogy az kaszáljon nagyot igazából vele, mert mint a cikk is írja, itt nagyon nem nagyon járultak hozzá a nemzeti össztermékhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr4615250704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása